Spin neemt Britse school over

Spin neemt Britse school over

Door Joca

Opschudding in Groot-Brittannië: een invasie van giftige spinnen heeft ervoor gezorgd dat een school in de buurt van Gloucestershire tijdelijk zijn deuren moet sluiten. De leerlingen van de Dean Academy mogen het gebouw niet in, omdat de beten van de spin zorgen voor zwellingen en heftige pijn.

Afgelopen maandag werden de beestjes gevonden in het ICT-lokaal. Het bleek te gaan om valse weduwes, een erg giftige soort. Ongediertebestrijders ontdekten later dat de dieren ook in de rest van de school rondkropen.

Opsluiten en uitroken

Er zijn tot nu toe geen leerlingen gebeten, maar de school wil geen enkel risico nemen, dus houdt het zijn deuren gesloten. Vandaag gaan specialisten de spinnen uitroken, waarna de scholieren donderdag weer veilig naar school kunnen.

De valse weduwe (Steatoda nobilis) is de afgelopen tijd ook op veel andere plekken in Zuid-Engeland gespot. Een klein aantal Britten moest worden opgenomen in het ziekenhuis vanwege beten van deze spinnensoort.

Reislustige spin

"In theorie kan dit ook in Nederland gebeuren", vertelt spinnendeskundige Peter van Helsdingen van natuurhistorisch museum Naturalis.  "De valse weduwe is een beest dat oprukt in Europa door menselijk handelen. Hij reist namelijk mee met containers en kan hier onder gunstige omstandigheden overleven."

Het is dus een kwestie van tijd tot deze spin voet op Nederlandse bodem zet. Toch hoeven scholen niet bang te zijn voor massale spinneninvasies, zegt van Helsdingen: "Deze spinnen leven liever in de buurt van loodsen, of treinsporen."

Gepubliceerd op 23 oktober 2013
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

J.

J.

wtf das kankergoor giftige spinnen

8 jaar geleden