Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.
Moeite met het kiezen van je PWS-onderwerp? Logisch. Klik hier om een goed onderwerp te kiezen. 

Razend

Carry Slee

2000

144

7.1 / 10
6e klas vwo
  • Eefje
  • Nederlands
  • 2008 woorden
  • 138054 keer
    104 deze maand
  • 13 mei 2001
Zakelijke gegevens

Titel: Razend
Auteur: Carry Slee
Uitgever: prometheus
Jaar van verschijnen: 2000

Over de keuze van het boek

Dit boek heb ik gekozen omdat ik het een ontzettend indrukwekkend verhaal vind. Ieder hoofdstuk is spannend, en het boek blijft tot het einde boeiend.

Samenvatting

De hoofdpersoon, Sven, is een rustige, aardige jongen. Hij zit in de tweede klas en is ongeveer 14 jaar. Sven heeft bijna zijn hele leven gezwommen maar is er een tijdje geleden mee gestopt. Zo wil hij meer tijd overhouden voor het filmen, wat ook een grote hobby van hem is. De vader van Sven is het niet met zijn keuze eens. Daarom scheldt hij zijn zoon uit en slaat hij hem. 
De broer van Sven, Lennart, zwemt ook en heeft er veel plezier in. Lennart mag aan allerlei belangrijke wedstrijden meedoen. Omdat Svens vader erg trots op Lennart is, trekt hij hem voor.
Sven is verliefd op Roosmarijn, een meisje uit zijn klas. Roosmarijn wil actrice worden. Sven vraagt haar of zij in zijn nieuwe film wil spelen. Zo ziet hij haar vaker en krijgen ze misschien iets met elkaar.
Als Roosmarijn bij Sven thuis is, ontmoet zij Lennart. Lennart wordt ook verliefd op Roosmarijn en vertelt leugens over zijn broer, omdat hij in de gaten heeft dat Roosmarijn Sven wel ziet zitten.

Roosmarijn heeft ook een probleem. Haar leraar wiskunde, die bij alle leerlingen erg geliefd is, kan niet van haar afblijven. Hij raakt haar aan zonder dat zij dit wil. Als haar vriendin Halima dit hoort vertelt zij het aan de klas. Helaas wil niemand hen geloven. Sven begrijpt het wel, en wil actie ondernemen. Tijdens een wiskundeles roept hij naar zijn leraar dat hij van Roosmarijn af moet blijven. Als de directeur dit hoort wordt Sven geschorst. Sven wil namelijk niet vertellen dat Roosmarijn het slachtoffer is.
Later komt alles boven water doordat de directeur de leraar erop betrapt dat hij aan Roosmarijn zit. Roosmarijn vertelt alles en gaat direct daarna naar Sven.

Ondertussen komt Sven thuis en is zijn vader razend. Hij heeft gehoord wat Sven geroepen heeft en slaat hem in elkaar. Ook zegt de vader dat hij Sven niet meer als zoon wil hebben. Sven heeft pijn, is kwaad en erg verdrietig. Daarom besluit hij weg te lopen.
Onderweg koopt Sven een mes en gaat toch terug naar huis. Hij gaat voor zijn vader staan en roept dat zijn vader hem neer mag steken, omdat hij toch niet van hem houdt. Dan laat zijn vader het mes vallen en loopt weg.

De dagen erna moeten Sven en zijn vader met een maatschappelijk werkster praten. Nu komt naar boven dat de vader van Sven vroeger ook werd geslagen en zich daarom zo gedraagt.
Aan het einde van het boek krijgt Sven toch nog verkering met Roosmarijn en is alles weer opgelost.
Het verhaal speelt zich in deze tijd af. De voornaamste plaatsen zijn bij Sven thuis en op de school van Sven en Roosmarijn.

Verhaalaspecten

Fictie en werkelijkheid
‘Razend’ is een realistisch boek.

Spanning en open plekken
Er zijn vrij veel open plekken in het verhaal. Deze ontstaan doordat het verhaal op sommige plaatsen vertraagd wordt en doordat er vaak op een andere verhaallijn overgestapt wordt.
Wanneer je het verhaal leest komen er allerlei vragen in je op. Voorbeelden hiervan zijn:
· Waarom trekt de vader van Sven Lennart voor?
· Waarom slaat de vader van Sven zijn zoon?
· Waarom wil Roosmarijn met niemand over het voorval met Bob praten?
· Krijgen Roosmarijn en Sven iets met elkaar?

Personages
Hoofdrollen:

Sven is een normale jongen van 14 jaar. Hij is erg betrouwbaar en een beetje verlegen. Sven raakt vrij snel in paniek doordat zijn vader zo snel boos wordt.
Verder is Sven fantasierijk en een beetje gesloten. Hij vertelt namelijk zijn vrienden niets over zijn problemen.
Sven houdt van lol en vindt dat ouders hun kinderen allemaal gelijk moeten behandelen. Het uiterlijk van Sven komt in het boek niet naar voren.

Roosmarijn is ook 14. Zij is erg spontaan en apart. Ze houdt van toneelspelen. Roosmarijn had veel vertrouwen in iedereen. Na het voorval met haar leraar wiskunde is dat vertrouwen wat minder geworden.
Roosmarijn is eerlijk tegen iedereen. Haar uiterlijk, normen en waarden komen niet goed naar voren in het boek.

Bijrollen:

Bart is een hele vrolijke jongen. Hij is spontaan, durft veel en is erg nuchter. Bart is zelfverzekerd en houdt van veel lol maken.

Lennart is een gemene en onvriendelijke jongen. Hij denkt alleen aan zichzelf en vindt het leuk om voorgetrokken te worden.

De vader van Sven is erg gemeen. Hij reageert al zijn frustraties op Sven af en trekt zijn andere zoon voor.

De moeder van Sven is onderdanig, ze durft niks over het doen en laten van haar man te zeggen. Aan de ene kant vindt ze dat de vader van Sven gelijk heeft, maar aan de andere kant vindt ze het ook heel zielig voor Sven.

Halima is een hele lieve vriendin. Aan het begin gelooft ze nog niet dat Bob, de wiskundeleraar, Roosmarijn betast heeft, maar later neemt ze het toch voor Roosmarijn op.

Bob is een erg geliefde wiskundeleraar. Iedereen mag hem. Ondertussen is Bob een vies mannetje. Hij zit aan Roosmarijn en zegt vreemde dingen. Niemand verwacht dit van hem.

Opbouw
De gebeurtenissen worden in de logisch-chronologische volgorde verteld. Het verhaal heeft een ab ovo begin.

Tijd
Het verhaal speelt zich in deze tijd af. De vertelde tijd is ongeveer een maand, de verteltijd is 144 bladzijden.

Mening

Razend is een erg mooi boek, er worden namelijk verschillende onderwerpen met elkaar gecombineerd en dat maakt het spannend. Ook zijn de onderwerpen van deze tijd, en komen ze niet vaak in boeken voor. Dit maakt het boek apart en erg aantrekkelijk.
Je kunt je heel goed in de personen inleven. Zo goed dat je alles om je heen vergeet, wanneer je het boek leest.
Wat jammer was, dat ik op een bepaald moment het probleem van Roosmarijn spannender vond. Als er dan werd overgesprongen op de andere verhaallijn, kwam je niet te weten hoe het verder met Roosmarijn zou gaan. Dan moest ik eerst weer over Sven lezen, voordat er weer over Roosmarijn verteld werd.
Ik had het boek erg snel uit, omdat ik graag wilde weten hoe het verhaal af zou lopen.
Het boek is niet echt verrassend. Dat komt doordat het veel op de andere boeken van Carry Slee lijkt. Carry Slee gebruikt namelijk een bepaalde manier van schrijven; Er zijn een jongen en een meisje, deze zijn verliefd op elkaar maar weten dit niet. Zij hebben allebei een probleem, dat steeds meer uit de hand loopt. Tegen het einde van het boek krijgen de jongen en het meisje wat met elkaar en lossen zij samen de problemen op. Het verhaal eindigt (bijna) altijd goed…..
Wanneer je meerdere boeken van Carry Slee gelezen hebt, raak je een beetje uitgekeken op deze manier van schrijven. Je kunt dan voorspellen hoe het boek zal verlopen. Dat had ik ook met het boek ‘Razend’. Ik hoop dat eventuele nieuwe boeken van Carry Slee iets anders zullen zijn.
Het boek was niet lastig om te lezen, er werden moderne woorden gebruikt en de zinnen zijn niet te lang.

Een vreemde situatie is wanneer Bob Roosmarijn voor het eerst betast….
Roosmarijn zit in de aula, terwijl de klas naar de gymles is. Zij leert haar proefwerk Frans. Ze heeft het een beetje koud omdat ze een kort truitje aanheeft. Dan komt Bob, haar leraar binnen. Hij vertelt dat Roosmarijn haar wiskundeproefwerk erg slecht gemaakt heeft. Als Bob aanbiedt nog eens de stof uit te leggen, vindt Roosmarijn dat een goed idee en gaat met hem mee.
Wanneer Bob en Roosmarijn samen in een lokaal zitten zegt Bob dat hij weleens met Roosmarijn een wandelingetje zou willen maken. Daarna strijkt Bob over Roosmarijns wang. Ook pakt hij haar hand vast om iets aan te wijzen. Roosmarijn krijgt het steeds benauwder. Als Bob naar haar blote buik staart, vindt Roosmarijn het te ver gaan en vertrekt ze met een smoes.

Dit is een vreemde situatie omdat je nog niet weet of Bob zich expres zo gedraagt. Deze situatie houdt het verhaal spannend.
Ook is deze situatie ontzettend verrassend, er gebeurt opeens iets wat je absoluut niet verwacht had. Deze situatie geeft een hele andere draai aan het verhaal.

Een zielige situatie is wanneer Sven geslagen wordt omdat hij gestopt is met zwemmen. Met deze situatie begint het boek….

Sven is voor het eerst ’s ochtends niet gaan zwemmen. Als zijn vader thuis komt is het te laat om te vluchten. De vader van Sven begint te gillen en geeft hem een klap.Ook duwt zijn vader hem tegen de muur. Sven komt met zijn achterhoofd tegen een haak. Als zijn vader gestopt is verzorgt Svens moeder de wond en gaat hij naar school.

Ik vind dit een droevige situatie omdat je de angst van Sven aanvoelt. Het is een zielig, maar wel mooi begin, je weet namelijk gelijk wat het probleem van Sven is. Je krijgt meteen medelijden met Sven. Ook wordt je ‘van binnen’ boos op de vader van Sven en begrijp je niet waarom de moeder van Sven niet ingrijpt. Je krijgt gelijk een negatief beeld van de vader en bent benieuwd wat er allemaal nog gaat gebeuren. Of Sven nog een keer wordt mishandeld en of z’n moeder nu wel ingrijpt. Ik bleef doorlezen omdat ik graag wilde weten hoe Sven verder zou handelen. Of hij weg zou lopen of de politie in zou schakelen.

Informatie over Carry Slee

Carry Slee werd in 1949 in Amsterdam geboren. Al op jonge leeftijd was ze veel met verhalen en boeken bezig. Toen ze nog niet kon schrijven bedacht ze verhaaltjes voor haar knuffeldieren. Later noteerde ze haar verhalen en gedichten in een schrift.
Na de middelbare school ging Carry Slee naar de Academie voor woord en gebaar in Utrecht. In 1975 slaagde ze voor deze opleiding en werd ze dramadocent in het middelbaar onderwijs.
In 1988 begon Carry Slee met het schrijven van verhaaltjes over ‘Keetje Karnemelk’ voor het kleuterblad ‘Bobo’. Omdat dit een groot succes werd besloot Slee aan haar eerste boek te beginnen. Dit boek, ‘Rik en Roosje’, verscheen in 1989.
Carry Slee gaf haar baan op en werd fulltime schrijfster.
Haar boeken werden door de Nederlandse kinderjury maarliefst zeven keer bekroond en drie keer getipt.

Slee schrijft voor kinderen van alle leeftijden. Soms zijn haar boeken gebaseerd op dingen die echt gebeurd zijn, in andere gevallen zijn de verhalen verzonnen.
De situaties die ze beschrijft zijn herkenbaar en de personages zijn zo goed uitgewerkt dat de lezer zich goed kan inleven. Ook zijn haar boeken altijd spannend en zo geschreven dat je ze in één keer uit wilt lezen.

De volgende titels zijn verschenen:

· ‘Rik en Roosje’
· ‘Hallo Baby’
· ‘Hieperdepiep’
· ‘Morgen mag ik in het diepe’
· ‘Rood met witte stippen’
· ‘Sneeuwman, pak me dan’
· ‘Met zonder jas’
· ‘Zandtaartjes’
· ‘We zijn er bijna’
· ‘Het drakenpad’
· ‘Kwispelstaartjes: Piep, zei de muis’
· ‘Kwispelstaartjes: Krokodil in de heg’
· ‘Kwispelstaartjes: Konijnenkeuteldropfabriek’
· ‘Een kringetje van tralala’
· ‘Wiebeltanden’
· ‘Opgepast, ik lust een hele boekenkast’
· ‘Rekenen in het oerwoud’
· ‘Help, juf is verliefd’
· ‘Klapzoenen en valsspelers’
· ‘Schreeuwende slaapzakken en stiekeme valsspelers’
· ‘Kaatje Knal en de biefstukbende’
· ‘De smoezenkampioen’
· ‘Ridder Schijtebroek’
· ‘Meester Paardenpoep’
· ‘Verdriet met mayonaise’
· ‘Confetti conflict’
· ‘Kilometers cola en knetterende ruzie’
· ‘Geklutste geheimen met strafwerk toe’
· ‘Pijnstillers’
· ‘Spijt!’
· ‘Afblijven’
· ‘Kappen!’

Onder het pseudoniem Sofie Mileau:

· ‘Haas en kip’
· ‘Anne’
· ‘De verborgen prins’

Deze informatie heb ik opgevraagd bij uitgeverij ‘Van Holkema & Warendorf’.

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

4977

reacties

cool boek veeel aan gehad, thanxs xxrebecca
door rebbie (reageren) op 1 juni 2001 om 19:28
Mooi verslag!!! ik zit in 2 vwo en heb een 8.5 gehaald. In welke klas zat je toen je het schreef?? wat voor cijfer kreeg je?
door Maurice Boumen (reageren) op 2 oktober 2001 om 15:12
Erg goed......... vooral je eigen mening zo lang!!!!!!! dat krijg ik nooit voor mekaar. ik ga je samevatting en het gedeelte over Carry Slee gebruiken. nou mzzl max
door max (reageren) op 3 maart 2002 om 11:22
eeeey eefje bedankt vooor je verslag k had er veel aan!!!!! -xxx- a badgirlie
door badgirlie 4-life (reageren) op 9 december 2002 om 17:21
hoi eefje! echt een goed verslag ik wil alleen nog ff weten wat je er voor had! ik ga het niet inleveren maar presenteren:-S maar ik vind deze heel erg goed! wil je me proberen zo snel mogelijk terug mailen het liefst voor vanavond! veel liefs en alvast bedankt! frederike
door frederike (reageren) op 12 december 2002 om 16:18
haihai ik wou ff zegge dat ik t een super goed verslag!!ik wou je ff bedanke want door dit verslag heb ik een 9 gehad!!THANX!!doegies nathalie
door naatie (reageren) op 19 januari 2003 om 18:19
hey Eefje bedankt voor je boekverslag maar ik wilde vragen waaaaar je de carry slee informatie haalde heb je dan die adress voor alvast bedankt doei
door ruken (reageren) op 11 april 2004 om 14:13
Bedankt dat je een Boekverslag hebt gemaakt super bedankt!!! Ik wil wel deze kiezen,want deze vond ik de BESTE!!! Super bedankt!!! Trouwens Super goeie Boekverslag!!!
door Burak (reageren) op 14 juni 2004 om 17:23
hai ik vond hut wel een mooie werkstuk hoorz wel dan die anderun nou jah doegies --->-xxx-<--jes mij
door suzie (reageren) op 23 november 2004 om 19:42
ik wou alleeen vragen of je nog anderen boekverslagen hebt of dezelfde alleen toch anders..die niet op het internet staat Ik moet namelijk een boekverslag maken alleen niet van het internet...en als je dat doet dan kan ze het nakijken. Dus ik wou vragen als je er een hebt of je hem dan op wilt sturen of even laten weten dat het niet zo is Groetjes, Rebecca
door Rebecca (reageren) op 30 december 2004 om 18:11
het is een goed verslag ik kan het goed voor school gebruiken
door ik (reageren) op 6 januari 2005 om 17:16
mensen hieronder je kunt het wel gewoon gebruiken ze komen er niet achter als je het overneemt als je het op de manier doet van mij:P --> je kan ook gewoon overnemen en in je eigen woorden de tekst typen/schrijven dan heb je het tog zelf gedaan maar ook internet gebruikt
door Alev (reageren) op 28 oktober 2010 om 16:18
Hoe kan zo'n leraar weten dat je het van internet hebt gaat hij/zij dan het hele internet na kijken of zo?
door kevinvandergaag (reageren) op 10 november 2010 om 11:32
Wrm Zou je het overschrijven lees het boek gewoon het is een hardstikkeleuk boek hoor
door number (reageren) op 8 december 2010 om 15:26
ze typen alleen boekverslag en dan de naam van je boek in en dan op scholieren.com dan kunnen ze alles nakijken
door Alev (reageren) op 20 december 2010 om 13:31
ik heb het in mijn eigen woorden vertaald voor mijn boekverslag, en nu nog afwachten of het een goed punt is...
door x-renskee-x (reageren) op 29 december 2010 om 14:47
leraren kijken niet op het internet . Dus ik heb het gewoon overgenomen en klaar/ Ik had een 8.7
door lisaa (reageren) op 4 januari 2011 om 9:37
het is superleuk boek ik heb ook gewoon een beetje overgenomen en beetje zelf getypt bijvoorbeeld dat stuk over Carry slee heb ik overgenomen
door inoknita (reageren) op 7 januari 2011 om 20:52
onze leraren hebben jammergenoeg een plagiaatscan :c
door Anne (reageren) op 17 januari 2011 om 18:38
fijne tekst! er staat informatie die ik nodig heb voor me boekverslag.
door lianne (reageren) op 21 januari 2011 om 15:02
Echt super bedankt voor de info!! Nu hoef ik niet zoveel meer te maken Xx
door Sep (reageren) op 3 februari 2011 om 17:42
Hee, ik zocht nog wat over de personages! Thnx!
door Ikke :) (reageren) op 11 februari 2011 om 9:01
Ik ga een boekverslag maken over dit, maar helaas kan ik geen info van dit kopiëren omdat onze juf (Juf Anouk) altijd nakijkt of we het zelf hebben gedaan
door Saly (reageren) op 28 maart 2011 om 14:07
Leuk hoor. Coooooooooole site gast!
door L and M (reageren) op 4 april 2011 om 12:27
echt een goeie boekverslag!
door mirjam (reageren) op 19 mei 2011 om 17:43
Het is echt een ontzettend leuk boek, Carry Slee is echt geweldig !!
door Norha (reageren) op 4 oktober 2011 om 19:27
haha kopier en plak..
door rik (reageren) op 28 november 2011 om 17:33
Mooi geschreven ik moest ook een boeverslag over Razend schrijven. Het is bijna het zelfde geschreven.
door Fleurine (reageren) op 5 december 2011 om 8:30
lol thanks
door Gijs (reageren) op 7 december 2011 om 14:24
top
door lolo (reageren) op 9 december 2011 om 19:27
mooi geschreven kmoet er zelf ook een doen ik was al begonnen maar kon eigenlijk niet verder doordat ik alles door elkaar haalden dus probeerde ik die van jou een beetje te " onderzoek " en kyken wat ik erbij kan aanpassen
door ... (reageren) op 12 december 2011 om 17:20
superboek! en supermooiverslag ook! (L)
door x (reageren) op 19 december 2011 om 19:52
Hahaha, Ik heb het zelfde probleem, ik haal vanalles door elkaar, en dit is een goed geheugen steuntje Bedankt!
door Emmy (reageren) op 30 december 2011 om 13:08
goed geschreven
door ... (reageren) op 7 januari 2012 om 10:32
erg bedankt, heb er veel aan gehad. hihi.
door loes (reageren) op 22 januari 2012 om 17:38
veel dank, ik moet dit precies zo maken ( tijdoelen enz.) gr
door ahmed (reageren) op 15 februari 2012 om 12:30
Echt een mooi boek en een mooie film. En dit is een mooi verslag.
door kim (reageren) op 23 februari 2012 om 18:22
top geschreven je merkt wel dat het een vwo-ertje is hooor.. zozo! toppie
door kees (reageren) op 23 februari 2012 om 21:31
Super, dankzij dit hoef ik niet een heel boek te lezen maar hoefde ik alleen maar dit een paar keer te lezen voor mijn boekentoets. En daar heb ik een 9 voor. Thanx
door Nick (reageren) op 2 maart 2012 om 11:53
Super goed gedaan meis heeel handig heel erg bedankt
door nigel (reageren) op 24 maart 2012 om 14:05
Dankzij dit hoef ik nu niet helemaal een samenvatting te maken! dankjeee
door eline (reageren) op 25 maart 2012 om 13:57
ooohhh nice dank je hoef ik zelf geen samenvatting meer te maken echt goed dit verslag .
door Patrick (reageren) op 3 april 2012 om 13:26
heel erg bedankt voor de info! had de eigenschappen van de hoofdpersonen nodig, heb ik hier echt wel gevonden!! bedankt!
door ... (reageren) op 9 mei 2012 om 17:29
egt een super verslag het boek is super maar dit verslag ook!!!!! p.s doe je vwo??
door suus (reageren) op 4 december 2012 om 16:50
Echt heel erg bedankt, ik had de eigenschappen nodig. Ik kan dat nooit goed vinden. Jou verslag is echt super!!! Dankje wel..
door Eefje.. (reageren) op 5 december 2012 om 12:16
heel veel aan gehad!!
door xxx (reageren) op 6 december 2012 om 22:19
Effe een vraag: waarom heeft Carry slee dit verhaal gemaakt? Voorderest vindt ik het super top!! Nou, nog bedankt he!! xo
door Sara Lala (reageren) op 2 januari 2013 om 12:39
dankjewel
door koen (reageren) op 29 januari 2013 om 11:11
THNX!!!!!!!!!!!!!!
door cooleboy (reageren) op 2 april 2013 om 16:04
ik vond het boek zo cool en ik moet er een boekbespreking over doen en dit heeft me echt geholpen!!
door iris (reageren) op 15 oktober 2013 om 17:21
Wow, mooi verslag, echt goed gedaan ! xoxo
door Anoniemheid (reageren) op 3 november 2013 om 15:11
Het is een SUPERLEUK boek moet het presenteren hopelijk gaat het goed
door irene (reageren) op 14 januari 2014 om 0:19
hoi dit is een geweldig boek en ook behoorlijk spannend
door ayoub (reageren) op 27 februari 2014 om 20:45
@ayoub: OK
door MooiboyALUUZZZZ (reageren) op 5 maart 2014 om 19:07
Ik vind het een enorm goed boek ik zou het iedereen willen aan raden en dat doe ik ook!
door Boekenwurm (reageren) op 4 juni 2014 om 15:59
dankjewellllllllllllllllllllllll kus
door don (reageren) op 5 juni 2014 om 13:23
ik vind een ding echt fk raar...op de kaft van het boek zie je allemaal mense freestylen en in de film ging het er ook over enzo, maar in mijn boek en dit verslag ging het er niet over ? ik snap dit echt niet ! maak gwn een kaft dat bij het boek past en anders gewoon niet
door sisi_15 (reageren) op 7 oktober 2014 om 16:54
Super vet! Ik heb hier echt wat aan! xxxDidi
door didi# (reageren) op 25 oktober 2014 om 14:52
dankje hij was ccol heb er veel aan geleerd
door ellabobbie£ (reageren) op 4 november 2015 om 7:58
echt een super goed verslag ga zeker info hiervan gebruiken:]
door lollie (reageren) op 3 januari 2016 om 12:11
echt een super goed verslag en nog een vraag wat had je er voor
door roos (reageren) op 3 januari 2016 om 15:16
wat
door je moeder (reageren) op 15 januari 2017 om 14:01
leukk.
door eenmeisje. (reageren) op 16 februari 2017 om 17:51
Alleen bij de boeken hoort het boek ''Razend'' super belangrijk ;p.
door eenmeisje. (reageren) op 16 februari 2017 om 19:29
hoi ik heb een fout ontdekt. in de tekst die jullie hebben geschreven staat dat svens vader het mes laat vallen en weg loopt maar sven loopt weg en zijn vader komt achter hem aan. dus zijn vader liep niet weg. in ieder geval ik vind het heel tof dat jullie zoiets als dit hebben bedacht veel sucses in de toekomst.
door giovanni knol (reageren) op 16 mei 2017 om 11:08

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer

Hoge waardering

Jessica zeker weten goedZeker Weten Goed
Iris 2e klas vwo7.8
Paulinus Scheer 3e klas vmbo7.8
star 3e klas vmbo7.7
Natasja Voorwinde 3e klas vwo7.6
anoniem7.8
Meer verslagen ›