Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee

Verschillende types tijdens een videoles

Momenteel zitten we natuurlijk allemaal thuis en mogen we niet naar school. Dat betekent: online les! Zelf vind ik deze lessen altijd een prachtige happening. Hilarisch vind ik het als de docent Nederlands met zijn pyjama nog aan en warrig haar voor zijn laptop verschijnt. Of wanneer een medeleerling zijn microfoon aan laat staan en alles wat er bij hem of haar thuis gebeurt te horen is. 

Ik heb gemerkt dat er nogal wat types leerlingen en docenten zijn tijdens een online les. Daarom beschrijf ik vandaag een paar types van de videoles die vast herkenbaar zullen zijn!

De telaatkomer en de strikte 

Elke les is er wel weer iemand die te laat in de les verschijnt, of dat nu een leerling of leraar is. Als de les (deze stond zelfs in Magister genoteerd met !!!!!!, omdat de leraar van plan was zijn scherm te delen en een belachelijk lange PowerPoint wilde laten zien) al lang en breed begonnen is, komt deze persoon pas binnen. Hier tegenover staat natuurlijk de leerling die al tien minuten van tevoren in het video-programma zit en zelfs de vergadering start voor de leraar er is. Vervolgens zit hij rustig samen met de ook vroege docent te wachten tot de rest van de klas inbelt. Zelf ben ik de telaatkomer, omdat ik vaak nog even een koffie'tje ga zetten als ik om 8.15 uur al online had moeten zijn...

De stresser en de luilak

Deze persoon is áltijd helemaal bij met de leerstof en al het huiswerk. Hij kijkt om het uur of er misschien nog een nieuw corona-gerelateerd bericht is van school of een ander berichtje van een docent. Ook houdt hij alles heel netjes in een agenda bij en hij mist geen enkele opdracht. Het tegenovergestelde van de stresser is de luie scholier. Je raadt het al: deze leerling ligt de hele dag op zijn bed series te kijken en skipt alle online lessen. Heeft schijt aan alles wat met school te maken heeft en voert dus eigenlijk geen moer uit. Hij vindt het fantastisch dat hij niet naar school hoeft.

De diehard en de luiaard

Ook is er natuurlijk die leraar die je steeds na elke les bakken met huiswerk opgeeft. Écht, van sommige docenten heb ik in al die jaren nog nooit zoveel werk opgekregen. Ook vindt die leraar het erg belangrijk dat iedereen alles maakt en inlevert (benadrukt dit zo'n vijf keer tijdens de les) en hij kijkt het dan ook razendsnel na, mét feedback erbij. Deze docent heeft alles top geregeld in het video-programma; voor elke online les staat er een nieuw mapje met informatie en huiswerk klaar. Hier tegenover staat natuurlijk de luie docent. Deze leraar vindt het allemaal wel best en geniet van deze tijd thuis. Hij laat alle leerlingen lekker in hun sop gaar koken.

De vergeetachtige

Deze leerling vergeet áltijd dat hij een online les heeft op een bepaald tijdstip. Als de eerste les al afgelopen is zie je dan in de klassen-appgroep een appje: 'Guys hebben we vandaag nog lessen? Of niet?'  

De irritante 

Deze scholier terroriseert gewoon de online les. Hij geeft op alles antwoord als de docent iets algemeens vraagt en gooit al zijn shit (memes en droge opmerkingen) steeds in de chat. Ook dempt hij de leraar en medeleerlingen af en toe zodat niemand hen meer kan horen. Grappig man.

Dit waren de types die ik het vaakst voorbij zie komen bij mijn online lessen. Laat me hieronder weten welk type jij bent!

Gepubliceerd op 1 mei 2020
ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Nova Lynn

Nova Lynn

Whahaha, wat leuk! Ik ben zeker de strikte! Ik ben altijd als eerste samen met mijn juf XD

5 maanden geleden