Hou jij van lezen of juist helemaal niet? Doe mee aan deze vragenlijst en maak kans op 15 euro Bol.com-tegoed!

Zo maak je er toch een spetterende oud en nieuw van

Zo maak je er toch een spetterende oud en nieuw van

Door Fay

Alsof 2020 nog niet kut genoeg was, mogen we als klap op de vuurpijl (haha) ook al geen vuurwerk afsteken. Maar, niet getreurd! Dit betekent wat mij betreft namelijk niet dat het geen leuke avond kan worden. Daarom heb ik wat tips op een rijtje gezet om er toch een sprankelende oud en nieuw van te maken.

Spellen

Je zal waarschijnlijk denken: "Ik ga echt niet mens-erger-je-nieten op oud en nieuw, hoe suf kan je zijn?" Maar dat is niet wat ik bedoel met spellen. Het is leuk om een groot en feestelijk spel te spelen met je familie of een paar vrienden. Ik speel bijvoorbeeld elk jaar Roulette (met nepgeld uiteraard). Hoewel ik altijd verlies, vind ik het toch elk jaar weer heel leuk. De winnaar krijgt een prijs en heeft de eer om als de klok twaalf uur slaat, de champagne te poppen. Maar het is zeker niet het enige spel dat je kan doen op oud en nieuw: 30 seconds of Hints blijven ook altijd leuk.

Oliebollen 

Dat er dit jaar geen vuurwerk is, betekent niet dat gelijk alle andere leuke dingen rondom oud en nieuw wegvallen. Oliebollen zijn er namelijk nog wel! Wat mij betreft is dat net zo goed als vuurwerk. Geen hele populaire mening, ben ik bang, maar aangezien we dit jaar toch alle tijd hebben, kun je net zo goed zelf oliebollen maken. Ik heb dat altijd al willen doen en dit jaar moet ik het maar eens gaan proberen.

Carbid schieten?

Naast een feestje, is vuurwerk voor veel mensen dit jaar misschien wel het grootste gemis. Ik ga het wel raar vinden, maar zo erg zal ik het niet missen. Het enige wat ik ooit afsteek is een rotje of een sterretje. Ik kijk er namelijk veel liever naar dan dat ik het afsteek. Ik zie de lol van knalvuurwerk niet in: je hoort een hele harde knal en dat is het dan.

Toch barst Nederland van de pyromaantjes die wel opgewonden raken van die herrie. Daarom zou voor die mensen carbidschieten een goed alternatief kunnen zijn voor vuurwerk. Lars en Koen probeerden het uit. Check de video!

Glitter and Glamour

Ook jij, je kan het niet ontkennen, hebt er een groot deel van het jaar bij gelopen als een halvegare gymleraar. Ik kan mijn rode joggingbroek inmiddels echt niet meer zien. Daarom is oud en nieuw de perfecte gelegenheid om je weer een beetje op te doffen. Ook al ga je nergens heen, het is altijd leuk om je mooiste en meest glitterige outfit aan te doen. Zelfs al ga je op 31 december helemaal niks doen, in een mooie jurk is het nog leuker om te Netflixen.

Ook zonder vuurwerk en een groot feest is er genoeg te doen om oud en nieuw toch gezellig te maken. Ik wens je alvast een gelukkig nieuwjaar, maar ik wil je vooral feliciteren met het feit dat je het oneindige 2020 hebt overleefd! 

Gepubliceerd op 28 december 2020
ADVERTENTIE

Waarin maak jij het verschil? Klik en ontdek de bachelors van Wageningen University

Bekijk alle 20 bachelors van Wageningen University

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.