Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Snapchatvrienden: ben jij voor camera's in kleedkamers?

Snapchatvrienden: ben jij voor camera's in kleedkamers?

Het is de laatste tijd vaker in het nieuws: camera's in dubieuze plekken, bijvoorbeeld sauna's en kleedkamers. Beveiligingscamera's zijn er in principe voor de veiligheid, maar hoe zit het in zulke gevallen met de privacy? We legden het voor aan onze volgers op Snapchat: zijn zij voor camera's in kleedkamers?

Scholieren.com is voor scholieren, maar net zo goed door scholieren. Daarom mag onze Snapchatkliek wekelijks een zegje doen over zaken die jongeren aangaan. Wil je voortaan meepraten? Voeg 'scholieren' toe op Snapchat.

Waarom wel?

Jesse is duidelijk een tegenstander van het gebruik van camera's in de kleedkamer. Het is natuurlijk een vreemd idee, dus waarom zou het moeten?

Daarom wel

In de kleedkamer wordt natuurlijk ook wel eens wat gestolen, en dan kan een camera nuttig zijn om de daders op te sporen. Daarom is Joël in bepaalde situaties voorstander van camera's in de kleedkamer.

Vieze mensen

Uiteraard is beveiliging een reden om ergens camera's op te hangen, maar in een kleedkamer is dat wel erg gevoelig. De laatste tijd zijn er namelijk regelmatig beelden uitgelekt van bijvoorbeeld saunabezoekers, en daar is zo'n beveiligingscamera niet voor bedoeld.

Regels?

Misschien dat het dan wel een idee is de middenweg te zoeken: dat de camera's alleen aanstaan als er niet wordt omgekleed. Nu is dat in de praktijk misschien lastig te regelen, maar het idee zit zeker wat in.

PRIVACY

Het slotwoord is aan Yentl en dat is erg duidelijk. Zij zou zich niet relaxed voelen als de camera's aanstaan in de kleedkamer. Dat gaat absoluut tegen haar privacy in.

NEE

Als dit een referendum was, dan zouden er absoluut geen camera's worden opgehangen. In bijna elk antwoord kwam het woordje 'privacy' voor. Opvallend was wel dat jongens en meiden er gemiddeld genomen wat anders tegenaan kijken. De heren zeiden bijvoorbeeld dat het onder voorwaarden wel kon, terwijl de dames fanatieker tegenstander waren. Toch was de overgrote meerderheid tegen beveiligingscamera's in de kleedkamer.

Bedankt voor jullie reacties en bedankt voor het lezen. Lijkt het je leuk om volgende keer mee te praten? Voeg 'scholieren' dan toe op Snapchat. 

Gepubliceerd op 25 maart 2018
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.