Wees onweerstaanbaar dankzij de wetenschap

Door Sandra

Sommige mensen zijn bijna niet te weerstaan. Ze hebben een oogverblindend uiterlijk, een fijne persoonlijkheid en als kers op de taart dragen ze warm charisma uit naar anderen. Je blijft naar ze kijken, luisteren en ze blijven je ook langer bij. Wat maakt deze mensen zo onweerstaanbaar? En een nog betere vraag: hoe word je zelf onweerstaanbaar? Als onderzoeker in spé zet ik de wetenschappelijke feitjes voor jou op een rijtje!

Wees als een jong hertje

Dames die trekjes hebben van een 'babyface', dus met grote ogen, een smalle neus, een smalle kin en volle lippen, worden vaak knap gevonden. Deze voorkeur is wereldwijd. In ons onderbewustzijn koppelen we een babyface aan jeugdigheid en vrouwelijkheid.

Als meisje kan je met make-up veel kenmerken van een zogenaamde babyface versterken. Zo kan je met de juiste make-up en nepwimpers je ogen groter laten lijken. Ook kan je je neus en je kin smaller maken met wat veegjes en poedertjes hier en daar en kan je je lippen voller laten lijken met lippotlood en lippenstift. Uit onderzoek van de Volkskrant is namelijk gebleken dat de meerderheid van de mannen kiest voor een licht opgemaakt gezicht, waar oneffenheden zijn weggewerkt en de ogen iets zijn aangezet. Dus ik raad je aan om het naturel te houden, want je lijkt juist ouder als je overdreven veel make-up op doet (tenzij je dat wilt, natuurlijk).

Heb je een symmetrische kop? Helemaal top!

Men heeft niet alleen een voorkeur voor jeugdigheid, maar ook voor symmetrie en 'gemiddeldheid'. Hoe meer gemiddeld je gezicht, hoe aantrekkelijker je wordt gevonden. Zie jij er dus een beetje gewoontjes uit, dan is de kans groter dat anderen je knap vinden.

Symmetrie linken we, vanuit de vooronderstelling dat infecties en ziektes zorgen voor imperfecties, onbewust aan gezondheid. De harmonie in een gezicht is prettiger om te aanschouwen. Het is zelfs gebleken dat baby's langer gefixeerd zijn op symmetrische gezichten. Ook hier kun je weer veel aan sleutelen met make-up. Zorg er in ieder geval voor dat je wenkbrauwen in vorm zijn.

Wees een femme fatale op de dansvloer

Britse wetenschappers hebben ontdekt dat je als vrouw het aantrekkelijkst wordt gevonden als je asymmetrisch op de muziek beweegt. Dit wijst er namelijk op dat je je ledematen goed onder controle hebt. Je moet dan zo ver als dat kan heen en weer bewegen met de heupen. Je moet de bovenbenen bewegen. Niet tegelijkertijd maar onafhankelijk van elkaar. De armen zwaai je ook onafhankelijk van elkaar heen en weer. Maar te wild is ook niet goed. Het lijkt dan net alsof je een serieuze medische aandoening zoals Parkinson of syndroom van Tourette hebt. Houd dit in je achterhoofd en wees de verleidelijkste vrouw van de dansvloer. Om van deze manier van dansen een beeld te krijgen, bij deze een filmpje:

Heren, draai die heupen

Natuurlijk mogen de heren niet achterblijven op de dansvloer. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen mannen aantrekkelijker vinden die op zo'n wijze dansen dat er een grote variatie was in de centrale regio van hun lichaam.  Als man moet je deze dansmoves uitvoeren: je nek af en toe uitsteken, je hoofd zijdelings optillen, je hoofd schudden en draaien met je heupen. In het algemeen moet je grotere, gevarieerde bewegingen maken bij het buigen en het draaien. Ook moet je je rechterknie wat sneller buigen en draaien. In dit filmpje is deze manier van dansen weergegeven:

Nu weet je wat je als jongen of meisje moet doen om iemand voor even of wat langer in je leven om je vingers te binden. Even kort voor de dames: dans asymmetrisch en zorg ervoor dat je er jong uit ziet. Voor de heren: dans groots en gevarieerd, maar nog wel zo dat je centraal blijft en niet in het wild rond slaat. Voor beide partijen geldt: symmetrische koppies doen het altijd goed. 

Gepubliceerd op 5 april 2018

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.