Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Tussenuur? Scholieren.com geeft je 5 tips!

Tussenuur? Scholieren.com geeft je 5 tips!

Door Ivo

Als je middelbare scholier bent, weet je er waarschijnlijk alles vanaf: tussenuren. Ook ik ben dit jaar weer de pineut, want ik heb een rooster dat lijkt op één grote gatenkaas. Wat ik doe tijdens al die tussenuren? Hieronder een samenvatting.

1. Volvreten in de supermarkt

Dit is misschien wel dé klassieker om je tussenuur door te brengen. Al jaren, decennia, misschien wel eeuwen leveren jongeren hun zakgeld in bij de kassa van de plaatselijke Appie. Meest favoriete aankopen? Frikadelbroodjes, chips, blikjes energy en chocoladerepen.

Shoppen in de supermarkt stilt niet alleen je honger, het is ook gewoon hartstikke gezellig. Er zijn altijd wel mensen te vinden die ook even een boodschapje moeten doen bij de Appie. Enige nadeel is dat m'n ouders gaan klagen over sparen en het beter besteden van je geld, maar hé, ik houd verdorie de economie wel draaiende op deze manier!

2. Speeltuintje terroriseren

Na de buurtkinderen uit het plaatselijke speeltuintje weggejaagd te hebben, waan ik me weer even in m'n peuterjaren. Lekker wipwappen, schommelen en verstoppertje doen.  Een speeltuintje is ook erg geschikt om stiekem een sigaretje te roken of flesje bier te drinken trouwens, mits 'ie een beetje verstopt ligt in een woonwijk. 

3. Mediatheek terroriseren

Het speeltuintje is niet het enige wat je kunt terroriseren; ook de bibliothecaris kan panisch worden van al die jongeren in de mediatheek. Denk aan: computers die bezet zijn omdat wij zo nodig moeten Facebooken, luidruchtige jongeren in een stilteruimte en lege chipszakken bij de 'verboden te eten'-bordjes.

Tip: als je Facebook en Dumpert zat bent, kun je ook spelletjes uit de Windows 98-tijd spelen. Ik heb al uren Patience, Blackjack en Pinball gespeeld. Best vermakelijk, hoor.

4. Kantine leegkopen

Vooral onder de luie scholieren erg geliefd: de kantine leegkopen. Niet cheap - want alles bij ons in de kantine is absurd duur -, maar wel handig. Saucijzenbroodjes zijn er voldoende, de koffieautomaat levert me m'n energyboost en ook de colamachine wacht tot ik op haar knopjes druk.

5. Huiswerk maken

Ja, ik weet het. Niet de meest leuke manier om je waardevolle tussenuur door te brengen, maar wel verstandig. Héél soms breek ik mijn hersens over leuke parabolen, te gekke landschappen en de allertofste spellingregels. Niet de meest ideale besteding van je tussenuur, maar het bespaart me wel een hoop gezeur thuis.

Gepubliceerd op 18 september 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

K.

K.

me zelf in me eentje opsluiten in de wc.

9 jaar geleden

K.

K.

ben jij misschien autistisch?

9 jaar geleden

H.

H.

doe nou eens normaal!!! laat hem nou lekker zo zijn iedereen is anders.

9 jaar geleden

C.

C.

Of naar huis gaan ;) :P

9 jaar geleden

Nienke

Nienke

Wij mogen niet van het terrein af op onze school, dus ik neem gewoon mijn laptop mee en speel spelletjes tot het uur over is.

9 jaar geleden

L.

L.

Of, je weet wel... Leren?

9 jaar geleden

R.

R.

Ik neem me altijd voor om te leren, maar doe vervolgens helemaal niks.

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.