Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Valentijn: niet aan te ontkomen

Valentijn: niet aan te ontkomen

Anouk

Wil jij mijn Valentijn zijn?Zeker twee weken voor het zover is begint de ellende. Tegenwoordig zo commercieel als het maar kan: Valentijnsdag.

Als je de stad in ging, ontkwam je er niet aan. In zowat iedere etalage zie je hartjes, rozen, chocolade en alles in het rood. De kleur van de liefde. Ook bij ons op school kon je niet om Valentijnsdag heen.

Beschamend

In de week voor Valentijn kun je voor jouw liefje een roos kopen op school en op Valentijnsdag wordt deze roos dan naar je liefje gebracht. In de klas. Al was het deze keer op vrijdag, omdat de echte V-dag op zondag viel.

Hartstikke beschamend, dan loop je ineens de hele dag met zo’n roos rond. Als het van je vriend(in) is en met naam eronder is het leuk, anoniem des te vervelender… want ja: is het echt? Is het een grapje? En dan nog de belangrijkste vraag: van wie komt de roos überhaupt?

Liefde?

Op internet werden er digitale rozen rondgestuurd, waarvan je de helft van de tijd de mensen vaak niet eens mag of dat je bedankt wordt omdat je zo'n goede admin of moderator bent geweest. Allemaal heel leuk en aardig, maar dat heeft toch weinig meer met de liefde te maken..

Daarnaast, waarom zou je Valentijn eigenlijk nodig hebben om je liefde aan iemand te verklaren? Omdat er dan ineens van alles te koop is? Of omdat het dan lekker anoniem kan? Ik snap het niet. Ik zou het net zo goed op iedere andere dag doen, daar heb ik geen geprikte datum voor nodig.

Jij?

Maar goed hoe stom je het ook vindt, uiteindelijk heb je het er toch over. Jij nog rozen, kaartjes, chocolaatjes ontvangen van een (geheime) aanbidder?

Gepubliceerd op 16 februari 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

M.

M.

Nee niets aan gedaan! Ga niet iets geven omdat deze dag dat verplicht ;-)

14 jaar geleden

P.

P.

jij hebt zeker niks gehad voor valetijnsdag gehad verbitterde ouwe doos

14 jaar geleden

M.

M.

Piet vertel eens, heb je dat tegen mij of tegen Anouk?

14 jaar geleden

K.

K.

En jij dan, Anouk? Ook zo'n roos gehad?

14 jaar geleden

P.

P.

beiden!

14 jaar geleden

N.

N.

Hmm... ik heb geen roos gehad nee (ja, ik ben Anouk, dit is alleen mijn account hier). Bedankt voor het compliment, trouwens ^^

14 jaar geleden

A.

A.

Dat is toch leuk, een roos krijgen van een anonieme afzender..

ten minste dat vind ik.

Wat maakt die ene dag nou uit. Dit slaat echt nergens op :P

14 jaar geleden

A.

A.

Wat een onzin, altijd maar dan het haat-tegen. Al dat gepraat over dat commerciele ervan. Laat het toch lekker, als de mensen er van kunnen genieten. Ik vind het best spannend om wat te krijgen. Misschien wel extra spannend, omdat er op die dag sowieso een kans is iets te krijgen en een andere dag niet. Of misschien zijn andere dagen dan wel specialer, omdat het geen valentijn is en die kans er dus niet was. Moet ik nog meer dingen verzinnen? Het komt er toch op neer dat het niet uitmaakt, maar wat je er mee doet!

14 jaar geleden

X.

X.

haha dikke os'n

14 jaar geleden

H.

H.

ik blijf het maar een stom iets geven.
als je iemand leuk vind doe dat dan lekker op een dag dat hij/zij het niet verwacht.
veel specialer. (:

14 jaar geleden

N.

N.

Door omstandigheden niets gedaan, maar wel een heel lief knuffeltje van m'n vriend gehad :-) Al moet ik bekennen dat ik vorig jaar (nog single) wel een schijthekel aan valentijn had ;-)

14 jaar geleden

P.

P.

ja 4 rozen op school XD

14 jaar geleden

F.

F.

Valentijn is wel degelijk van belang!! Omdat iedereen dan extra naar een liefje zoekt. Zo heb ik mijn grote liefde gevonden: Johanna!
Deze dag heeft nu voor mij een andere en specialere betekenis gekregen!

14 jaar geleden

M.

M.

Haha, mee eens dat het gewoon commercieel is. Ik doe er zelf ook niets aan, waarom zou je op die ene dag je liefde tonen? lekker origineel, als de rest van de wereld het ook doet xD Al moet ik wel zeggen dat het een leuke sfeer met zich mee brengt op school ^^ Mss had ik zelf ook wel een roos gestuurd als mn vriendje op dezelfde school zat. Mja, dan weet je tenminste waar je geld heen gaat, onze school zamelde met de verkoop van rozen namelijk geld in voor gambia, Gaat het iig naar een goed doel =]

14 jaar geleden

N.

N.

Ik heb gestuurd, en hij heeft ja gezegt, ben ik nu superblij mee, natuurlijk=]

14 jaar geleden

A.

A.

bij ons in de klas hadden 3 jongen een roos gestuurt naar een vriend van hen (als grapje)
hij heeft er de heledag trots mee lopen zwaaien.
dat vind ik nou grappig!!!

14 jaar geleden

Y.

Y.

Valentijn , halleluya , effe dimmen mensen !!!!
Volgens mij is het een verzinsel da liefdesdagje
Btw weet iemand wel wie of hoe dat dagje is ontstaan . Het lijkt eerder op aandachttrekkerij voor de winkels . En als het toch een dag ter liefde is het sneu voor die gasten ( daarmee bedoel ik de meiden ook mee ) die niks krijgen ? Tch ? Dan zien ze sommige pronken met kadootjes en zij hebben juist nix . Mensenlief !!!!

14 jaar geleden

J.

J.

@ an <3
whaaha dat is geniaal!

14 jaar geleden

S.

S.

Valentijn zie ik eerder als de verjaardag van mn vriendin.
Ik heb nog nooit iets voor Valentijn gekregen, maar ach, wat geeft het ;)

14 jaar geleden

X.

X.

misschien beetje laat, maar ik heb een MEGA grootte kaart gekregen (A), wel van mn vriendje :$

ik heb mn vriendenclub (meiden&Jongens) een kaartje gestuurd... mijn vriend helaas niet, want die zit er niet tussen... (andere school) die heb ik een roos met een kaartje gestuurd... via post(A)

13 jaar geleden

K.

K.

@Yingetje
zo is Valentijn ontstaan:
Lang geleden(heeeeel lang) was er een koning die niet wilde dat mensen(weet niet zkr of het nou alleen het leger was of iedereen;)) zouden trouwen. Toch waren er twee mensen die met elkaar wilde trouwen. Pastoor Valentijn hielp hen. Na dit paar zorgde hij voor vele andere trouwerijen.
Helaas kwam de koning hierachter en stuurde Valentijn de gevangenis in.
Op 14 februari is Valentijn overleden, vandaar Valentijnsdag.

Dit is wat ik me kan herinneren van het verhaal:D

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.