Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Welke toeristische bestemming is over 30 jaar verdwenen?

Welke toeristische bestemming is over 30 jaar verdwenen?

Het antwoord is C Malediven.

Als er niet tijdig wordt ingegrepen dan blijft de zeespiegel met 0,8 tot 2,0 meter stijgen de komende eeuw en lopen de Malediven, die maar 1,5 meter boven de zeespiegel liggen, helemaal onder water binnen 30 jaar. Met als gevolg dat alle inwoners geëvacueerd moeten worden naar andere gebieden én dat je jouw toekomstige huwelijksreis naar dit paradijsje wel kunt vergeten. Super zonde.

Ook de andere toeristische gebieden staan er trouwens niet best voor. De Noordpool warmt sneller op dan andere gebieden ter wereld. Als we daar niks aan doen, verwachten onderzoekers dat er over 70 jaar geen ijs meer is op de Noordpool.

Bangladesh zal als het gevolg van de klimaatopwarming voor 17% overstromen, wat miljoenen vluchtelingen tot gevolg gaat hebben. En in Malta is afgelopen jaar (2017) de natuurlijke kalkstenen brug, the azure window, volledig door de zee opgeslokt als gevolg van de opwarming van de aarde.

Jij kunt helpen!

Natuurlijk zit niemand er op te wachten dat de Malediven verdwijnen in zee of dat miljoenen mensen dakloos raken door overstromingen in Bangladesh. Maar dan moet er wel iets gebeuren, en jij kunt helpen om de negatieve effecten van Tourism te beperken!

De universitaire opleiding Tourism brengt deze wereldwijde uitdagingen in kaart en gaat kijken welke mogelijke oplossingen er hiervoor zijn.

Kom op 3 november 2018 naar de open dag in Wageningen en maak kennis met deze veelzijdige studie.

Gepubliceerd op 1 februari 2018

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.