Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Rage: Draw Something

Rage: Draw Something

Mijn vingers glijden over het touchscreen. Ik tik de kleur rood aan, en ik maak een prachtige rode jurk voor mevrouw.

Met zwart maak ik geef ik haar engelachtige lange lokken, die reiken tot haar heupen. Onnozel kijkt ze me vanaf mijn digitale schildersdoek aan.

Ik druk op 'done'. Nu maar hopen dat mijn tegenstander begrijpt dat ik Snooki getekend heb.

In 'Rages/HIPspot de redactie van Scholieren.com trends op het schoolplein. Zoals dierenmutsen, wachtwoorden delen met je liefje en ragefaces. Ook een rage gespot? Deel het met ons in de reacties!

Deze app wordt ook wel de opvolger van Wordfeud genoemd: Draw Something. Net als bij Wordfeud ben ik ook deze keer weer helemaal verslaafd.

Rembrandt-skills

Draw Something werkt alleen een tikkeltje anders dan Wordfeud. Je kunt ze allebei gratis in de App Store vinden en je moet ze samen met anderen (bekenden of onbekenden) spelen, maar verder gaat het bij Draw Something om tekenen.

Het is eigenlijk net Pictionary: je krijgt een rijtje van drie woorden te zien, en hoe moeilijker het woord is, hoe meer muntjes je wint als je tegenstander het woord raadt. Vervolgens zet jij je Rembrandt-skills in om een zo duidelijk mogelijke tekening te maken, en verzend je die naar je tegenstander. En dan maar hopen dat-'ie jouw getekende gedrocht herkent als iets wat echt bestaat.

Samenwerken

''Maar gaat mijn tegenstander dan niet expres doen alsof hij niet goed ziet wat ik getekend heb, zodat ik geen muntjes verdien?'' Nope. Bij Draw Something moet je namelijk samenwerken. Als je waarde opponent het woord raadt, krijgen jullie beiden muntjes. Met die muntjes kun je nieuwe kleurpakketten kiezen, om zo nóg mooiere tekeningen te kunnen maken.

Beyoncé en olievelden

Net als bij Wordfeud kun je bij Draw Something aardig valsspelen. Soms krijg je een rijtje woordjes te zien waarvan er geen enkele na te tekenen is. Zo had ik eens het ritje ''Oilfields, Beyoncé, Aquaman.'' Wat het dan nog extra lastig maakt, is dat het spel alleen in het Engels verkrijgbaar is.

Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om je woord gewoon op te schrijven voor je tegenstander, zodat je zeker weet dat jullie highscore blijft staan. Maar eerlijk is eerlijk: dat maakt het spel wel minder leuk.

Gepubliceerd op 14 maart 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

J.

J.

Beetje late post.. meeste mensen beginnen het alweer zat te worden :p

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.