Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Schooldirecteur spelen als game

Schooldirecteur spelen als game

Door Pim

Je boeken zijn ontkaft, de waterijsjes liggen in de vriezer en je hangmat is opgehangen. Kortom: het is vakantie! Maar na een paar weken krijg je toch heimwee naar het pesten van je leraren en het halen van hoge cijfers.

Je kunt in een hoekje gaan zitten huilen, maar ook deze game gaan spelen: Pocket Academy, een app waarin je een schoolcampus runt. Ik heb 'm alvast voor je gespeeld.

Doel van het spel

Kort gezegd is het doel om een zo groot en succesvol mogelijke school te bouwen met zoveel mogelijk leerlingen. Dat klinkt verschrikkelijk saai, maar dat is het niet.

De game is erg uitgebreid en je kunt van alles doen om je pixelige leerlingen tot de beste van het land te maken.

In het diepe

Hoe werkt dat? In het begin van het spel word je een beetje in het diepe gegooid. De extreem korte uitleg vooraf helpt je weinig, en de uitgebreidere handleiding van 32(!) schermpjes was juist te lang. Met gewoon maar beginnen en uitproberen lukt 't je gelukkig ook wel.

Je kijkt van bovenaf op je schooltje waar je leerlingen rondlopen. De game is in pixelstijl: alles is een beetje blokkerig en hoekig. Ik vind het in ieder geval mooier dan slecht afgewerkte gezichten.

Research points

Leerlingen brengen geld op.Je leerlingen doen eigenlijk de meeste dingen zelf. Ze lopen rond op je campus om zelfstandig te leren, eten te kopen en te sporten. Daarbij worden ze beter in één van de vier kwaliteiten: kennis, sportiviteit, populariteit en houding.

Ook verdienen ze research points, waarmee jij als almachtige schooldirecteur veel kunt doen. Ik liet een va mijn leerlingen bijvoorbeeld aan een biologie-wedstrijd meedoen. Mijn scholier faalde helaas, maar als-'ie wint stijgt het niveau van dat vak op je school. Daardoor gaan alle leerlingen meer schoolgeld betalen, waardoor jij meer verdient.

In het rood

Nu ik het toch over geld heb: dat is een beetje een probleem. Leerlingen opleiden, examens laten doen en gebouwen onderhouden kost allemaal geld. Je begint met 20.000 virtuele dollars, maar als je eenmaal op gang bent dan kosten de leraren en onderhoud ongeveer twee keer zoveel als wat die arme studentjes aan schoolgeld betalen.

Mijn oplossing: gewoon veel geld uitgeven en hopen dat het goed komt. Uitkomst? Het werkte, na anderhalf jaar kwam er eindelijk meer binnen dan ik uitgaf. En soms had ik gewoon mazzel: één van mijn leerlingen werd uitgenodigd voor een hondenshow. Hij was zes weken niet op school, maar kwam wel met 4000 dollar winst terug. Kassa!

Conclusie

Hondenshows en konijnen voeren, het kan allemaal!

Al met al is Pocket Academy een leuk en verslavend spelt. Ook als je nooit gamet!

 Jammer dat de lite versie maar tot jaar 2 gaat, daardoor raakte ik net niet verslaafd. De pixeligestijl  en de vele opties maken veel goed. Misschien koop ik de volledige versie, dat is weer eens wat anders dan  Angry Birds... 

Pixel Academy Lite - Gratis
Pixel Academy - Volledige game ( € 2,99 )

Het is zomervakantie! Ook onze redactie gaat van de zon genieten. Tot 5 september publiceren we daarom slechts drie artikelen per week, daarna komen we weer op volle kracht terug. En als je ons gaat missen, check dan het beste uit ons archief bij de Klassiekers!

Gepubliceerd op 13 juli 2011
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

S.

S.

Kan je die ook op android spelen, of alleen maar op iphone?

10 jaar geleden

J.

J.

nee hoogstwaarschijnlijk niet, de talen van android (javascript) en iOS (XCode) zijn beide hartstikke verschillend.
met iOS heb je persé een mac nodig en voor android een pc of mac.
dus ik denk ook niet dat ze het hele spel gaan porten dus eerst iOS schrijven en dan het hele spel ook nog eens voor android schrijven.

10 jaar geleden

W.

W.

Beh. Die telefoon heb ik niet. ;(

10 jaar geleden

P.

P.

Je kunt 't ook spelen op een iPod Touch.

10 jaar geleden

W.

W.

Alsof ik dat wel heb?

10 jaar geleden

S.

S.

Maar het is dus niet zo'n game waarbij je halverwege het spel echte euro's moet overmaken om je school in leven te houden, en zo verslaafde gamers geld uit de zak wordt geklopt?

10 jaar geleden

C.

C.

Je leerling werd uitgenodigd voor een hondenshow? Wat voor een lelijke leerlingen heb jij dan op je schooltje :P

10 jaar geleden