Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Zes verschillende types op WhatsApp (en de bijbehorende irritaties)

Zes verschillende types op WhatsApp (en de bijbehorende irritaties)

Door Nova

Je kent ze wel, die twee blauwe vinkjes onderin je beeldscherm. Iedereen in de groepsapp heeft je berichtje gelezen, maar toch reageren maximaal twee mensen op je bericht. Een van de twee stuurt ook nog eens 'ok', dus dat telt eigenlijk niet als reactie, vind ik. Ik erger me soms kapot aan het app-gedrag van vriendinnen.

Nu is het vaak niet zo'n probleem als niet iedereen meteen reageert, maar soms is zo'n reactie gewoon best belangrijk. Bijvoorbeeld wanneer je een examenreis aan het boeken bent, zoals in mijn geval. Daarom besloten mijn beste vriendin en ik een presentatie te geven tijdens de pauze over hoe fijn wij het zouden vinden als de rest van de vriendengroep iets vaker zou reageren. Dit hebben we aan elke vriendin anders uitgelegd, want we hebben verschillende type appers in de groep. Dit zijn de zes meest herkenbare types:

  1. 1. De persoon die in een iglo woont

  2. Die ene vriend of vriendin die na school hooguit één keer zijn telefoon checkt. In principe heb je al geluk als het berichtje überhaupt aankomt. Dit is misschien irritant, maar dit zijn wel van die mensen die niet telefoonverslaafd zijn. Daar mogen we best respect voor hebben, dus pak deze types vooral niet te hard aan. Ik zou nooit zo lang zonder mijn telefoon kunnen overleven als deze mensen. Ik kan het al niet aan als ik tien minuten niet op mijn telefoon heb kunnen kijken. 

2. De persoon die het altijd te druk heeft om te reageren

Zo'n vriendin die het ene deel van de dag bezig is voor school, het volgende deel van de dag aan het trainen is en het overige deel slaapt. Het is oké als je dan een keer niet de tijd hebt om te reageren, maar op dat moment zijn er drie opties:

Optie 1. Je opent de chat niet.

Optie 2. Je opent de chat en stuurt een appje dat je later pas reageert.

Optie 3. Je opent de chat, stuurt geen appje en skipt het bericht volledig. 

Persoonlijk ben ik geen fan van de derde optie.

3. De persoon die over een ander onderwerp begint

Ik zit in zo'n vriendengroep waar we het altijd over tien onderwerpen tegelijk hebben. In de groepsapp stel je dan een vraag en de eerste die het leest skipt dit en stelt een andere vraag over iets compleet anders. Vervolgens reageren mensen alleen op de nieuwste vraag. Een reactie op jouw vraag kun je dan dus wel vergeten.

4. De persoon die altijd afkortingen gebruikt

'Ok', 'gm', 'gn', 'lm', 'thnx', 'hz', 'idd', 'hgh', 'vgm', 'idk', 'ff', 'hlt', 'zsm', 'gwn', 'hjb', 'hw', 'iig', 'miss', 'np', 'plz', 'srry' en ga zo maar door. Soms zijn deze afkortingen erg handig. Het scheelt een hoop typwerk, maar het kan wel een beetje lui en ongeïnteresseerd overkomen.

5. De persoon die gifjes, stickers en veel emoji's gebruikt

Soms kan het een beetje een overdosis zijn en het is niet gepast in elk gesprek, maar naar mijn mening zijn emoji's altijd welkom :)

6. De persoon die altijd als eerst reageert

Herkenbaar? Voor mij wel, (oftewel, ik ben telefoonverslaafd). Dit type persoon kan je zo goed als altijd bereiken, wat erg handig is. Het nadeel is dat hij/zij soms een beetje kan spammen en ongeduldig is.

Elk type heeft dus zijn voor- en nadelen en niks is per definitie goed of slecht. Terugkomend op die presentatie die ik in de pauze heb gehouden: die was succesvol, inmiddels reageert 75 procent binnen een uur!

Waar herken jij je in en ken jij nog andere types? Laat dan een reactie achter in de comments!

Gepubliceerd op 17 september 2020
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

E.

E.

ok

3 jaar geleden

E.

E.

k

3 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.