Trend: gekleurde jeans

Jorieke

Als je een jaar geleden je kledingkast had bekeken, lagen daar waarschijnlijk alleen maar saaie, blauwe spijkerbroeken, met misschien nog een paar zwarte ertussen.

Nu, anno 2012, zijn vele kledingkasten in Nederland ook nog aangevuld met rode, groene, gele of zelfs paarse broeken. En zoals je kunt zien: ook ik ben een beetje verliefd geworden op deze trend.

In 'Rages/HIPspot de redactie van Scholieren.com trends op het schoolplein. Zoals Draw Something, koptelefoons van 160 euro en "leuk-leuk".  Ook een rage gespot? Deel het met ons in de reacties!

Catwalk

Even een lesje modegeschiedenis: volgens Editie NL is de trend begonnen op de catwalk, bij beroemde ontwerpers zoals Marc Jacobs, Isabel Marrant, Viktor & Rolf, Prada en Dolce & Gabbana. De trend werd opgepikt door de hollywoodsterren, en nu worden de gekleurde jeans dus ook gedragen door gewone mensen op straat.

Maar wat maakt 'm nou juist zo leuk? Heel simpel: het maakt je outfit net wat vrolijker. En op internet las ik dat het kiezen van de juiste kleuren in je outfit je een duwtje in de rug kan geven op bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek.

Sollicitatiegesprek

Volgens de website zou mijn rode broek zeker niet misstaan op een zo'n gesprek. Als je rood draagt, ben je namelijk niet bang om op te vallen. Ook straalt deze kleur alertheid, activiteit en passie uit. Verder zegt de website dat de kleur rood staat voor een sterke wil, vasthoudendheid en uithoudingsvermogen. Oh yeah, kom maar door met die baan.

Helaas wordt het ook weer geassocieerd met slechte eigenschappen als dominantie, ongeduldigheid en agressiviteit. Zelfs de hemelse gekleurde jeans heeft blijkbaar z'n nadelen. Oeps...

Oké, in dat soort situaties kun je misschien beter voor een blauwe spijkerbroek kiezen. Maar voor alle andere dagen: color it is.

Gepubliceerd op 18 april 2012
ADVERTENTIE
Raad jij de studie?

Waarschijnlijk heb je al wat studies op het oog. Maar heb je echt alle studies overwogen? Grote kans dat je wat toffe opleidingen over het hoofd ziet. In deze video gaan Lauren, Lin & Marit raden welke studie wij zoeken! Misschien is dit ook wel wat voor jou?


Meer info

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

C.

C.

Ik vind ze okzo leuk die gekleurde jeans!
Zelf ben ik de trotse eigenaar van een Azul/ licht Turquoise
Vind het alleen zo lastig te combineren.
Iemand tips?
xX

8 jaar geleden

J.

J.

Turquoise jeans zijn natuurlijk heel goed te combineren met een portie kibbeling. Succes!

8 jaar geleden

S.

S.

Het is overigens niet zo dat je door zo'n broek te kopen er een sterke wil, vasthoudendheid en uithoudingsvermogen bij krijgt.
Tenminste ik zag laatst een meisje in de binnenstad die van plan was het bij 2 drankjes te laten, die volledig dronken de bar uitliep. Ze besloot een taxi te bellen, maar door haar slechte conditie belandde ze knock-out bewusteloos kotsend op de stoeprand. Niet echt een doorbijter.

8 jaar geleden

A.

A.

@Creative,
bijna alle gekleurde broeken zijn sowieso te combineren met wit of zwart erboven

8 jaar geleden

D.

D.

hmm grappig. ik wou er net over gaan klagen op het forum. zo irritant hoe iedereen met een rode broek loopt grr

8 jaar geleden

E.

E.

beetje laat dit.. ;P

8 jaar geleden

F.

F.

Geweldig!
Ik houd zoveel van gekleurde broeken en je ziet er nooit saai uit! Ja ja er liggen al 13 verschillende kleuren broeken in mijn kast die ik maar al te graag draag. Beetje jammer voor de lieve spijkerbroeken die in een hoekje liggen te huilenxxxx

Ps @ creative fel gekleurde broeken zijn het leukst met witte of lichte gekleuree boven kleding of als je wat gewaagder bent: color-blocking! De meest fel gekleurde dingen met elkaar dragen. Bijv: oranje broek, fel groene top en een fel roze tas, good luck

8 jaar geleden

C.

C.

''Als je rood draagt, ben je namelijk niet bang om op te vallen.''

Ik draag bijna nooit iets rood, meestal donkere kleuren en ik ben ook niet bang om op te vallen? :P

8 jaar geleden

H.

H.

Jorieke, je hebt mij overtuigd. Ik heb nu een rode jeans aan :-).

8 jaar geleden

J.

J.

@ Hidde:
Kijk, daar doe ik het voor :-)

8 jaar geleden