Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Stop de snappende rampscholier

Stop de snappende rampscholier

Door Ivo

Ik erger mij aan iets. De laatste tijd zie je steeds meer scholieren die alles constant lopen te filmen of overal foto's van maken. Het ergste: het gebeurt ook op momenten dat het bijzonder ongepast is. Zoals laatst, bij een ongeluk vlak bij mijn school. Om eerlijk te zijn schrok ik ervan: heb je dan geen respect voor de persoon die daar ligt? 

Ik kan het me nog goed herinneren. Het was op een dinsdagmiddag, iedereen was tegelijk uit en ik fietste richting de ietwat gevaarlijke rotonde, 500 meter van mijn school. In de verte zag ik al een grote groep mensen stilstaan op en rond het fietspad. Er was weer eens een ongeluk gebeurd: iets wat niet heel bijzonder op die rotonde is.

Volg Scholieren.com ook hier op Instagram!

Wat mij daar heel erg opviel: 80 procent stond met een telefoon en de meeste mensen waren foto's en video's aan het maken. Ze waren druk bezig met al hun vrienden laten weten wat er nu weer was gebeurd. Dit deden terwijl ze als een soort van kolonie dommige pinguïns op het fietspad stonden, alsof het -20 graden was en ze elkaar warm wilde houden terwijl ze een beetje tegen elkaar hingen en rondschuifelden.

Ik vond het al heftig dat dit gebeurde toen ik erlangs fietste, toen beeldde ik me ineens in hoe het zou zijn als je daar lag...

Je vecht misschien voor je leven

Onverwachts kom je in deze situatie terecht, je hebt pijn en vecht misschien zelfs voor je leven. Een paar mensen komen je helpen maar alle scholieren beginnen jouw leed vast te leggen. Zonder dat je er ook maar iets over kan zeggen.

Het ergste vind ik nog dat niemand van die snappende scholieren hielp. 

Kap er gewoon mee

Ik heb eigenlijk maar één ding wat ik met dit artikel wil bereiken. Ik wil gewoon dat mensen stoppen met dat gesnap in noodsituaties. Toon eens een beetje respect naar je medemens. Je kan zelf ook helpen, als je daar geen zin in hebt of niet durft, fiets je lekker door. Het is niet heel moeilijk, het bespaart heel veel gezeik en leed voor de persoon die daar al ligt. 

Weet je nou heel toevallig dat een van je mede-pinguïns dit ook doet? Stuur dit artikel naar je kolonie en verbeter de wereld!

 

Gepubliceerd op 20 september 2018
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.