Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De Grijze Jager 1 (De Ruïnes van Gorlan) door John Flanagan

Beoordeling 5
Foto van een scholier
Boekcover De Grijze Jager 1 (De Ruïnes van Gorlan)
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 253 woorden
  • 30 januari 2017
  • 37 keer beoordeeld
Cijfer 5
37 keer beoordeeld

Boekcover De Grijze Jager 1 (De Ruïnes van Gorlan)
Shadow

Welkom in de wereld van De Grijze Jager, een historische wereld vol woeste wouden, steile kliffen en ruige bergketens. Op de vlakte vind je statige kastelen. In de heuvels houden de angstaanjagende Wargals zich schuil. En diep in het bos staat het kleine huisje van leermeester Halt. Daar woont ook Will, een weesjongen, die wordt opgeleid tot meesterspion. Hij is de ho…

Welkom in de wereld van De Grijze Jager, een historische wereld vol woeste wouden, steile kliffen en ruige bergketens. Op de vlakte vind je statige kastelen. In de heuvels houden d…

Welkom in de wereld van De Grijze Jager, een historische wereld vol woeste wouden, steile kliffen en ruige bergketens. Op de vlakte vind je statige kastelen. In de heuvels houden de angstaanjagende Wargals zich schuil. En diep in het bos staat het kleine huisje van leermeester Halt. Daar woont ook Will, een weesjongen, die wordt opgeleid tot meesterspion. Hij is de hoofdpersoon in deze spannende verhalen vol geheimen.

De Grijze Jager 1 (De Ruïnes van Gorlan) door John Flanagan
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Boekverslag
Titelverklaring: De titel is dus de Koninklijke leerling. In dit verhaal wordt de kroonprinses een grijze jager. Vandaar de Koninklijke leerling.
Samenvatting
In dit verhaal overlijdt de vrouw van Will. Alyss. Ze was op terugtocht na een missie gaan slapen in een herberg. Maar Joris Ruhl (een slavendrijver) had samen met zijn vriend brand gestoken in die herberg. Alyss kon ontsnappen maar ze zag nog boven een meisje vastzitten. Alyss rende naar boven en bevrijdde het meisje maar toen ze het meisje had bevrijd overleed ze zelf omdat het dak in elkaar stortte. Will heeft daar veel verdriet aan en wil alleen maar wraak op die Joris Ruhl. hij lacht nooit meer en is heel somber. Zijn vrienden bedenken een slim plan. Zolang hij Maddie als leerling heeft heeft hij iets om af te leiden. Na maandenlange training krijgen ze een opdracht. Er is in het leen Trelleth een grijze jager overleden. Ze moeten uitzoeken of het geen moord was. Ze komen erachter dat er in dat leen een bende rondgaat die kinderen op een slimme manier meeneemt om ergens anders als slaaf te verkopen. Ze laten eerst een verhalenman komen die enge verhalen verteld en ook verhalen over de kinderschrik die kinderen mee zou nemen als ze ook maar iets aan hun ouders vertellen.  Ondertussen zoekt de verhalenman tussen de luisterende kinderen kinderen uit die door hun ouders worden mishandeld zodat het net lijkt of ze van huis zijn weggelopen. Maddie en Will hebben de bende op het spoor.
 

REACTIES

H.

H.

hoi ik ben henk en ik kom je opzoeken!

5 jaar geleden

H.

H.

hoi daar ben ik weer ik weet waar je huis woont!

5 jaar geleden

H.

H.

Wijnand Staal!!!!!!!!!! Ik kom eraan!!!!!

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De Grijze Jager 1 (De Ruïnes van Gorlan) door John Flanagan"