Vaderdag, was dat vandaag?

Vaderdag, was dat vandaag?

Door Senna

Ik zit in de pauze met mijn vrienden in de aula. Terwijl ik mijn lunch naar binnenwerk, scroll ik wat op mijn social media. Dan krijg ik opeens een reclame. Van de Etos. 'Verwen jouw vader op Vaderdag met deze doucheset.' Mijn hartslag springt omhoog en het zweet breekt me uit.

Mijn vrienden vragen wat er aan de hand is. Ik hoef het woord Vaderdag maar uit te spreken of de hele tafel is al in paniek. "Vaderdag? Wanneer is dat? Ik heb niks!"

Vaderdag

Vaderdag, een dag waarop de vader natuurlijk centraal staat. Een dag om te laten zien dat ik heel veel van hem houd en hij mijn grote voorbeeld is. Dat mag ook wel een keertje aangetoond worden. Ik merk wel dat het elk jaar steeds moeilijker is om Vaderdag speciaal te maken. Vroeger deed ik op de basisschool urenlang over een knutselwerkje. Of maakte ik zelf iets liefs en kocht ik nog wat moois van mijn spaargeld. Of bereidde ik een lekker ontbijtje en deed ik de afwas uit mezelf, voor de verandering. Wat ik ook deed, ik deed in ieder geval mijn best om ervoor te zorgen dat mijn vader die dag echt in het zonnetje gezet werd. 

Tja, tegenwoordig loopt dat allemaal net even wat anders. Ik kom er meestal last minute pas achter dat het Vaderdag is. Ondanks alle reclames buiten en het feit dat de dag in mijn agenda staat, mis ik het elke keer weer. En dan is het opeens de dag voor Vaderdag en heb ik nog niks. Mijn noodplan is om dan snel een bezoekje te brengen aan de Etos of de Kruidvat. Hup, even zo’n kant-en-klaar douchepakket halen waar mijn vader er inmiddels al vijf van heeft staan van de voorgaande jaren. Maar goed, het werkt wel. Maar of het zo speciaal is? Nou ja, ik pak dan thuis nog snel een A4’tje en schrijf er wat liefs op. Toch nog iets persoonlijker.

Ingewikkeld die cadeaus 

Het komt ook heel soms voor dat ik wel al van tevoren weet dat het Vaderdag is. Maar dan komt het volgende probleem: ik heb werkelijk geen idee wat ik moet geven. Een bosje bloemen? Een kookschort met een snor? Een bierglas met borrelnootjes? Een leuk dagje weg? Of dan toch maar weer een douchepakket? Het blijft lastig. Gelukkig is hij niet de moeilijkste. Al die aandacht wil hij liever toch niet. Laat hem maar lekker zijn voetbal kijken, dan is hij het gelukkigst. 

Dus lieve papa, of ik dit jaar wel een leuk origineel cadeau heb, kan ik niet beloven. Maar mocht het zo zijn dat ik het vergeet, krijg je volgend jaar een dubbel zo groot cadeau. En als je lief bent, doe ik misschien wel de afwas. Helemaal uit mezelf.

Dit wil je ook lezen:
Gepubliceerd op 16 juni 2024

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.