Spin neemt Britse school over

Spin neemt Britse school over

Door Joca

Opschudding in Groot-Brittannië: een invasie van giftige spinnen heeft ervoor gezorgd dat een school in de buurt van Gloucestershire tijdelijk zijn deuren moet sluiten. De leerlingen van de Dean Academy mogen het gebouw niet in, omdat de beten van de spin zorgen voor zwellingen en heftige pijn.

Afgelopen maandag werden de beestjes gevonden in het ICT-lokaal. Het bleek te gaan om valse weduwes, een erg giftige soort. Ongediertebestrijders ontdekten later dat de dieren ook in de rest van de school rondkropen.

Opsluiten en uitroken

Er zijn tot nu toe geen leerlingen gebeten, maar de school wil geen enkel risico nemen, dus houdt het zijn deuren gesloten. Vandaag gaan specialisten de spinnen uitroken, waarna de scholieren donderdag weer veilig naar school kunnen.

De valse weduwe (Steatoda nobilis) is de afgelopen tijd ook op veel andere plekken in Zuid-Engeland gespot. Een klein aantal Britten moest worden opgenomen in het ziekenhuis vanwege beten van deze spinnensoort.

Reislustige spin

"In theorie kan dit ook in Nederland gebeuren", vertelt spinnendeskundige Peter van Helsdingen van natuurhistorisch museum Naturalis.  "De valse weduwe is een beest dat oprukt in Europa door menselijk handelen. Hij reist namelijk mee met containers en kan hier onder gunstige omstandigheden overleven."

Het is dus een kwestie van tijd tot deze spin voet op Nederlandse bodem zet. Toch hoeven scholen niet bang te zijn voor massale spinneninvasies, zegt van Helsdingen: "Deze spinnen leven liever in de buurt van loodsen, of treinsporen."

Gepubliceerd op 23 oktober 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

J.

J.

wtf das kankergoor giftige spinnen

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.