Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Stel al jouw studiekeuzevragen live aan studenten

Stel al jouw studiekeuzevragen live aan studenten

Door Roos

De deadline om je in te schrijven voor een studie is verlengd naar 1 juni. Maar wat als je sowieso nog geen idee hebt wat je volgend jaar (of het jaar daarna) wilt studeren? Scholieren.com en een grote groep enthousiaste studenten gaan jou helpen. Vanaf maandag 6 april organiseren we een aantal weken lang live Q&A's met studenten van allerlei studies. 

Niet alleen middelbare scholen zijn dicht, ook alle mbo's, hbo's en uni's hebben de deuren gesloten. Dat betekent dat veel geplande open dagen, meeloopdagen of proefstudeerdagen niet doorgaan. Bovendien krijg je nu op school ook geen LOB-lessen en is je decaan waarschijnlijk ook onbereikbaar.  

Op sociale media zagen we veel berichten voorbijkomen van studenten die hun hulp aanbieden aan studiekiezers. Super sympathiek, maar als studiekiezer is het lastig om overzicht te krijgen van alle studenten die zich aanbieden. Bovendien moet je die personen maar net in je vriendenlijst hebben (en het niet awkward vinden om een onbekende een bericht te sturen). 

Wij lossen dit voor je op. We hebben ons grote netwerk van oud-scholieren geraadpleegd en heel veel studenten bereid gevonden om live vragen te beantwoorden over hun studie. Dat doen ze vanaf maandag 6 april, een aantal weken lang. 

Hoe werkt het?

  • Bekijk hier de agenda voor alle Q&A's die al gepland staan.
  • Schrijf je alvast in voor reminders van de Q&A's die jij interessant vindt (Zodra een live Q&A start, ontvang je een melding van YouTube. Je kunt natuurlijk ook gewoon op tijd naar de studiekeuzepagina gaan).
  • Doe mee aan de live Q&A en stel al je vragen aan studenten.
  • Na afloop kun je alle Q&A's terugkijken op Scholieren.com/studiekeuze.


De Q&A's worden gemodereerd door iemand van de Scholieren.com-redactie. Je kunt de live Q&A's het beste bekijken op je desktop of laptop, dan werkt de stream en de livechat het best.

Gepubliceerd op 5 april 2020
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu