Win met jouw foto's een expositie in het Rijksmuseum!

Door Rijksmuseum

Jouw leven speelt zich waarschijnlijk voor een groot deel online af. Als school uit is, ga je direct over op de groepsapp met je vriendinnen, terwijl je naar huis fietst stream je muziek en elke dag werk je aan je Snapchat streak. Jij kan je waarschijnlijk niet eens meer herinneren dat er ooit een tijd bestond waarin je niet online kón zijn.

We leven tegenwoordig in een 24-uurs-samenleving en dat is ook precies het thema van Document Nederland Junior, de fotowedstrijd voor jongeren die het Rijksmuseum en Scholieren.com samen organiseren. Stuur voor 3 juni je meesterwerken in!

Het thema van dit jaar: 24/7

Het is tegenwoordig heel normaal om 24 uur per dag bereikbaar en actief te zijn, te communiceren en te consumeren. Wat doet de 24-uurs-samenleving met jou? Geniet je er van of wil je er liever aan ontsnappen? Wanneer sta jij aan of uit?

Voor de fotowedstrijd is het de bedoeling dat je jouw visie hierop laat zien met een creatieve fotoserie, die bestaat uit maximaal vijf foto's. 

Wat kun je winnen?

Bij een wedstrijd hoort natuurlijk ook een prijs. Er zullen tien fotoseries gekozen worden uit alle inzendingen. Van deze tien inzendingen worden de foto's sowieso tentoongesteld in het Rijksmuseum, wat op zich al tof is. Daarnaast mag je als genomineerde een dag meelopen met fotograaf Martijn van de Griendt. De winnende scholier krijgt een betaalde foto-opdracht voor Scholieren.com en misschien wel een vaste job bij ons!

Bregje Pontzen won vorig jaar de DocNL Junior fotowedstrijd en is nu werkzaam bij Scholieren.com als huisfotograaf. Zij kijkt terug op een mooie ervaring: "Door de wedstrijd ben ik echt een ervaring rijker. Het is leuk om andere mensen te ontmoeten met dezelfde liefde voor fotografie en er kwamen doordat ik had gewonnen een hele hoop nieuwe dingen op mijn pad, zoals mijn baan als huisfotograaf bij Scholieren.com."

Meedoen?

Zit jij op de middelbare school of het mbo? Dan kun je meedoen! Stuur je foto's voor 3 juni naar het Rijksmuseum en win een eigen expositie in het Rijksmuseum. Hier lees je er alles over!

 

 

Gepubliceerd op 3 mei 2019

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.