Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Zeven redenen waarom het OV überchill is

Zeven redenen waarom het OV überchill is

Over het openbaar vervoer wordt veel gezegd, en jammer genoeg vaak negatief. Dat treinen nóóit op tijd zijn, dat er maar een bus per drie jaar komt naar jouw dorpje, dat door twee blaadjes alle NS-treinen ontregeld zijn... Zelden hoor je eigenlijk positieve dingen over het openbaar vervoer. Daarom hierbij de andere kant: zeven redenen waarom het ov überchill is.

1. Zo simpel

Een eerste voordeel van het ov is dat het zo ontzettend simpel is. Je gaat naar een kaartjesautomaat, scant je OV-kaart en zet er wat geld op. Vervolgens loop je naar een willekeurig perron en stap je in de eerstevolgende trein: je ontdekkingsreis is begonnen.

2. Alleen of juist met een groep

Het OV is veel beter dan de auto: je hoeft er geen rijbewijs voor te hebben, dus je kunt gewoon alleen op pad, ook als je pas 15 bent. We kunnen het ook omdraaien: je kunt met zoveel vrienden als je wilt op pad gaan, iedereen kan bij elkaar zitten en komt tegelijk aan. Met een auto is dat toch een stuk lastiger.

3. Goedkoper

En eigenlijk is het OV ook niet duurder. Als jij alle kosten voor je rijlessen, je rijexamen, wegenbelasting en je benzinekosten bij elkaar optelt, zul je op een veel hoger bedrag uitkomen dat de prijs van je trein- of busritjes. Zo niet, dan kan je natuurlijk ook op zoek naar goedkope dagkaarten, die bijna altijd wel te koop zijn bij de HEMA of Kruidvat, als je even googlet naar ‘ns dagkaart’.

4. Vind je liefde!

Misschien heb je het op Facebook wel eens voorbij zien komen: mensen die hun liefde zijn tegengekomen in de trein, maar vervolgens vergeten zijn een naam of telefoonnummer te vragen. Kan jou ook zomaar gebeuren. Op de fiets of in de auto zal je een tegenligger niet zo snel in je op kunnen nemen, en een telefoonnummer vragen aan een inhaler is ook niet echt makkelijk.

Het hoeft natuurlijk niet per se liefde te zijn, je kan ook gewoon een leuk gesprek hebben met iemand over bijvoorbeeld de muziekbeat die jij door zijn oortjes hoort bonken of een interessant boek dat iemand aan het lezen is. Misschien vind je hierdoor wel je nieuwe reismaatje!

5. Lichaamsbeweging zonder rooie kop

Fietsen vind ik niet heel erg, maar het feit dat je met een rooie kop de klas in moet als je net te hard hebt gefietst, is zo irritant. Na een ov-reisje heb je daar geen last van! Als je iets te laat komt trek je even een sprintje (daar is je lichaamsbeweging) naar de bushalte, om er vervolgens weer even van uit te rusten voordat je op je bestemming aankomt. 

6. Tijd nuttig besteden

Je kunt nog even je toets leren tijdens het reizen in de bus, of die ene wiskundeopgaven maken in de trein. En wat dacht je van het feit dat je ook gewoon lekker kunt eten in de trein? Tijdens een fietstocht of achter het stuur is dat toch allemaal een stuk lastiger...

7. Beste excuus

Ja, het is waar: met de trein of de bus heb je weleens vertraging. Maar je kan het juist ook als iets positiefs zien! Als je te laat komt en je komt met de trein, geef je gewoon het ov de schuld! En dan kan je even samen zeuren (zeuren vindt iedereen leuk), waarna de ander vervolgens gewoon vergeet dat je te laat bent. Als je echt iets belangrijks hebt, neem je gewoon een trein of bus eerder en is er sowieso niets aan de hand.

Gepubliceerd op 3 april 2016
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

F.

F.

Nu is de trein echt mythers übercool

8 jaar geleden

2.

2.

hahaa super leuk!

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.