Scholieren.com blaast 20 kaarsjes uit!

Twintig kaarsjes staan er vandaag op de spreekwoordelijke taart. En wij mogen ze allemaal uitblazen! Scholieren.com bestaat op de dag af twintig jaar. 

In 1996 kreeg de toen 17-jarige Jon Geerars de geniale ingeving om zijn huiswerk op zijn persoonlijke homepage te zetten. Op 24 juli 1998 vroeg hij de domeinnaam Scholieren.com aan. Niet Scholieren.nl, want om een .nl-domeinnaam aan te schaffen moest je een bedrijf hebben, en veel meer dan een uit de hand gelopen hobby was het toen nog niet. Vanuit zijn studentenkamer kluste hij de website in elkaar, die je vandaag de dag kent als Scholieren.com. Je redding in bange huiswerkdagen. Levensreddend bij je mondelingen. Doorslaggevend bij je diploma. 

Een beetje bejaard voelen we ons wel, want veel van onze broeders en zusters hebben inmiddels het loodje gelegd. RIP CU2, RIP Hyves. Maar wij zullen doorgaan. In het najaar van 2018 komen we zelfs met een compleet vernieuwd Scholieren.com. 

Wil je Jon bedanken voor de dag dat hij Scholieren.com in het leven riep? Dat wordt gewaardeerd. Stuur een appje naar ons whatsappnummer +31 6 12 464 251 en misschien krijg je wel een berichtje terug van de enige echte huiswerkbaas van Nederland. 

Op naar de volgende 20 jaar!

 

Gepubliceerd op 24 juli 2018
ADVERTENTIE
Zie jij op tegen het lezen van al die boeken voor je leeslijst?

Probeer dan eens een luisterboek! Wij geven je acht tips van boeken die op je leeslijst staan en die je kunt terugvinden op Storytel. Check het blog en probeer Storytel nu 30 dagen gratis! 


Check het blog!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.