Vacature: bloggers gezocht!

Dat je bij scholieren.com niet alleen terecht kunt voor het jatten van andermans werk, maar ook voor verhalen over alles wat scholieren bezighoudt, wist je vast al. Maar wist je dat jij die verhalen ook zelf zou kunnen schrijven? En ja, daar krijg je voor betaald.  

Denk je soms dat je wel een boek zou kunnen schrijven over alles wat jij meemaakt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Oké, niet voor het schrijven van een boek, maar wel om al deze inspiratie in blogs voor onze website te stoppen.

Als blogger bij Scholieren.com krijg je alle vrijheid om je eigen ideeën uit te werken tot mooie, grappige, interessante of ontroerende verhalen over het leven als tiener. Van haat aan gezinsuitjes tot lhbt-onderwijs, en van frikandelbroodjes tot schelden met ziektes: geen onderwerp gaan we uit de weg. Scholieren.com bestaat al meer dan 20 jaar en nog steeds zijn de ideeën niet op. Het leven van een middelbare scholier staat immers nooit stil.

Twee keer per maand bedenk je een origineel idee dat je vervolgens uitwerkt tot een verhaal. Dat kan een column zijn, een interview, een reportage of betoog. En het mag overal over gaan, als je maar zeker weet dat andere tieners het willen lezen. Uiteraard staat daar een passende vergoeding tegenover. Jij kunt ervoor zorgen dat je klasgenoten zich niet alleen naar Scholieren.com haasten voor boekverslagen en samenvattingen, maar ook om jouw laatste blog over uitstelgedrag te lezen.

Wie zoeken wij?*

Je bent creatief, een tikkie rebels en je vertelt altijd de tofste verhalen. Of je nu op school bent, thuis, op pad met vrienden of op de voetbalclub; jouw voelsprieten staan altijd aan voor een goed verhaal. Je durft eerlijk te zijn en zowel de leuke als de minder leuke kanten van het leven als tiener te beschrijven. Heb je de d'tjes en de t'tjes nog niet helemaal onder de knie? Geen zorgen, daar helpen we je mee. Als je een pakkend verhaal kunt schrijven, zit je goed. 

Je komt hier werken om te leren en je wordt begeleid door een professionele journalist die je helpt met het vinden van de juiste invalshoek en je eigen stijl. Bovendien kom je één keer in de zes weken naar de redactievergadering op ons hoofdkantoor in Utrecht. Hier ontmoet je de andere bloggers en videomakers, krijg je gastlessen van bekende en minder bekende mediamensen en bedenk je samen nieuwe ideeën.

Motivatie

Is jouw hart sneller gaan kloppen na het lezen van deze vacature? Stuur dan uiterlijk 12 juli een mail met je motivatie naar annabel@scholieren.com. Stuur meteen een verhaal van ongeveer 400 woorden mee over een origineel onderwerp zodat we een idee krijgen van jouw schrijfstijl. Het hoeft niet over school te gaan! Zolang het een verhaal is dat tieners willen lezen, zit je goed. Als wij enthousiast zijn, zie jij jouw blogs binnenkort misschien wel op de grootste scholierenwebsite van Nederland verschijnen.

*Omdat onze redactie nu grotendeels bestaat uit vwo'ers, zijn we vooral op zoek naar havisten en vmbo'ers! Ook moedigen we scholieren met een migratie-achtergrond van harte aan om te solliciteren.

Gepubliceerd op 25 januari 2021
ADVERTENTIE
Maak jij je ook zorgen over het klimaat?

Tijdens Young Impact Day gaan we samen 10.000m² vergroenen. Daar hebben we jouw hulp voor nodig! Wip een stoeptegel, plant een plantje en zorg voor meer groen in jouw buurt. Meld je vandaag nog aan én maak kans om bij de eindshow op 30 juni in Amsterdam te zijn met o.a. StukTV en Lucas & Steve!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Ruben

Ruben

Is het als VWO'er helemaal niet mogelijk om te solliciteren, of heb je gewoon minder kans? Of misschien maakt TTO VWO wel kans? :)

4 maanden geleden