Welkom in het scholierenleventje Amalia!

Welkom in het scholierenleventje Amalia!

Door Wayne

Hallo Amalia! Gisteren was je eerste schooldag, nu ben je officieel middelbare scholier. De komende zes jaar zal zeker een van de beste tijden van je leven worden: huiswerk, tientonners op je rug en door de regen fietsen. Ik ben zelf ook brugpieper geweest, dus hopelijk kan ik je uit ervaring enkele tips meegeven. 

Tip 1: Plannen, plannen, plannen
Dit ga je de komende zes jaar nog horen van je docenten, dus zeg ik het je alvast. Natuurlijk komt er vaak helemaal niets van je planning, omdat je net een goeie YouTube-vlogger ontdekt hebt, of omdat je ruzie hebt met je zusjes (hebben prinsessen ook ruzie?) Gelukkig kun je altijd terecht op Scholieren.com als je vergeten bent je betoog over orgaandonatie voor te bereiden. En ook over alle andere onderwerpen, check dit.

Tip 2: Slim lezen

Natuurlijk is lezen heerlijk, een pretty little liars reeksje op vakantie bijvoorbeeld of een goeie Engelse of Amerikaanse sci-fi trilogie. Maar de kans is groot dat je docent Nederlands je dit leesplezier gaat ontnemen. Je moet namelijk vooral Klassiekers lezen voor je lijst. Nou zijn een aantal 'grote Nederlandse werken' prima te pruimen, maar sommige zijn zo stoffig als je oma's boekenkast.

Scholieren.com voelt met je mee en biedt je boekverslagen van zo'n beetje alles wat er geschreven is. Handig voor leesnoodgevallen, maar zeker ook als inspiratie wanneer je niet weet wat je moet lezen. 

Tip 3: Kijken is weten 

Je wordt straks verveeld met eindeloze, saaie lessen waarbij zelfs een prinses de verleiding om uit het raam te staren waarschijnlijk niet kan weerstaan. Tot je opgeschrikt wordt door de docent die aan het eind van de les een onaangename verrassing voor je heeft: een presentatie geven over jagers en verzamelaars voor het eind van de week. Oeps, had je nu maar wel opgelet. 

Gelukkig zijn er tegenwoordig leraren die zo lief zijn om hun lessen op te nemen. Je pa heeft weliswaar geschiedenis gestudeerd, maar ik denk dat videodocent Jort jou net zo goed of beter kan helpen op ons videoplatform. Die video's zijn ook mega handig om nog even in je prinsessenbed te beluisteren de avond voor je een toets hebt. 

Tip 4: Maak 'n WhatsApp-groep aan met je klas

Vooral in de brugklas heb je mensen die net even beter opletten dan de ander. En als je klasgenoten ontdekken jij één van hen bent, word je het vaste aanspreekpunt voor alle huiswerkgerelateerde vragen.

Oplossing: samen ben je slimmer, dus maak een WhatsApp-groep aan met je klas. Daar kan iedereen zijn of haar vraag in dumpen, gegarandeerd dat iemand het antwoord weet. En als je geen tijd hebt kun je het eventueel gewoon negeren. 

Kom je er met je klas niet uit op Whatsapp, dan kun je voor Eerste Hulp Bij Huiswerk ook met ons appen op het nummer +31 6 12 464 251. Wij kijken uit naar je berichtje!

Tip 5: Kijk verder dan je eigen klas

Het komende jaar ga je elke dag tegen dezelfde gezichten aankijken. Maar er zijn meer scholieren in Nederland dan in jouw klas. Scholieren die misschien andere dingen doen, weten of kunnen.

Op ons blog lees je verhalen van die scholieren, uit het hele land. Ze vertellen over hun eigen leven of laten je kennis maken met andere talentvolle of bijzondere scholieren. Geen idee of je schrijfambities hebt, maar een gastblog van de Prinses der Nederlanden zouden wij nooit afslaan!

Ik hoop je schoolleven met deze vijf bondige tips iets aangenamer te maken. Namens de gehele Scholieren.com- redactie wensen wij jou en natuurlijk alle andere brugklassers veel succes!

Gepubliceerd op 25 augustus 2015
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

A.

A.

Hallo amalia hoe gaat hrt met jou?
Xxx
Je bae

6 jaar geleden

A.

A.

prima

6 jaar geleden