Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Thuis op vakantie in Duitsland

Thuis op vakantie in Duitsland

Afgelopen zomer wilden we graag met ons gezin op vakantie naar Duitsland, maar lange tijd bleef onduidelijk of het mogelijk was in verband met corona. We kozen eieren voor ons geld en besloten vakantie maar in eigen land te vieren, maar wel met een Duits tintje...

De inspiratiebron van onze Duitse week in Nederland was de film Goodbye Lenin. In die film ontwaakt een Oost-Berlijnse moeder uit een coma, maar ze weet niet dat terwijl ze in coma lag de Berlijnse Muur gevallen is. Om een tweede beroerte te voorkomen doen haar kinderen alsof ze gewoon in Oost-Duitsland leven met typische hapjes en televisiezenders. Zo geschiedde dus ook in huize Van Deutekom deze zomervakantie.

Deutsch Sprechen

Om te beginnen moesten we als spreektaal Duits invoeren. Niet dat we ons er veel aan gehouden hebben hoor, maar het waren toch zeker vijf volle zinnen per dag die verder kwamen dan 'aufmachen' of 'guten morgen'. Toch fijn dat ik Frans heb laten vallen en Duits gehouden heb. En anders kom je ook een heel eind met gebrekkig Nederlands praten met een Duits accent.

Mahlzeiten

Uiteraard moesten de maaltijden typisch Duits zijn. Dat begon al 's ochtends met verse kaiserbroodjes en krakelingen, terwijl de Duitse top-40 opstond. 's Avonds aten we andere Duitse dingen zoals spätsels of maultaschen. Maultaschen zijn niet super bekend, maar zeker de moeite van het proberen waard. Het lijkt een beetje op ravioli of tortellini: pastadeeg met een vulling, maar in plaats van ze te koken bak je ze in een koekenpan krokant. Vanzelfsprekend mocht een uitgebreide barbecue met veel braadworsten ook niet ontbreken.

Filme

Om toch wat van de Duitse cultuur mee te pikken, hielden we een Duitse filmavond. We kozen uiteraard voor Goodbye Lenin kijken. Dit alles ging gepaard met typische Duitse hapjes, en drankjes. Voor alle minderjarige scholieren die geen bier mogen drinken: Karamalz is echt een aanrader! Dat is alcoholvrij bier met een vleugje karamel.

Natur

Om nog meer van die Duitse vibes te krijgen, gingen we wandelen in "Duitsland". Nou ja, een stukje Brabants bos op tien minuten rijden van ons huis waar een riviertje doorheen kabbelt. Met een beetje fantasie kun je je daar heus in Duitsland wanen, vooral door gewoon vol te houden dat je in Duitsland bent en alles wunderbar te noemen.

Was Ich noch zu sagen hätte

Laten we hopen dat we snel weer naar verre oorden mogen, maar het is echt wel grappig om iets als dit een paar dagen te proberen. Dat kan natuurlijk met Duitsland, maar ook met Spanje, Amerika of Thailand. Je komt een heel eind met een maaltijd maken, een film kijken en een paar daagjes Duolingo ;)

Tschüss!

Gepubliceerd op 1 september 2020
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.