Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

School zonder huiswerk!

School zonder huiswerk!

Door Kim

De droom van veel scholieren lijkt volgend jaar uit te komen: op 1 augustus opent de eerste huiswerkvrije school in Nederland haar deuren. Geen huiswerk? Nee, want de schooldirectie vindt o.a. niet dat haar leerlingen met boeken hoeven te slepen. Prima regeling!

Daarnaast zal de Isaac Beekman Academie in Kapelle het hele jaar open zijn. Wanneer ouders op vakantie kunnen, mogen leerlingen dat dus ook. Als leerlingen een vak te moeilijk of juist te makkelijk vinden, mogen ze dat op een schoolniveau hoger of lager doen. Wiskunde op vmbo-niveau, Frans en Engels in een vwo-groepje en de rest met havisten bijvoorbeeld. Maar ja, waar blijft die sterke band binnen één klas dan?

Gepubliceerd op 14 oktober 2009
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

A.

A.

Op zich is het wel handig dat je moeilijke vakken op een lager niveau mag doen, maar dan leer je ook niet zo heel veel.. een beetje onhandig allemaal...

14 jaar geleden

M.

M.

Op verschillende niveau's werken, daar leer je nou niet bepaald veel van. School is juist om dingen te leren toch? En op deze school kan je als je iets moeilijk vind worden gewoon dat vak op een lager niveau gaan doen, maar wat voor diploma krijg je dan? Ik denk niet dat dit gaat werken...

14 jaar geleden

H.

H.

dat is de ideale school!!!!!!!!!!!!

14 jaar geleden

T.

T.

Misschien iets TE mooi om waar te zijn?

14 jaar geleden

M.

M.

Ik heb die site zo eens bekeken, maar volgens mij kun je alleen vakken een niveau hoger doen, niet een niveau lager. Dan krijg je gewoon extra hulp. In dat opzicht lijkt het me wel een goed idee, maar of het ook echt gaat werken... denk dat dat toch echt aan de inzet van de leerling zelf ligt.

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.