Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Zo overleef je je eerste festival

Zo overleef je je eerste festival

Ik ben Ivana Stoop, festivalkenner eerste klas. Na Pinkpop, Parkpop en Down the Rabbit Hole weet ik inmiddels alles over tentzwemmen, naar pis stinkende douches en slap festivalbier. Voor het eerst naar een festival? Lees dit dan minimaal twintig keer door!

Toen ik naar Pinkpop ging begon het ongemak al meteen bij aankomst. Wachtrijen van Pinkpop tot aan Den Bosch. Het ergste was nog dat ik na een reis van meer dan twee uur ontzettend nodig moest plassen. Er waren geen toiletten voor mensen zonder bandje dus dook ik maar de bosjes in. Erg fijn dat de halve wachtrij datzelfde bosje al gebruikt had: ook de stank rook je tot aan Den Bosch. Dus onthoud: ga van tevoren plassen bij een trein- of tankstation. En neem een pakje zakdoekjes mee, want toiletpapier is vaak onvindbaar op het gemiddelde festival.

Na een dag vol zwetende mensen snak je naar een doucheOp Down the Rabbit Hole wilde ik na een nacht vol hipster dance muziek het zweet wel even van me af douchen. En ja hoor: wederom een wachtrij, maar deze nam bij Den Bosch een afslag om door te gaan naar Arnhem. Toen ik na een uur aan de beurt was en het deurtje van het douchehokje opentrok, slaakte ik een oorverdovende gil. OVERAL HAAR EN PRUT EN PIS. ARGHHHH! Uiteindelijk ben ik languit in de wastafel gaan liggen, om maar niet met mijn blote voeten de douchevloer te hoeven raken. Gebruik dus zo snel mogelijk de festivaldouches, en ook: neem badslippers mee.

Meters okselhaar

Op Pinkpop wilde ik dolgraag vooraan staan bij de Arctic Monkeys. Mijn Scholieren.com-collega Noah en ik waren alleen even vergeten dat we allebei niet de langste zijn. Toen de hekjes opgingen werden we dan ook geplet als brood in een tosti-ijzer. We werkten ons naar voren, langs dikke mannen met meters okselhaar en gillerige tienermeisjes met boomlange vriendjes. Maar toen stonden we wel vooraan bij het hoofdpodium. Vecht dus voor je plek, anders sta je bij je favoriete artiest achter zo'n 400 andere mensen en tja, dan zie je dus geen reet (figuurlijk, letterlijk zie je er genoeg).

Laatste tip. En opdat je deze tip niet snel zal vergeten, typ ik hem in capslock: KOOP EEN GOEDE TENT! Niet bij de Lidl of Bristol of andere prijzenknaller. Nee: koop een goede, degelijke tent. Waarom? Omdat je anders - net zoals ik - bij het eerste de beste Nederlandse regenbuitje je tent uit drijft, en je de volgende nacht naast een keihard snurkende, stomdronken wildvreemde moet gaan slapen, die ook nog de hele nacht probeert dat van je te krijgen wat je hem toch niet gaat geven. 

Verder: Have fun en drink vooral liters festivalbier (is ook wel nodig, dat spul is volgens mij expres heel slap). En bedenk: als je mijn tips opvolgt, lig je er straks waarschijnlijk net zo relaxed bij als ik hieronder. Succes!

Het is zomervakantie! Onze redactie drinkt met de billen bloot melk uit een kokosnoot op een onbewoond eiland. Tot maandag 1 september publiceren we daarom wat minder blogs, daarna komen we weer op volle kracht terug. En als je ons gaat missen, check dan het beste uit ons archief bij de Klassiekers!

Gepubliceerd op 27 juli 2014
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Z.

Z.

'medeblogger Noah' en ik natuurlijk *hairflip*. Nee grapje, maar was wel heeel erg leuk!

7 jaar geleden