Wat ik zou doen met Amalia's 1,6 miljoen

Wat ik zou doen met Amalia's 1,6 miljoen

Beste Amalia, of zeer geachte Catherina-Amalia Beatrix Carmen Victoria van Oranje-Nassau. Allereerst: gefeliciteerd met je verjaardag! Ik hoop dat ik gewoon 'je' mag zeggen, maar daar ga ik wel vanuit. Ik neem aan dat jij gewoon als normaal meisje behandeld wilt worden.

Als dat inderdaad zo is heb ik wel een vraagje. Je bent vandaag 17 geworden en dat betekent dat je volgend jaar, wanneer je 18 wordt, elk jaar 1,6 miljoen euro per jaar ontvangt. Een jaarsalaris van 1,6 miljoen, dat is niet verkeerd voor een 18-jarige zonder echte baan. Als je een steady 7 uur slaapt op een doordeweekse dag, word je weer wakker met bijna 1300 euro. Door te slapen! Hoe chill is dat! 

Mocht je nou niet weten wat je in godsnaam met al dat geld aanmoet, dan heb ik een lijstje gemaakt met een aantal suggesties. Gewoon…ter inspiratie. 

Klein rekensommetje

Vanaf je 18e krijg je dus 1.600.000 euro 'zodat je financieel onafhankelijk bent'. Oké, het belang van financiële onafhankelijkheid  snap ik nog wel, maar is dit bedrag niet een beetje overdreven? Dit is 4400 euro per DAG! Als prinses moet je er natuurlijk goed verzorgd uitzien en mooie kleren kunnen dragen, maar van een weeksalaris van 30.000 euro kun je toch heel wat jurken en haarproducten kopen. Zelfs voor een stereotype-prinses lijkt het me knap om dat bedrag alleen daaraan te besteden.

Hier dus wat andere leuke ideetjes:

Vakantie naar... Griekenland ofzo ;)

Lekker op examenreis. Zuipen en chillen op een eiland en met een cocktail genieten van de zonsondergang. Als je je hele jaarsalaris hieraan wilt besteden, kun je 10.664 vrienden mee laten vliegen. Dan wordt het een iets groter feestje. Je kunt ook iets minder vrienden uitnodigen en die allemaal een eigen jacht te geven. Toch geld zat :p

Op kamers gaan

Na je examenreis wil je vast studeren en het huis uit. Op kamers gaan is duur, hoewel ik denk dat je daar weinig van zult merken met een uurloon van 182 euro. In Amsterdam kost een kamer gemiddeld 484 euro per maand. Je kan dus 3305 maanden in een studentenkamertje gaan zitten, al hoop ik eerlijk gezegd wel dat je korter dan 275 jaar over je studie zal doen.

Ik kan best begrijpen dat je liever niet je studententijd in een klein kamertje wilt vertoeven, dus je kan er ook voor kiezen gewoon een huis te kopen. Ik heb even op Funda gekeken, en dit pandje aan de Herengracht lijkt me wel geschikt. Kost precies één jaarsalaris. Ik zou het wel weten.

Nieuwste telefoon 

Dit kost niet eens zo heel veel. Je kan dus ook besluiten om voor je 18e verjaardag iedereen van je school op een nieuwe telefoon te trakteren. Als op jouw school 800 leerlingen zitten, en iedereen een iPhone 11 of de nieuwste Samsung wil, ben je nog geen 70 duizend euroknakies kwijt. Binnen drie weken heb je het al terugverdiend.

Autootje of scootertje

Nu ik met mijn autorijlessen bezig ben, vind ik het toch wel pijnlijk om elke week 35 euro af te staan aan mijn rijschool, en dan heb ik nog bizar goedkope rijlessen. Misschien wil je me sponsoren? Of meer mensen? Je kan ongeveer 900 mensen helpen met met veel en dure rijlessen, een tussentijdse toets én nog die gezondheidsverklaring die ook nog om de hoek komt kijken.

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om 300 dure scooters te komen. Ik wil ook wel een deal met je sluiten: jij mag bij mij afkijken bij wiskunde en dan krijg ik een scooter en mijn autorijbewijs? Fair deal, right?

Beste Amalia, het zijn maar wat ideetjes voor de besteding van jouw 'zakcentje'. Als cadeautje van ons belastinggeld betaald. Je hebt nog een jaar tot je 18 bent, dus je hebt nog even om te bedenken wat je ermee wilt doen.

Proficiat en nog vele gezonde jaren vol rijkdom gewenst!!

Gepubliceerd op 7 december 2020
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Stach

Stach

Dikke bak hoor!

1 jaar geleden