Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee

Studieontwijkend gedrag

Femke

We gaan weer naar school. En naar mijn mening gaan we alweer veel te lang. Helaas ben ik niet de enige die daar zo over denkt. De leraren zijn namelijk ook alweer  in topvorm: Ze smijten met bergen huiswerk, geven lekker veel werkstukken en bovendien maken ze vreselijk moeilijke toetsen. Kortom: Op sommige momenten heb je even een pauze nodig.

Domste ding

Er hoeft dan ook maar één vriend te zijn, die op zo’n pauzemoment een tussenuur heeft, en voor je het weet sta je in de supermarkt te spijbelen. Want je kan het natuurlijk niet maken om de vriend in zijn eentje naar de winkel te laten gaan… Toch volgt daarna al snel een moment van spijt: Het moment waarop men erachter komt dat jij niet in de les zat. Dan staat ineens de kernteamleider op je stoep. De vraag of hij soms frikadelbroodjes komt halen kan hij niet waarderen. Hij reageert met een simpele: ‘Nakomen, spijbelen is een van de domste dingen die je kunt doen’.

Slim worden

Maar wie zegt dat spijbelen dom is? Je kunt er namelijk ook slimmer van worden… Waar anders leer je beter hoofdrekenen dan in de supermarkt? Drie frikadelbroodjes, chips en 2 blikjes energy-drank, heb je dan genoeg aan een briefje van 5 euro? Ook de basisbeginselen als klokkijken: ‘Hoe lang hebben we nog?’ en gym: ‘fietsen van en naar de supermarkt’ worden uitgeoefend.

Creatieve smoesjes

Zelfs je creativiteit wordt bij het spijbelen getest, want voor je het weet sta je, -net als nu- stotterend voor de kernteamleider. Hem uit te leggen dat er echt een oud slechtziend vrouwtje geholpen moest worden met het vinden van de contactlenzen van haar hond. Maar helaas heeft de kernteamleider vroeger wel alle lessen gevolgd, waardoor hij schijnt te weten dat honden geen contactlenzen dragen. En voor je het weet zit jij vrijdagmiddag strafwerk over te pennen. Maar ach, dan hoef je ten minste even niks te doen aan de stapels huiswerk.

Gepubliceerd op 6 oktober 2009
ADVERTENTIE
Open Dag = online ontdekken en ontmoeten

Bezoek onze Online Open Dag dit jaar vanaf je bank! Ontdek bijzondere verhalen van onze studenten en docenten. Stel je vragen. Én luister naar onze gezellige radioshow! Klaar voor een toekomst als student in het hbo? 

Meld je dan nu aan!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

A.

A.

Spijbelen doe ik nooit, hoewel ik wel zat word van school hoor, soms. Zoals nu... moet nu echt gaan leren!

11 jaar geleden

M.

M.

Ik ken het. Denk dat we in alle soorten en maten wel eens ontwijkend verdrag vertonen ;-) Of het nou met school, werk of vervelende klusjes is!

11 jaar geleden

K.

K.

Haha ik ken het gevoel... spijbelen nog net niet. Hyperactief gaan praten net weer wel. Schijnen de leraren ook heel moe van te worden :P

11 jaar geleden

L.

L.

Ik ben nu aan het studieontwijkendgedrag'en! Moet morgen 2 werkstukken inleveren en ben natuurlijk al lang begonnen... :p

11 jaar geleden

K.

K.

pfff, ik word elke dag moeier en moeier. maarja, nog 1 weekje knokken en dan is het eindelijk herfstvakantie!
ik spijbelde eerst ook best veel, maar helaas pindakaas heeft ons schooltje een prachtig systeem ingevoerd. als je teveel spijbelt krijg je een mooie boete bij de ibgroep, zodat je minder studiefinanciering krijgt. balen....

11 jaar geleden