Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Oh lieve Sherlock

Oh lieve Sherlock

Door Lotte

Ik heb over het algemeen best een rustig, gebalanceerd karakter. Vind ik iets leuk, dan denk ik: 'Oh hé leuk,' in plaats van dat ik hysterisch kwijl van blijdschap. Vind ik iets stom, dan denk ik: 'Oh hé stom,' in plaats van dat ik grijp naar de dichtstbijzijnde revolver/fles bleekmiddel/strop. Maar er is een ding - of beter - één fenomeen, dat de uitzondering op de regel bevestigt.

Eén fenomeen waarvan mijn hart explosief snel van boemboemboemt, waarvan ik zowel huil van blijdschap als van intens verdriet. Ik denk dat ik niet eens rustig kan uitspreken wat het is. Ik ga het proberen. Oké. Rustig ademhalen, ontspan die vingers Lotte... Het is.. Het is... SHERLOCK !!1!!!!1!<3 !!<3!! WEET JE WEL DIE KNEITERGOEDE SERIE VAN DE BBC!!!!1!1! OMGOMGOMG!

In een notendop

Even in het kort: de serie is een moderne versie van Sherlock Holmes, de legendarische detective die op 221B Bakerstreet woont en samen met z'n hulpje John Watson al het crimineel gespuis van Engeland ontmaskert. Hij geeft duistere ninja's goedgerichte trappen op delicate plaatsen, lost in een oogwenk superingewikkelde puzzels op, rent met een flapperende jas taxi's achterna, etcetera etcetera. 

De 'echte' meneer Holmes moest het doen met een vergrootglas en een pijp, maar deze Sherlock is van alle moderne gemakjes voorzien. Zo krijgt hij regelmatig sms'jes van zijn aartsvijand Moriarty en googelt hij snel de broodnodige info op z'n iPhone. Maatje John houdt ondertussen al hun avonturen bij op z'n fameuze blog. 

Drie keer 1,5 uur

Elke aflevering duurt precies anderhalf uur, net zolang als een standaard film dus. Er zitten drie afleveringen in een seizoen en ongeveer elke twee jaar komt er een nieuw seizoen uit. 'Wow shit, zo lang?' denk je nu als je zo'n beetje elke willekeurige andere serie gewend bent. Ja, zo lang, maar dan heb je ook wat!

Ik wacht liever twee jaar voor 4,5 uur fissa dan voor een serie van mindere kwaliteit. Want nu zijn de afleveringen perfect. Het script is briljant, de soundtrack is tof, de verhalen zitten vol onverwachte twists en zijn echt retespannend. Na elke aflevering moet ik minstens een halfuurtje bijkomen, met hartkloppingen, zweethandjes en al. 

Genoeg reden voor mij om een stapeltje originele Sherlock-boeken op de kop te tikken, een vergrootglas aan te schaffen en in Londen allereerst naar 221B Bakerstreet te rennen. 

De god der goden

Maar we zijn er nog niet, jongelui. Mijn grootste hysterie-punt moet nog komen. Ik heb namelijk een zwak voor detectives. Er is gewoon iets aan dat superslimme en dat supermysterieuze dat ik, nou ja, gewoon supersexy vindt. Dus dan is hier Sherlock Holmes, god van de detectives, en please, google nu even wie Sherlock speelt. Het is Benedict Cumberbatch (!!), god van de mannelijke mensheid. OCH! Het is teveel! Zodra die man in beeld komt en de camera inkijkt met de perfecte Tyra-smize en dan zijn mond opendoet en zijn astronomisch lage stem als vloeibaar goud mijn oren in laat stromen... veeg me op. 

Oh, Sherlock. Lieve Sherlock. Als je nou eens echt was. Als je nou eens voor Valentijnsdag voor mijn deur stond...

Of in ieder geval niet je derde seizoen eindigde met zo'n gigantische cliffhanger! Ik ben in staat van verwarring achtergelaten. En ja, dan is twee jaar lang wachten op het volgende seizoen misschien toch best wel lang.

Gepubliceerd op 2 februari 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

A.

A.

Hahaha, de sherlock gekte waait nu over Nederland heen.! Toppie!

10 jaar geleden

A.

A.

Altijd geweldige cliffhangers met deze serie!
Klein foutje trouwens in het dikgedrukte stukje bovenaan het artikel. "Maar er is een ding - of beter - één fenomeen, die de uitzondering op de regel bevestigt." Het is dat ding/fenomeen, dus is het ook "...dat de uitzondering op de regel bevestigt." Kan ook zijn dat ik het hier fout heb, verbeter me als dat zo is.

10 jaar geleden

Jon

Jon

Dank, aangepast.

10 jaar geleden

K.

K.

welkom bij de club!!

10 jaar geleden

Daniëlle

Daniëlle

Haha, dat effect heeft Sherlock wel vaker, geloof ik. Te oordelen naar de staat van het fandom.
Maar als het goed is komt seizoen vier al met kerst (hoewel ik een beetje bang heb dat we dan weer een oudwets hartverscheurende cliff krijgen, want dit was een tikje te vrolijk voor Moftiss standards).

10 jaar geleden

S.

S.

God van de mannelijke mensheid speelt supersexy high-functioning-sociopath ---- Do your research!

10 jaar geleden

#.

#.

ow yeaah!!!!!! ik dacht dat ik de enige in Nederland was!!!!#ilovesherlock<3<3!!!! welkom bij de club meid

10 jaar geleden

M.

M.

Wow, Nederlandse Sherlockians? Ik wist niet dat die bestonden! Ben zelf ook zeer benieuwd naar series 4. Nog enige Whovians daar? Momenteel ook geschreven door Moffat en Gattiss.

10 jaar geleden

Lotte

Lotte

Whoop whoop! Al ben ik wel zo sneu dat ik het een stuk minder leuk vind nu Matt Smith weg is.

10 jaar geleden

D.

D.

YESSS, eindelijk een blog hier waar ik tig comments op kan plaatsen :D Met kerst komt misschien het volgende seizoen al omg omg omg
ben wel echt bang dat het volgende seizoen echt zielig gaat worden, dit seizoen was veel te grappig...
...sherlock gaat bijna dood enzo maar het was verder wel leuk en grappig dus we gaan allemaal dood volgend seizoen
...ik klink niet zo intelligent en beheerst als ik zou willen.

10 jaar geleden

E.

E.

D: Hey ben je nog steeds op tumblr? Kan je niet vinden :S

9 jaar geleden

F.

F.

Lotte, jij kan zo ongelooflijk leuk schrijven! Wow, echt zo leuk!

10 jaar geleden

S.

S.

Oh! Van deze serie ben ik helemaal ondersteboven. Ik hoop dat we voor seizoen 4 niet meer twee jaar hoeven te wachten!

10 jaar geleden

L.

L.

HAAAHHH SHERLOCK SHERLOCK SHERLOCK OMG I LOVE YOU <3 ik begrijp je echt helemaal, ben verschrikkelijk verslaafd aan sherlock :D (en mijn naam is ook lotte, haha ) ik wacht met je mee op seizoen 4!! :)

10 jaar geleden

D.

D.

lieve Lotte,
DANKJEEEEEEEEE!!!!!
er is eindelijk iemand die het begrijpt! ik word gek als ik iedereen die ik tegenkom er over vertel, maar niemand mij begrijpt.
Letterlijk *zucht* *zwijmel* was hij maar echt....

10 jaar geleden

D.

D.

FEEST der herkenning!
Je kunt Sherlock niet gewoon "wel leuk" vinden, on-mo-ge-lijk! Ik keek oorspronkelijk niet, ik dacht bij Sherlock toch aan zo'n stoffighe man in dito jas met suffe pijp, maar na tip van vriendin toch maar gaan kijken, in 1x alle 3 de seizoenen. BRILJANT. Ik was al snel SHERlocked, maar nu ook absoluut Cumberbatched (voor zover dat een woord is, maar Lotte begrijpt me vast wel) Zijn stem doet dingen met mij die menig man niet met zijn handen kan.....teveel info, sorry;) om over zijn krullen nog maar te zwijgen. KA-WIJL. (gaat nu koud douchen)
Leuk geschreven Lotte! Fijn een plekje in het Sherlock-nutcase-gesticht te hebben gevonden. Mijn omgeving snapt er namelijk niks van;(

10 jaar geleden

D.

D.

Nog even nieuwsgierig, las dat je je crushes vernoemt naar koekjes? Grappig! Welk koekje is Sherlock?

10 jaar geleden

Lotte

Lotte

Tjeemig ik zie deze comment nu pas, maaarrr: Sherlock is een brownie, voor zover je dat een koekje mag noemen, maar voor zoiets goddelijks maken we een uitzondering

9 jaar geleden

A.

A.

Ik voel me zo verbonden met iedereen die hierop gereageerd heeft. Ik ben echt sherlocked en heel erg benaddicted (ja, dat is een woord). Ik heb elke aflevering wel 5x gezien volgens mij en kan ze ook bijna meepraten. @Matthijs, ik ben ook een Whovian, ik moet nog seizoen 7 en dan seizoen 8. Mijn favoriete docter is David Tennant.
Voor alle benedict fans: star trek into darkness is echt een must-see, hij is daar zoooo sexy en gespierd!

9 jaar geleden

Lotte

Lotte

O mijn god ja. Ik heb Star Trek echt alleen gezien voor Benedict Cumberbatch in 3D. Fantastische ervaring.

9 jaar geleden

E.

E.

OH MY GOODNESS!
Nederlands Whovians en Sherlockians, for real!
Helaas moeten we tot kerst 2016 wachten voor een echte Sherllock Christmas Special... Maar zoals @Lotte Kok al zei: dan heb je ook wat.
Voor de Cumberbitches/Cumbercollective: The Imitation Game gaat binnenkort in première, waar we volop kunnen genieten van mister Cumberbatch ;)
En wat vinden de Whovians van Mr. Pink?

9 jaar geleden

B.

B.

No shit sherlock!

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.