Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Tweede verdachte aangehouden voor steekpartij op school

Tweede verdachte aangehouden voor steekpartij op school

Door Chris

De politie heeft zondag een tweede verdachte aangehouden in verband met de steekpartij op het Corbulo College in Voorburg. Daarbij kwam vrijdag de 15-jarige scholier Wesley om het leven. De tweede verdachte is een 16-jarige jongen. Hij zou het mes hebben gegeven aan de dader, zo liet de politie zondag weten.

Dit weekend werd ook bekend dat de verdachte van de steekpartij, de 16-jarige Anthony, erg gepest werd. Volgens het AD zouden die pesterijen de reden zijn geweest dat hij zijn medescholier Wesley zou hebben doodgestoken. De krant schrijft dat een 'vriend' van Anthony vond dat "hij zich maar eens moest verdedigen". Dat zou de reden zijn geweest dat hij Anthony enkele weken geleden een mes gaf.

Anthony zou al sinds de basisschool zijn gepest. Schoolgenoten laten weten dat de pesterijen zo ver gingen, dat hij soms niet naar zijn bijbaan bij de Albert Heijn durfde te gaan, omdat hij daar soms werd opgewacht door zijn pesters. De politie is overigens nog niet ingegaan op het motief van de dader.

Pesters aanpakken

De PVV vindt dat scholen veel strenger moeten zijn als het gaat om pesters. Pestkoppen zouden harder aangepakt en sneller verwijderd moeten worden. "Pesten lijkt helaas een belangrijke factor bij dit verschrikkelijke incident", laat Harm Beertema, de onderwijswoordvoerder van de partij, weten.

Hij vindt dat pestprogramma's op scholen zich veel te weinig op de pesters richten. De programma's zouden zich te veel op de begeleiding van scholieren die gepest worden richten. "Scholen zijn geen psychologen", zegt de PVV'er. "Richt je op de pesters. Isoleer ze en haal ze desnoods van school."

Detectiepoortjes

Na de steekpartij laaide dit weekend ook de discussie over detectiepoortjes op scholen weer op. Toch zien de meeste politieke partijen daar niets in. "Dichtspijkeren zorgt alleen maar voor een onveiliger klimaat", zegt de SP.  Ook D66 is tegen. "Je kunt wel detectiepoortjes plaatsen, maar dan gebeurt zoiets 100 meter buiten school", zegt Paul van Meenen van de partij.

De PVV is wel voor. "We hebben toch ook detectiepoortjes op vliegvelden? Daar zeggen we ook niet dat het geen zin heeft. Op school ga je een grens over, daar moet het veilig zijn", aldus woordvoerder Beertema.

Hoe denk jij over detectiepoortjes op school?

[poll:552]

Gepubliceerd op 13 oktober 2014
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

D.

D.

helemaal mooi

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.