Scholen zien niets in tussentijdse toets
De Tweede Kamer zou de verplichte tussentijdse toets niet moeten invoeren op middelbare scholen. Dat vinden schoolbesturen, schoolleiders en ouderverenigingen. In een brief roepen ze de politiek op niet in te stemmen met de toets. Een school moet immers geen "toetsfabriek" worden.
Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs wil dat alle scholieren halverwege de middelbare school een standaard toets krijgen voor Nederlands, Engels en wiskunde. Volgens hem kunnen leerlingen, hun ouders en scholen dan sneller zien of de leerling goed op weg is voor zijn eindexamen.
Middelbare scholen vinden dit maar een slecht plan. In de brief aan de Tweede Kamer geven schoolbesturen aan dat elke leerling een ander leertempo heeft en een tussentijdse toets misschien een verkeerd beeld geeft van iemands prestaties.
Toetsfabriek
Daarnaast schrijven de organisaties dat er al heel veel toetsen zijn in het voortgezet onderwijs. Dit geeft leraren nu al voldoende informatie over waar leerlingen staan op weg naar hun examen. Door een verplichte tussentijdse toets in te stellen, zouden scholen langzamerhand veranderen in een "toetsfabriek".
Of de Tweede Kamer gevoelig is voor de kritiek van scholen wordt pas over een paar weken duidelijk. In september wordt het wetsvoorstel behandeld.
1 seconde geleden
A.
A.
Zijn de 'gewone' SO's en proefwerken nog niet voldoende? Wanneer je goede cijfers haalt kun je toch niet slecht opweg zijn naar je eindexamen?!
11 jaar geleden
AntwoordenM.
M.
Daar ben ik het niet mee eens, iedere school heeft andere normen. Op de ene school haal je gemakkelijk een 9, terwijl je voor het zelfde resultaat op een wat strengere school blij moet zijn met je 7. Een 7 is natuurlijk ook mooi, maar ik wil alleen maar zeggen dat de toetsen op je school niet erg veel hoeven te zeggen.
11 jaar geleden
B.
B.
gelukkig is t m niejj geworden jeej:)
11 jaar geleden
Antwoorden