Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Vijf romantische zwijmelfilms

Vijf romantische zwijmelfilms

Door Tim

Het is tijd voor romantiek: Valentijnsdag is weer achter de rug, jij en je nieuwe liefde zijn helemaal gesetteld, én de lente probeert z'n intrede te doen.

Daarom hieronder de beste romantische films, om lekker bij weg te zwijmelen:

1. Titanic (1997) [IMDB-rating 7,6]

Dé klassieker der romantische dramafilms. Gaat natuurlijk over het oh-zo-bekende verhaal van de scheepsramp van de Titanic: twee geliefden ontmoeten elkaar tijdens de oversteek en worden weer van elkaar gescheiden. Hartverscheurend!

Koop maar vast een paar dozen tissues en ga er eens goed voor zitten. Hoewel ik niet verwachtte dat het al zo'n oude film is, is het best mooi en tof om te zien. In 2012 is de film opnieuw uitgegeven in 3D, extra mooi.

2. Atonement (2007) [IMDB-rating 7,8]

Robbie Turner krijgt een relatie met de rijke Cecilia, ze zijn stapelverliefd op elkaar. Haar veel jongere zusje Briony ziet de twee samen. Wanneer 's avonds haar nichtje Lola verkracht wordt, wijst ze meteen naar 'viespeuk' Robbie. Ten onrechte natuurlijk.

Robbie kiest ervoor om het leger in te gaan, in plaats van zijn dagen te slijten in de gevangenis. Hij vecht mee in de Tweede Wereldoorlog. Robbie ziet Cecilia niet meer en ze sterven allebei voordat de oorlog over is. Briony beseft later pas wat ze fout heeft gedaan en schrijft er een boek over, om zo haar schuld van zich af te schrijven.

Magnifieke film die elke keer aangrijpend blijft, vooral op het moment dat de twee geliefden elkaar moeten verlaten. Keira Knightley is geknipt voor de rol van Cecilia in dit dramatische verhaal. Emotioneel!

3. Zot van A (2010) [IMDB-rating 5,4]

Vlaamse remake van het bekende Alles is Liefde. Allemaal kleine verhaaltjes van verliefde en iets minder verliefde mensen. De man die Sinterklaas' plaatsvervanger is, sterft nét voor de intocht in Antwerpen en er moet last minute een nieuwe vervanger komen. 

Heel jammer dat de film zo'n lage rating heeft, terwijl het écht een goede remake is van de Nederlandse versie (en ondanks mijn Brabandersschap blijft dat Vlaamse stiekem toch heel erg lachwekkend).

4. 10 things I hate about you (1999) [IMDB-rating 7,0]

Twee meisjes zitten op een school: de ene is bloedmooi, de ander gevreesd. Cameron is nieuw op school en hij ziet het wel zitten met Bianca (de populaire chick). Maar haar papa is een verloskundige: hij is bang dat zijn dochters zwanger worden en bedenkt daarom dat Bianca niet uit mag gaan zolang Katarina dat niet doet. Katarina geeft namelijk niets om uitgaan. Daarom besluit Cameron een date in te huren voor Katerina, om haar tóch over te halen om een keertje uit te gaan.

Grappig, leuk, Amerikaans en een tikje voorspelbaar: de film eindigt heel erg zoetsappig. Al met al wél een klassieker die je echt gezien moet hebben!

5. Love Actually (2003) [IMDB-rating 7,7]

De allerleukste romantische komedie van afgelopen jaren. De film vertelt het verhaal van acht verschillende mensen, allemaal op zoek naar de ware liefde in het leven. Zo wordt de premier (gespeeld door Hugh Grant, hilarisch) verliefd op zijn mollige secretaresse, en voelt dromerige schrijver (gespeeld door Colin Firth) vlinders voor zijn werkster Aurelia. Uiteindelijk komen alle verhaallijnen samen en eindigt de film in een aantal hele leuke zwijmelmomenten.

Romantisch, maar ook sterk vanwege de humoristische scènes. Oorspronkelijk een kerstfilm, maar ook prima te doen als het hartje zomer is. Zwijmelen en lachen gegarandeerd!

Gepubliceerd op 1 april 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Lotte

Lotte

Ah, Love Actually. Dé film waarbij je na afloop spontaan iedereen van wie je houdt begint te knuffelen.

11 jaar geleden

D.

D.

Love Actually blijft de beste.

11 jaar geleden

H.

H.

Tja de één vindt romantische geweldig, maar ik vind ze totaal niks. Doe mij maar een goede horror/thriller ;)

11 jaar geleden

J.

J.

Titanic!!

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.