Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Wayne bezoekt: The Last Witch Hunter

Wayne bezoekt: The Last Witch Hunter

Door Wayne

Halloween komt eraan, en dat betekent dat er vanaf deze week een paar griezelige films te bezichtigen zijn in de bioscoop. Om de zoveelste Paranormal Activity te vermijden, heb ik ditmaal gekozen voor The Last Witch Hunter. Maar of dat nou zo'n goed idee was...

Guttegut, wat zijn er tegenwoordig toch veel films in de bioscoop! Blogger Wayne is kenner, maker en liefhebber van films, en kiest er elke maand twee uit om te checken of het je zuurverdiende geld waard is. Dit keer The Last Witch Hunter.

 Genre | Actie, Avontuur, Fantasy

 Lengte | 106 minuten

 Hoofdrolspelers | Vin Diesel, Rose Leslie en Elijah Wood

 Geen 3D

 

© Summit Entertainment

De film past goed bij Halloween: enge heksen, donkere magie en middeleeuwse elementen en sektes. Het verhaal ligt er, maar wordt compleet verpest... De film gaat over Kaulder (Vin Diesel) die in de middeleeuwen op heksen jaagt. De pest heeft al miljoenen mensen gedood, en door de heks te vermoorden stopt ook de spreiding van de pest. Maar Kaulder wordt vervloekt met het eeuwige leven, en 800 jaar later, anno nu dus, jaagt hij nog steeds op foute heksen. Maar ineens komt er weer donkere magie in het spel, en lijkt het uit de hand te lopen...

Zoals ik het nu vertel lijkt het simpel. Dat is het ook. Maar in de film is het net wiskunde. De verhaalselementen vliegen om je oren en je hebt steeds maar heel even om ze te begrijpen. 

Acteurs

Eerlijk: Vin Diesel en Elijah Wood zijn zeker niet de minste acteurs. Maar persoonlijk vind ik Vin niet de juiste keuze voor deze film. Als ik denk aan Vin, dan denk ik aan snelle auto's, grote wapens en hevige actie. Niet aan vuurzwaarden, magie, en al helemaal geen volgroeide baard. Aangezien Vin de hoofdrolspeler is, brengt dat de film naar mijn smaak wel naar beneden. 

© Summit Entertainment

CGI

Heel veel films, en vooral de Hollywood-blockbusters, bevatten CGI (computer-generated imagery). Maar deze film is zowat ondergedompeld in CGI, en dat ziet een getraind oog zowat in de gehele film. Het is geen ramp dat er CGI wordt gebruikt, maar als je 't merkt, dan kun je concluderen dat het niet zo goed is afgewerkt. En dan ervaar je de 'magie' van de film niet meer. 

Het is het niet waard om hier drie uur lang voor te vakkenvullen. Bovendien is de bioscoopervaring niet echt nodig. Met de nodige kritiek en het verwarrende verhaal kom ik niet hoger uit dan twee sterren. Zelfs magie kan deze film niet meer redden. 

 Plaspauze | Ja, het verhaal is toch al verwarrend

  Ouders mee? | Nee, die gaan toch continu  vragen wat er twee seconden geleden ook alweer gebeurde

 Waardering | 2 van de 5 sterren

 

Dit was (voorlopig) de laatste filmrubriek! 

Gepubliceerd op 29 oktober 2015

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.