WTF: gothic Ashwin

WTF: gothic Ashwin

De gothic-uitziende jongen Ashwin trok mijn aandacht. Hij inspireert me omdat hij zijn zeer eigen stijl heeft en behoudt, ook al doet de mensheid flauw tegen deze aardige jongen.

Aspirerend modejournalist Jorinde sterft een beetje van binnen als ze de zoveelste leeftijdsgenoot ziet die zichzelf in een doodsaaie standaardoutfit heeft gehesen à 500 euro.

Voor de rubriek WTF: What the Fashion? spot Jorinde de voorlopers met gevoel voor stijl, waarvan ze zelf nog iets zou kunnen leren.

Ashwin vertelt glimlachend: "Tja, hoe zou ik mijn eigen stijl omschrijven? Ik ben een beetje emo begonnen en dat werd steeds erger, dus zou je me zachtjes gothic kunnen noemen." Waar hij verder lachend op in gaat: "O ja, ik mag misschien wel ‘emo’ zijn, maar ik snijd mezelf niet!"

Muziek belangrijkste

Ashwin vindt dat muziek het belangrijkste is in een ‘subcultuur’. Hij vertelt: "In mijn stijl zijn de vooral de muziekgenres Heavy Metal, Metal Core en Hard Rock. Ik neem meestal ook dingen over van mijn muziekidolen, zoals Andy Biersack."

Ashwin zou er graag bij willen lopen zoals hem, maar Nederland kennende voelt hij zich dan een mikpunt voor jongeren die dan het liefst je de kop om willen draaien.

Gothic?

Maar is Ashwin niet gewoon hartstikke gothic? "Nee, zo zie ik mezelf niet ik hou van zwart, maar loop ook in wit en rood," vertelt hij. Zijn kledingkeuze is eerder gebaseerd op Mötley Crüe, redelijk Glam Rock dus.

Deze band leek graag op een ‘in die tijd stoere’ vrouw zonder zich te schamen en gewoon hetero te zijn. Het liefst zou Ashwin dat ook wel willen. "Maar aangezien bijna niemand dat begrijpt, denken ze dat ik gay ben, dus hou ik me een beetje in qua stijl."

Vooruit, nog één namedropper dan: favoriete band van Ashwin is Guns N’ Roses. En de subcultuur die hij het vreselijkst vindt? "De Prada-Armani-Gucci cultuur met afgezakte broeken."

Gepubliceerd op 2 december 2011
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

J.

J.

Deze jongen is episch awesome. Waarom heb je hem niet eerder geinterviewd? Ik luister trouwens nu Guns N Roses. Lekker toevallig.

10 jaar geleden

J.

J.

Deze gast is niet goed in ze hoofd

10 jaar geleden

K.

K.

Deze aap is oeroe.

10 jaar geleden

D.

D.deze aap is oeroe!

10 jaar geleden

L.

L.

Nice man! Beter dan die gozers met hun broek op hun knieƫn en petjes die boven hun hoofd zweven op wonderbaarlijke wijze. Anyway, iedereen z'n eigen stijl toch?

10 jaar geleden

D.

D.


Ik heb m'n broek laag hangen (niet op m'n knie?n.. wel boven m'n kont nog..) en draag nog n?t geen 24/7 een pet, luister ??k guns n'Roses en m'n favo bands zijn Melodic Metal.. met het liefst veel gitaarwerk, dubblebass drummsen de zang die tegen opera aanzit soms..
'k kleed me zoals ik zin heb om me te kleden en naar wat lekker zit. 'n leren band om je arm zit in de zomer niet lekker, dus weglaten die hap!
geen last van kou? gewoon een T-shirt dus want die mouwe zitten voor geen meter..

of mensen me aanspreken op m'n kledingstijl? jazeker, meestal de vraag 'hoe kan jij in de winter in een Tshirt buiten lopen?' en 'Je zit tussen de wannabe skaters met een metalband op je shirt, waar hoor je nou eigenlijk bij?'
antwoord op alles: Metal en (oude)Rock qua muziek. qua kleding alles wat'k mooi vind en wat goed zit. Ik hoor bij mezelf en m'n vrienden en struin de hele aula door om ze te vinden, tussen de skaters, alto's, emo's, maar ook de ultra-normale mensen komen aan de beurt.

@Leonie:

10 jaar geleden

S.

S.

@ jemoeder. Waarom niet?

10 jaar geleden

B.

B.

barns

10 jaar geleden

I.

I.

owkee,, ik hb respect voor people who have ther own styl!!
hij ziet er gwn awesome uit,,hoezo iedereen loopt hetzelfde bij.

blijf jezelf wat andere ook zeggen,

10 jaar geleden

K.

K.

k snij mij polsen ook open =)

10 jaar geleden

H.

H.

Nice!
Eindelijk iemand die hier aandacht aan geeft :D
Guns N' Roses, ook mijn favoriete band haha.
Wat is er mis met Gothics? Ik kleed me ook zo, en we zijn echt niet anders dan anderen hoor...

10 jaar geleden

G.

G.

makeup=gay

10 jaar geleden

M.

M.

Gewoon eigen stijl achterna gaan.
Mensen die dingen roepen doen dat meestal in groepjes, omdat ze zelf geen bal tussen de benen hebben hangen. En als je dat zegt en als je ze aanpakt dan komen ze ook alleen maar met "Och Hou je bek" en dan gaan ze ook nog es below the belt. Gewoon ver boven staan.

10 jaar geleden

M.

M.

BVB!!<33
goth/metal

10 jaar geleden

E.

E.

ik vindt het wel een chille stijl... ik luister zelf ook veel naar black veil brides alleen ik ben niet een emo of gothic. ik ben meer van de scene stijl

10 jaar geleden

C.

C.

je leek op een chick van een afstand, zeg... hoe dan ook, je ziet er niet uit man, ook al is het je eigen stylo. trek wat betere kleren aan je bent serieus de enige die zo als een mungo rondloopt.

10 jaar geleden

D.

D.Nee hoor, niet dus. :)
@canker:

10 jaar geleden

J.

J.

Ja ik zie hem soms lopen, ik vind hem aardig en hij is qua gedrag verschilt hij niet heel veel van anderen. gewoon normaal.

10 jaar geleden

R.

R.

Ik luister veel heavy metal en heb best veel bandshirts enzo, maar zakelijk of naar school draag ik armani of moscow, dan laat je gewoon wel een betrouwbaarder/zakelijker beeld achter.

10 jaar geleden

H.

H.

deze aap is oeroe

10 jaar geleden

R.

R.

Respect! Ik ivnd zijn kleding juist leuk^^
Mensen zouden wat meer respect voor andere stylen moeten hebben.

10 jaar geleden

A.

A.

Respect voor hem.

10 jaar geleden

&.

&.

Hij heeft gwn gelijk bij emo denken mensen meteen dat je jezelf pijn doet, maar dat is gwn extremisme, emo is een muziekstijl: emotionele rock, de extremisten doen zichzelf pijn om zich beter in de muziek te kunnen verplaatsen

10 jaar geleden

A.

A.

@Jorinde "ook al doet de mensheid flauw tegen deze aardige jongen" ga je weer. "de mensheid"? please. -_-'

10 jaar geleden

A.

A.

Mensen zeggen dan wel "eigen stijl" maar zo individualistisch is het niet. Dikwijls zie ik dit soort mensen op straat, in winkelcentra en parken.
Wat is er zo speciaal aan hem?

10 jaar geleden

D.

D.

Ben ik de enige die hem een beetje op een buitenlandse Sneep van Harry Potter vind lijken?
Ik vind zijn stijl niks trouwens, er zijn zoveel mensen die er tegenwoordig zo bij lopen, dus zo origineel is het al niet meer.

10 jaar geleden

S.

S.

Ik kan er niet tegen dat iedereen emo's/gothics altijd associeren met zelfbeschadigiging en snijden. Waarom doet iedereen dat?

10 jaar geleden

D.

D.

Ik heb dat shirt ook :P En ik ken het, dat niemand je begrijpt, mensen hebben veel te snel vooroordelen. Ik ben volgens hen bijvoorbeeld pot, omdat ik kort, zwart haar heb. Dan denk ik "WTF? waar heb je dat nou weer vandaan?" Mensen moeten gewoon iets minder nadenken over stijlen, en iets meer over karakters en persoonlijkheden.
xm/

10 jaar geleden

S.

S.

Hij heeft een super leuke stijl!
Ik zelf ben ook zo langzamerhand ontwikkeld tot gothic, en ik heb mn hele leven al opmerkingen gehad. Mensen respecteren je gewoon niet als je anders bent.
Als je gothic bent wordt dat alleen maar erger, ik voel me af en toe best bedreigd, maar dit is de stijl waar ik me fijn mee voel en inderdaad komt die ontwikkeld door de muziek die ik mooi vind. Ik snap niks van die stomme vooroordelen die iedereen heeft. IDD gothic heeft niks met snijden te maken. Daarbij de meeste mensen die zichzelf snijden hebben daarvoor een rede, pas als ze er te koop mee gaan lopen is het voor aandacht. Ik respecteer iedereen zoals diegene is zolang je maar geen andere mensen pijn doet zowel lichamelijk als geestelijk. Het is zo makkelijk om op te gaan in het geheel en te dragen wat iedereen draagt , maar daar is niks aan. Ik snap ook niet dat mensen geen pijn ervaren als ze andere mensen pijn doen...en dat ze niet begrijpen welke gevolgen zoiets heeft..Als je gewoon aardig tegen iedereen bent wordt je eigen leven veel mooier en waardevoller.

9 jaar geleden

B.

B.

hallo ik zou iemand moeten interviewen voor school die een gothic is? indien je interesse hebt , gelieve mij dan een mailtje te sturen op brenda.van.bijlen@hotmail.com bedankt

8 jaar geleden

P.

P.

JE DRAAGT EEN BVB T_SHIRT JE HEBT ZWART LANG HAAR EN JE BENT GOTHIC>
WAAROM LIG JIJ NOG NIET IN MIJN BED??????????????????

9 jaar geleden

P.

P.

nee ff serieus jij bent echt zooooo mijn droom pris uit het duisternis.
al bezet zeker?
hou je toevalligg ook van the Rasmus?

waar woon je?
hyves, msn facebook twitter zeg het maar!

9 jaar geleden

P.

P.

Lekker lullig vind ik dat altijd.
Ik snap gewoon niet dat je in deze tijd niet eens je eigenstyle mag hebben.
Mensen plaatsen je dan gelijk in een hokje.

Ik heb daar toch zo'n hekel aan.
En mensen vergeten altijd even hoe iemand van binnen is.

9 jaar geleden

B.

B.

hallo ik zou iemand moeten interviewen voor school die een gothic is? indien je dit leest en een gothic bent , gelieve mij dan een mailtje te sturen op brenda.van.bijlen@hotmail.com bedankt

8 jaar geleden

C.

C.

Goth? Uh nee dat is hij zeker niet.

6 jaar geleden