Zo maak je je slaapkamer een stuk gezelliger

Sinds de scholen dicht zijn, breng ik veel meer tijd door op mijn kamer, net als jullie waarschijnlijk. Toen ik eens rondkeek, leek het me een leuk idee om mijn slaapkamer iets gezelliger, leuker en persoonlijker te maken met een paar kleine aanpassingen. Nu heb ik toch alle tijd... Hier zijn een paar ideeën hoe ook jij je plekje wat sfeervoller kan maken

Posters kopen

Of je favoriete artiest nou OneDirection of 21 Pilots is, een poster ervan maakt je kamer een stuk persoonlijker. Naast bands of artiesten kun je ook een filmposter ophangen. Deze posters zien er vaak spannend en mooi uit, dus saai is het sowieso niet.

(Baby)foto’s uitzoeken

Al een paar weken zijn we hier thuis bezig met het uitzoeken van familiefoto's van vakanties. Het leek mij leuk hier wat mee te doen. Waarschijnlijk hebben jouw ouders ook wel ergens in eens stoffige doos oude foto’s liggen van jou als baby, kind of tiener op vakantie. Als je geen awkward babyfoto's wilt, kun je ook recentere foto’s van vakanties, feestjes of andere leuke momenten uitzoeken en laten afdrukken. Dit kan nog verrassend goedkoop. Bij de Hema betaal je nog geen 2,50 voor 10 foto’s. Maak er een leuke collage van met meerdere kleine lijstjes die bij elkaar passen, of hang ze op aan een kettinkje en klaar.

Zoek een hangmat

Scoor ergens een hangmat, schroef twee sterke haken aan de muur en laat het relaxen beginnen. Wel handig om even je ouders in te lichten als je dit wil doen. Kunnen zij ook meteen vertellen aan welke muur je je hangmat beter wèl, of juist niet moet vastmaken…

Relaxed zitten

Als dit toch te hoog gegrepen is, kun je ook een zitzak kopen. Ikzelf vind een hangmat fijner, maar een zitzak of poef is toch wat anders dan altijd in je eeuwige bed blijven hangen. Je kan het zelfs nóg primitiever maken door gewoon wat fleecedekentjes en kussens te verzamelen. Als je dat comfy in een hoek weet te zetten, ziet je kamer er toch knusser uit.

Spelen met licht

Je kan je kamer ook op een leuke manier proberen te verlichten. Ik heb ooit van Sinterklaas een snoer gekregen waarbij je de lampjes van kleur kan veranderen met een afstandsbediening. Hiermee kun je dus letterlijk met een druk op een knop de sfeer van je kamer veranderen. Anders zijn kaarsjes (wel veilig) of glow-in-the-dark-sterren ook een leuk alternatief. Als je creatief bent aangelegd, kun je ook proberen zelf een lampenkap te maken met papier mache. 


De hele boel verbouwen

Een iets ingrijpendere -maar zeker niet overdreven zware- verandering  is het verplaatsen van een paar meubels. Ik heb vorig jaar mijn bed, kast en bureau verwisseld van plaats, en dat zag er meteen al een stuk anders uit. Het klinkt ingewikkeld, maar ik kan uit ervaring vertellen dat het minder dan een uur werk was. 

Een kleinere variant hiervan is het omdraaien van je bed. Als je je bed omdraait, dus je hoofd en voeteneinde wisselt, krijg je een heel andere view op je kamer omdat je geluiden, geuren en belichting op een andere manier waarneemt. 

De meeste van deze dingen zijn echt niet overdreven lastig, maar maken je kamer toch een stuk persoonlijk. Onthoud wel: zelfs met een leuke kamer is het toch goed om af en toe beneden te komen om te laten zien dat je nog leeft… Of ga naar buiten; dan voelt het nóg meer als thuiskomen wanneer je je 'nieuwe' slaapkamer binnenstapt. 

Gepubliceerd op 6 mei 2020

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.