Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Van havo naar vwo

Van havo naar vwo

Margo

Nerds op het vwo.Vrijwel niemand is zo gek om na de havo nog vwo te gaan doen, waarom zou je?

Ik kan het je uitleggen, want ik ben zo gek geweest. Nu heb ik tenminste nog twee jaar om te kiezen wat ik wil gaan doen. Dat bevalt me meer dan een opleiding te beginnen, die het later toch niet blijkt te zijn.

De sfeer is wel anders, maar is het ook zwaarder?

Zwaar?

Eigenlijk is vwo helemaal niet zo verschrikkelijk zwaar als de meeste mensen denken en de overstap is al helemaal niet zo dramatisch. Ik heb al mijn schriften en samenvattingen bewaard, met de hoop dat de stof een klein beetje overeen zou komen. Met succes, want het overlapt behoorlijk. Er staan vaak gewoon een paar vragen extra bij dezelfde tekst.

Natuurlijk moet je veel inhalen, maar in de tijd dat zij dingen doen die ik gehad heb doe ik dingen die zij gehad hebben en dat gaat perfect.

Voor- en nadelen?

Je kunt natuurlijk naar de universiteit en dat niet alleen! De leraren benadrukken graag dat je ook bij de elite van nederland hoort: namelijk de mensen die slim genoeg zijn om vwo te doen (helaas zeggen ze er vaak ook bij dat je je dan ook zo hoort te gedragen).

De nadelen zijn toch dat je wel zes jaar lang op school moet zitten (voor mij zelfs zeven). Ook zul je moeten leren leven met de nerds in de klas, want ik moet eerlijk toegeven dat op de havo écht totaal andere mensen zitten: hier heeft men namelijk totaal geen moeite met een klein beetje orde en het huiswerk wordt een stuk vaker en beter gemaakt. Niet altijd, meestal wel.

En ach, het heeft wel iets leuks om te zeggen dat je op vwo zit. Het geeft me soms een klein beetje het gevoel dat ik slim ben....

Gepubliceerd op 14 september 2009
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

E.

E.

ik ben zelf overgestapt van 3havo naar 4vwo, echt een behoorlijke stap moet ik zeggen. maar het is me wel gelukt met op mijn eindrapport 2 vijfen, wat er in het begin van het jaar nog 3 waren.
wat margo zegt over de mensen, dat klopt echt helemaal! Ik merkte dat ook, en ook vooral de motivatie om iets te gaan maken is veel beter op het vwo, waardoor je zelf ook gemotiveerd raakt. Ook de karakters van mensen op vwo zijn anders, ik vind de mensen op vwo, vergeleken met sommige mensen op havo, veel socialer tegenover klasgenoten.
nou nog maar even aankijken wat ik van dit jaar bak! :P

12 jaar geleden

M.

M.

Ik zit nu in havo 5 en wil volgend jaar ook graag naar vwo!
Het probleem was dat ik in de 3de geen extra vak had gekozen. Ik heb met de decaan gepraat en het was mogelijk om een extra vak in te halen in vwo 4.

Ik hoop dat het niet te moeilijk wordt want ik ben al eerder de mist in gegaan op vwo .. maar toen was ik ook erg ongemotiveerd!

12 jaar geleden

M.

M.

Zelf heb ik ook de overstap van havo naar vwo gemaakt. Ik vond het eerst wel lastig, maar ik heb toen extra bijlessen genomen.
En het heeft geholpen: ik geef nu zelf bijles bij www.lyceo.nl.

12 jaar geleden

A.

A.

Toch goed dat je dat bent gaan doen! Ik zou het zelf niet doen, maar ik kom ook al van aan ander niveau en kan met de havo wat ik wil =)

12 jaar geleden

M.

M.

Wat goed dat je nog vwo bent gaan doen! Dat kun je beter doen dan zomaar een HBO-opleiding gaan volgen. Nu heb je nog even de tijd om je goed te oriƫnteren :).

12 jaar geleden

S.

S.

Maar misschien moet je ook gewoon een keer iets uitproberen om erachter te komen of het iets voor je is toch?

12 jaar geleden

A.

A.

wat het overstappen naar een hoger niveau betreft, is het altijd veel makkelijker dan wat de leraren ja laten denken. ik ben op basis beroeps begonnen en nu zit ik op 5vwo met een havo-diploma op zak. wat het verschil tussen havo-mensen en vwo-mensen betreft, je merkt het wel, havisten zijn ook een beetje anders dan vwo'ers maar wat huiswerk en orde betreft zijn vwo'er echt veel erger ( en ik spreek uit ervaring)!!!!

12 jaar geleden

K.

K.

haha, ik zit/zat nu in de 2de klas van havo/vwo en ga na de zomervakantie starten aan 3 vwo engels+.

10 jaar geleden

L.

L.

Ik heb dus precies hetzelfde gedaan en ik ben het helemaal met je eens, het enigste nadeel is de tijd op school, die ik zelf benut om nog eens over die opleiding na te denken ook al weet ik het nu nog steeds niet :s

7 jaar geleden