Waarom een kat het beste gezelschap is

Ik ben echt een kattenmens. Ik houd zóveel van katten, dat ik mezelf later met vijf katten om me heen zie wonen. Gewoon omdat ze zo lief zijn, zo lekker zacht en zo gezellig. In deze blog vertel ik je waarom je, zeker als je jong bent, een kat zou moeten nemen!

Zelf heb ik een kitten van vier maanden. Ze heet Kiek. Hoewel we haar zo genoemd hebben, heeft ze ook genoeg bijnamen. Kiekstra bijvoorbeeld, of Baby omdat ze eigenlijk nog heel klein is. Ik vind haar zo schattig en heel gezellig om haar om me heen te hebben. Dit is waarom:

1. Leuk gezelschap tijdens het leren 

Een kat kan heel leuk zijn tijdens het leren. Vooral als hij op je bureau naar je zit te kijken. Op minder brave momenten gaat ze vaak bovenop mijn boeken zitten of probeert ze eronder te duiken. Of ze gooit met haar pootje al mijn markeerstiften van het bureau af. Misschien niet heel goed voor de concentratie, maar wel gezellig. Het lijkt echt alsof ze me komt steunen tijdens zware studietijden. En het spinnende/knorrende geluid dat ze op een gegeven moment gaan maken is super rustgevend! Moet je wel eerst even goed aaien...

2. Alles is minder treurig 

Soms heb je wel eens een dag dat je nergens zin in hebt. Dat je de hele dag met een grote zak chips op de bank ligt met Netflix aan. Je weet dat je eigenlijk aan je wiskunde huiswerk moet beginnen. Maar ja, als er dan een kat heel lief op je schoot ligt te slapen, kún je gewoon niet opstaan en moet je wel lekker blijven liggen.

3. Minder stress 

Wij, scholieren, ervaren regelmatig stress. Wanneer de toetsweek er weer aan komt bijvoorbeeld, of wanneer we nog twee boeken moeten lezen voor de mondeling van volgende week. Juist op deze momenten is het heerlijk om zo'n lief pluizenbolletje hebben. Je hebt namelijk de hele tijd een maatje om je heen die lekker tegen je aan kan liggen. Het maakt je vrolijker! En trouwens, katten hebben ook niet zoveel zorg nodig als honden, bijvoorbeeld. Ze moeten eten, maar voor de rest zíjn ze er gewoon.

4. Hilarische momenten

Katten zijn ontzettend grappig! Heel vaak doen ze gekke dingen. Mijn kat heeft een erg vreemde gewoonte: ze weigert te drinken uit haar eigen drinkbakje. Wat ze wél wil, is (bijvoorbeeld op het aanrecht) drinken uit een normaal glas. Als ze de kraan hoort en ik een glaasje vul, springt ze meteen naast me en begint er gelijk uit te drinken. Elke keer weer is dit zo grappig om te zien. Door het hebben van een kat, lach je dus ook vaker!

Er zijn dus veel redenen om een kat te nemen als middelbare scholier :) Laat me weten of jij ook een kat hebt of dat om een van deze redenen graag zou willen! 

Gepubliceerd op 30 januari 2020
ADVERTENTIE
Heb jij je pws of sectorwerkstuk al ingeleverd bij het Rijksmuseum?

Heeft jouw PWS of Sectorwerkstuk een link met het Rijksmuseum? Vergeet dan niet voor 1 februari je verslag in te sturen voor de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd en maak kans op €1500 en een traineeship!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.