Vacature: Scholieren.com zkt. redactieleden

Door Oscar

*Inmiddels hebben we genoeg bloggers in de redactie. Wel zijn we nog op zoek naar een huisfotograaf. Ook zijn open sollicitaties altijd welkom.

Nee, we willen niet dat je boekverslagen gaat schrijven. We zoeken jongeren die dromen van een leven als schrijver, journalist, opiniemaker of iets anders in die richting. Die over zichzelf durven te schrijven, die een mening kunnen verkondigen, die willen leren hoe je interviewt en kansen pakt, jongeren die ambitieus en ambassadeurs van ons platform willen zijn. (En daarvoor geld willen ontvangen).

Ligt de camera je beter dan de pen? De vacature voor de videoredactie vind je hier.

Scholieren.com heeft een jongerenredactie. Dat wist jij waarschijnlijk niet, want jij komt hier alleen maar om plagiaat te plegen. Deze redactie (waarvoor ik, hoofdredacteur Oscar, dus nu talent zoek) bestaat uit scholieren die tegen een vergoeding voor ons schrijven en video's maken. Naast het financiële motief, werken zij ook bij ons om hun talent te ontwikkelen. Scholieren.com kan namelijk deuren voor je openen, waar wij samenwerken met grote journalistieke spelers als NOS, NU.nl en RTL. We bieden ook snuffelstages aan en regelen gastlessen tijdens redactievergaderingen.

Wie zoeken we?

Ik ben op zoek naar schrijvers met originele ideeën en toewijding. Dat is voor mij een gouden combinatie.Ik wil mensen in mijn redactie die zelf met ideeën komen, of ze nu een deadline hebben of niet, die niet alleen iets zeggen als ze iets gevraagd wordt. Uit zichzelf meedenken. Pro-actief zijn. Dat zijn de toppers. 

Voor beide redacties geldt dat we content willen maken die uit het leven van scholieren is gegrepen. Jij kent dat leven als geen ander, je zit er middenin. Put daarom uit je eigen ervaringen. En als je een artikel schrijft, schrijf het dan alsof je het aan een vriend of klasgenoot vertelt. Hou het dichtbij. We zijn geen NOS, we zijn Scholieren.com. 

Solliciteer!

Ben jij zo'n topper? Solliciteer dan door te mailen naar david@scholieren.com. Zorg dat in deze mail in ieder geval de volgende dingen staan:
- Naam, leeftijd, niveau en jaarlaag;
- Motivatie;
- Voorbeelden van schrijfsels (waar je trots op bent!);
- Drie concrete ideeën voor artikelen;
- Eventueel opbouwende kritiek over Scholieren.com als platform

Op zoek naar meer informatie? Lees dan verder. 

 

Redactievergaderingen

Eens in de zes weken op zondag komen we bij elkaar op ons kantoor in Utrecht, dan houden we namelijk onze redactievergaderingen. Hierbij zijn zowel de schrijf als de -videoredactie en de kantoormedewerkers aanwezig. Grappig om te weten: veel voormalig-redactieleden hebben levenslange vriendschappen over gehouden aan hun werkzaamheden bij Scholieren.com.

Deze vergaderingen zijn verplicht en we vergoeden de reiskosten die je hiervoor moet maken. Op deze RV's bespreken we wat er de afgelopen weken goed ging en beter kon, wat we de komende periode gaan doen en krijgen we een gastles van iemand uit het medialandschap. Daarnaast deel ik ook hartverwarmende complimentjes uit als je iets tofs hebt gemaakt. 

Werkzaamheden

Van de schrijfredactie verwacht ik dat ze eens in de twee weken een stuk pitchen en uitwerken. Voor het schooljaar begint, krijgt iedereen een excelbestandje met daarin alle deadlines voor het jaar. Ik verwacht dat elke blogger een grote verscheidenheid aan artikelen pitcht, soms een column, dan weer een interview of een sociaal experiment. Ik moet je overigens waarschuwen: veel bloggers onderschatten hoe zwaar het is om eens in de twee weken een artikel aan te moeten leveren.

Gepubliceerd op 4 juni 2018

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.