Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Trend: leuk en leuk-leuk

Trend: leuk en leuk-leuk

"Ja, maar is-'ie leuk… of is-'ie leuk-leuk?"

Het woordje leuk is algemeen geaccepteerd en wordt overal in het Nederlandse taalgebied gebruikt, verdubbeld en gedriedubbeliseerd. Of zoiets. Jij weet toch zeg maar ook meteen wat ik bedoel?

In 'Rages/HIPspot de redactie van Scholieren.com trends op het schoolplein. Zoals dierenmutsen, wachtwoorden delen met je liefje en ragefaces. Ook een rage gespot? Deel het met ons in de reacties!

Onbewust kenden we deze trend natuurlijk allang, maar taaltrendspotter Paulien Cornelisse is de eerste die 'm officieel verwoordt.

Leuk-leuke jongen

Zij doet namelijk de hele dag bijna niets anders dan columns schrijven over ons gekke taalgebruik:"Ongelooflijk bedanken, hoe doe je dat in hemelsnaam? En föhnen wordt dus het nieuwe chillen? En we verdubbelen alle woorden: een echt meisje-meisje, poe-poeën, nou-nouen en een leuk-leuke jongen," schrijft ze in haar nieuwste boek En dan nog iets.  

Maar ja, ik wijd uit. Dat leuk-leuk dus. Of zelfs leuk-leuk-leuk. Waar gaat dat over? Over jongens.

Leuk-leuk-leuke jongen

Jongens vallen nu eenmaal te verdelen in drie simpele categorieën. Een jongen die alleen leuk is, is een nobody. Gewoon, dat ene wel grappige klasgenootje wiens naam je telkens vergeet, of zo.

Maar een jongen die leuk-leuk wordt genoemd... ja, da's volgens Paulien een heel ander verhaal. Daar wil je mee uit. En dat betekent op z'n beurt weer dat er uiteindelijk misschien wel bepaalde dingen zonder onderbroek gaan gebeuren. En dat laatste is nu precies wat ze leuk-leuk-leuk noemen...

Gepubliceerd op 7 maart 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

L.

L.

Overigens echt een leuk filmpje

12 jaar geleden

K.

K.

Alleen maar leuk? Je zou niet graag je onderbroek uittrekken in het bijzijn van Paulien Cornelisse?

12 jaar geleden

F.

F.

Ik ga je nu ongelooflijk bedanken voor het filmpje: ongelooflijk bedankt! Het was echt hard.

12 jaar geleden

A.

A.

ik vind leukleuk heel leuk mijn webshop heet ook leukleuk

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.