Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Zehra gaat naar de VN!

Zehra gaat naar de VN!

Hidde

Daar is ze dan: de nieuwe VN-jongerenvertegenwoordiger. De gelukkige winnares is Zehra Sariaslan (22). Binnenkort verlaat ze haar woonplaats Harderwijk voor New York, om daar belangrijke mensen te meeten en haar thema 'vrouwenrechten' te pitchen.

Met 77 procent van de stemmen won de rechtsgeleerdheid-studente van Martijn en Geke (die eerder twee gastblogs voor ons schreef). Zevenenzeventig procent. Da's heul veul. Hoe ze 't voor elkaar kreeg? Ze maakte een sick filmpje. Kijk zelf maar.

Jongeren- wat?

Maar wat doet zo'n jongerenvertegenwoordiger in godsnaam? Zehra gaat straks ons, de jongeren, vertegenwoordigen bij de Verenigde Naties. Op de website van de VN jongerenverkiezing verduidelijkt ze dit nog verder: "door de steun van jongeren kan ik de kwestie rondom vrouwenrechten aankaarten bij de VN. Ik beloof ook dat indien jongeren op mij stemmen, dat ik me volledig zal inzetten voor vrouwenrechten."

Om dit te bereiken gaat ze dus binnenkort naar New York en ze zal volgend jaar speechen op de algemene vergadering van de VN. Daarnaast houdt een jongerenvertegenwoordiger zich bezig met actuele thema's, waarvoor de input van veel jongeren nodig is. Een soort doorgeefluik dus: Zehra zorgt dat de mening van Nederlandse jongeren terecht komt bij de VN. Daarom zul je Zehra binnenkort ook spotten op scholen, waar ze workshops zal geven en speeches zal houden.

Feest

Die Zehra heeft voorlopig een superdruk programma, dus. Maar voordat het zover is moet ze eerst bijkomen van de spannende verkiezingsstrijd. "Ik voel mij ontzettend gelukkig en had het totaal niet aan zien komen. Afgelopen weken heb ik hard campagne gevoerd, onder andere door middelbare scholen te bezoeken en mijn connecties in te schakelen. Vanavond vier ik feest!"

Gepubliceerd op 25 oktober 2012

REACTIES

M.

M.

Gefeliciteerd Zehra, je hebt het goed gedaan!!!

11 jaar geleden

Simon

Simon

Geheel partijdig als ik ben: toch balen dat "onze" Geke het niet gered heeft. Maar Zehra zal het vast goed doen. Good luck.

11 jaar geleden

J.

J.

Haha, Ik had op haar gestemt en ik moest een boekverslag maken voor school. Kom ik op de site tegen dat ze gewonnen heeft goed nieuws!

11 jaar geleden

R.

R.

Ze kwam bij ons op school langs om te vragen of wij op haar wilde stemmen. Heb natuurlijk op haar gestemd en nu neemt ze als het goed is iets lekkers voor ons mee :)

11 jaar geleden

J.

J.

@Rosa: dat is omkoping! ;)

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.