Vacature: bloggers gezocht!

Vacature: bloggers gezocht!

Dat je bij Scholieren.com niet alleen terecht kunt voor het jatten van andermans werk, maar ook voor verhalen over alles wat scholieren bezighoudt, wist je vast al. Maar wist je dat jij die verhalen ook zelf zou kunnen maken? En ja, daar krijg je voor betaald.  

Denk je soms dat je wel een boek zou kunnen schrijven over alles wat jij meemaakt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Oké, niet voor het schrijven van een boek, maar wel om al deze inspiratie in blogs voor onze website te stoppen.

Als blogger bij Scholieren.com krijg je alle vrijheid om je eigen ideeën uit te werken tot mooie, grappige, interessante of ontroerende verhalen over jouw leven en dat van je leeftijdsgenoten. Van haat aan gezinsuitjes tot lhbt-onderwijs, en van frikandelbroodjes tot schelden met ziektes: geen onderwerp gaan we uit de weg. Jij kunt ervoor zorgen dat je klasgenoten zich niet alleen naar Scholieren.com haasten voor boekverslagen en samenvattingen, maar ook om jouw laatste blog over uitstelgedrag te lezen.

Wat verwachten we?

Twee keer per maand bedenk je een origineel idee dat je vervolgens uitwerkt tot een verhaal. Dat kan een column zijn, een interview, een reportage of betoog. Je mag er ook foto's bij maken, een Instagram story, TikTok of je werkt samen met onze videoredactie. En het mag overal over gaan, als je maar zeker weet dat je vrienden het zouden willen lezen. Uiteraard staat daar een passende vergoeding tegenover: je krijgt per gepubliceerd stuk betaald. 

Wie zoeken wij?*

Je zit op de middelbare school. Je bent creatief, een tikkie rebels en je vertelt altijd de tofste verhalen. Of je nu op school bent, thuis, op pad met vrienden of op de voetbalclub; jouw voelsprieten staan altijd aan voor een goed verhaal. Je durft eerlijk te zijn en zowel de leuke als de minder leuke kanten van je leven als scholier te beschrijven. Heb je de d'tjes en de t'tjes nog niet helemaal onder de knie? Geen zorgen, daar helpen we je mee. Als je leuke, originele ideeën hebt, zit je goed. 

Je komt hier werken om te leren en je wordt begeleid door een professionele journalist die je helpt met het vinden van de juiste invalshoek en je eigen stijl. Bovendien kom je één keer in de zes weken naar de redactievergadering op ons hoofdkantoor in Utrecht. Hier ontmoet je de andere bloggers en videomakers, krijg je gastlessen van bekende en minder bekende mediamensen en bedenk je samen nieuwe ideeën.

Motivatie

Is jouw hart sneller gaan kloppen na het lezen van deze vacature? Stuur dan uiterlijk 12 juli een mail met je motivatie naar annabel@scholieren.com. Stuur meteen één of twee goede ideeën mee en een verhaal van ongeveer 400 woorden over een origineel onderwerp, zodat we een idee krijgen van jouw schrijfstijl. Het hoeft niet over school te gaan! Als het maar een verhaal is dat je leeftijdsgenoten willen lezen. Heb je ons nieuwsgierig gemaakt? Dan zie jij jouw blogs binnenkort misschien wel op de grootste scholierenwebsite van Nederland verschijnen.

*Omdat onze redactie nu grotendeels bestaat uit vwo'ers, zijn we vooral op zoek naar havisten en vmbo'ers! Ook moedigen we scholieren met een migratie-achtergrond aan om te solliciteren.

Gepubliceerd op 25 januari 2021
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Ruben

Ruben

Is het als VWO'er helemaal niet mogelijk om te solliciteren, of heb je gewoon minder kans? Of misschien maakt TTO VWO wel kans? :)

1 jaar geleden

R.

R.

Hi Ruben! Late reactie, maar de vacature staat (weer) open, dus nog wel relevant. Je mag zeker solliciteren als vwo'er hoor! Originaliteit en goede idee├źn vinden we het belangrijkst. Tegelijkertijd willen we ook een enigszins diverse redactie. Maar dat is aan ons om te fixen. Dus: lekker solliciteren!

1 jaar geleden