Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Password door Mirjam Mous

Beoordeling 6
Foto van een scholier
Boekcover Password
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 943 woorden
  • 7 juni 2017
  • 28 keer beoordeeld
Cijfer 6
28 keer beoordeeld

Boekcover Password
Shadow

Mick treft zijn beste vriend Jerro bewusteloos aan op diens slaapkamer. Snel laat hij een ambulance komen. Omdat hij geen familie is, mag hij niet met Jerro in de ambulance meerijden naar het ziekenhuis. Maar als hij daar even later naar zijn vriend informeert, wacht hem een vreemde situatie.

Stefan wordt na schooltijd opgewacht door een onbekende man. …

Mick treft zijn beste vriend Jerro bewusteloos aan op diens slaapkamer. Snel laat hij een ambulance komen. Omdat hij geen familie is, mag hij niet met Jerro in de ambulance meerijd…

Mick treft zijn beste vriend Jerro bewusteloos aan op diens slaapkamer. Snel laat hij een ambulance komen. Omdat hij geen familie is, mag hij niet met Jerro in de ambulance meerijden naar het ziekenhuis. Maar als hij daar even later naar zijn vriend informeert, wacht hem een vreemde situatie.

Stefan wordt na schooltijd opgewacht door een onbekende man. Hij vertrouwt het niet en gaat ervandoor. Wat wil die kerel van hem? Wanhopig probeert hij zijn achtervolger af te schudden.

De levens van de drie jongens raken op bizarre wijze met elkaar verweven. Vreemde gebeurtenissen volgen elkaar snel op en Jerro en Stefan lopen groot gevaar. Langzaam komt Mick achter de ontstellende waarheid…

Het ziekenhuisgebouw bestond uit grijze stenen en heel veel glas. Mick ontweek een man met krukken en haastte zich naar de informatie balie. Er zat een vrouw achter een computerscherm. In haar rechtervoortand fonkelde een diamantje. ‘Hallo,’ zei ze. ‘Kan ik je helpen?’ ‘Mijn vriend is net met de ziekenwagen hierheen gebracht.’ Mick was nog buiten adem van het fietsen. ‘Jerro Prins. Ik wil graag weten hoe het met hem is.’ ‘Hmmm.’ Ze deed iets op de computer. ‘Jerro Prins, zei je?’ ‘Ja.’ Mick knikte er zijn hoofd bijna af. ‘Het spijt me, maar er is niemand binnengebracht die zo heet.’

Password door Mirjam Mous
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Boektoets 3 Floor van Kuilenburg

A

  1. Wat is de titel van je boek?

De titel van mijn boek is Password.

  1. Wie is de schrijver van jee boek?

De schrijver van mijn boek is Mirjam Mous.

  1. Wie is de uitgever van je boek?

De uitgever van mijn boek is Unieboek

  1. Waar is je boek uitgegeven?

Mijn boek is uitgegeven in het Spectrum in Houten.

  1. In welk jaar is je boek uitgegeven?

Mijn boek is uitgegeven in 2014.

B

  1. Wie is de hoofdpersoon en hoe ziet hij eruit?

In mijn boek zijn 3 hoofdpersonen en ik kies er 2 uit.

  1. Jerro Prins

 Jerro is een stoere jongen met zwart haar. Hij is erg verwend en hij is vijftien jaar. Zijn vader, Bjorge Prins, is eigenaar van Prince Enterprise en is daarmee erg rijk geworden.

  1. Stefan

Stefan is de tweelingbroer van Jerro en heeft dat nooit geweten. Net zoals Jerro is hij dus ook vijftien jaar en heeft hij zwarte haren. De twee jongens lijken heel erg op elkaar. Stefan woont samen met zijn moeder in een huis en heeft zijn vader nooit gekend.

  1. Noem een goede en een minder goede eigenschap van de hoofdpersoon en vertel waarom je vindt dat die eigenschappen bij die persoon passen.

Jerro Prins.

Een goed eigenschap van Jerro is dat hij een zelfverzekerde jongen die zich niet laat pesten. Een minder goed eigenschap is dat hij wilt dat iedereen naar hem luistert. Deze eigenschappen passen goed bij hem, omdat hij een populaire jongen is en iedereen vrienden met hem wilt zijn.

Stefan

Een goed eigenschap is dat hij een goede vriend is. Hij helpt al zijn vrienden altijd. Een slecht eigenschap is dat hij heel brutaal is en hij heeft schijt aan alles. Deze eigenschappen passen goed bij hem, omdat hij qua uiterlijk veel op Jerro lijkt maar qua innerlijk totaal niet. Dat maakt het boek ook leuker

 

  1. Vertel of de hoofdpersoon in je boek verandert: hoe verandert hij en waardoor.

Jerro:

Jerro verandert door dat hij word ontvoerd en bijna niks kan doen. Hij zit de hele dag maar in een kamertje niks te doen.

Stefan:

Stefan veranderd, doordat hij in het leven van Jerro komt. Hij moet alles weten wat Jerro weet en doet. Anders zou het opvallen dat hij niet Jerro is. Het is dus heel belangrijk dat hij heel erg veranderd.

  1. Wat zou jij zeker anders hebben gedaan dan de hoofdpersoon.

Stefan:

Ik zou het aanbod van de man niet hebben aangenomen, dan maar geen miljoen. Het is veel te gevaarlijk, als er iemand achter komt zou je in de gevangenis moeten en een strafblad krijgen en ik zou die man niet vertrouwd hebben, want ik zou bang zijn dat ik mijn miljoen nooit zou krijgen.

 

C

  1. In welke tijd speelt het verhaal zich af?

Het verhaal speelt zich af in de moderne tijd. Dat kan je weten omdat er telefoons en Macbooks in voor komen.

  1. Beschrijf een tijdsprong in je verhaal.

Een tijdsprong in het verhaal is als Stefan alle informatie van Jerro uit zijn hoofd moet leren. In het begin weet hij niks over hem en iets later weet hij al bijna alles uit zijn hoofd.

  1. Beschrijf een gebeurtenis waarbij de schrijver een tijdvertraging toepast.

Een gebeurtenis waarbij de schrijver een tijdvertraging toepast is als Mick in het ziekenhuis aan komt. De schrijver vertelt precies wat er gebeurt en alles gaat heel erg langzaam.

  1. Beschrijf een gebeurtenis waarbij de schrijver een tijdversnelling toepast.

Een gebeurtenis waarbij de schrijver een tijdversnelling gebruikt is als Stefan naar het ziekenhuis werd gebracht en vanaf daar moet doen alsof hij Jerro was. Dat ging heel snel en er werd weinig over vertelt.

 

D

  1. Noem twee belangrijke plaatsen waar het verhaal zich afspeelt.

De twee belangrijke plaatsen waar het verhaal zich afspeelt zijn: Jerro’s huis en het huis waar Jerro in was opgesloten

  1. Vertel waarom deze plaatsen belangrijk zijn

Het huis van Jerro is een belangrijke plaats in het verhaal, omdat Stefan daar heel er lang verblijft en zich als Jerro voor doet. Ze zijn vaak in het huis en Stefan moet alle kamers uit zijn hoofd weten. Zelfde de werkruimte van de vader van Jerro.

Het boekverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Eindexamens

Alles wat je moet weten over de eindexamens

Het huis van Jerro is een belangrijke plaats in het verhaal, omdat Stefan daar heel er lang verblijft en zich als Jerro voor doet. Ze zijn vaak in het huis en Stefan moet alle kamers uit zijn hoofd weten. Zelfde de werkruimte van de vader van Jerro.

Het huis waar Jerro in opgesloten was is belangrijk, omdat Jerro daar heel erg lang zit en Mick ziet Jerro daar ook, doordat Mick Jerro daar ziet weet hij dat er iets mis is.

E

Een verhaal

 Een dag uit het leven van Kasia. Volgens mij heeft de familie Prins nog steeds niet door dat ik geen echte bediende ben. Gelukkig zo kan ik Stefan blijven helpen. Vandaag is de dag dat hij de game gaat kopiëren. Ik hoop dat hij goed heeft geluisterd en precies doet wat ik hem heb verteld. Als het fout gaat kan ik wel dag zeggen tegen mijn miljoen. Is hij het verpest dan krijg ik waarschijnlijk de schild. Dat rotjoch Mick lijkt het door te hebben dat dit Mick niet is. Als hij erachter komt dan belt hij de politie. Ik moet snel naar Stefan en zeggen dat hij moet zorgen dat die Mick niet meer binnen komt. De ouders van Jerro vinden ook dat Jerro zich vreemd gedraagt. Straks hebben zei het ook door. We moeten sneller werken. Als d familie Prins het door heeft dat ik nep ben ontslaan ze mij en kan ik Stefan niet meer helpen. Hij kan het niet zonder mij. Daar is de moeder van Jerro. Ze wil weer eens wat thee. Dat is het enige dat ze wilt. Thee, thee en nog eens thee. Ik word echt gek van haar. Gelukkig duurt het nog maar heel even en dan kan ik hier eindelijk weg.
 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Password door Mirjam Mous"