Doe mee met Markteffect's studiekeuze-onderzoek
Maakt niet uit of je je studie al gekozen hebt. Win één van de 200 (!) cadeaubonnen van €25

Meedoen

Nutteloos gevoel bij maatschappelijke stage

Nutteloos gevoel bij maatschappelijke stage

Door Kim

Vanwege \'reacties uit het veld\' - klagende proefkonijnen dus - wordt de maatschappelijke stageduur van het vmbo en het havo verlaagd. Alleen op het vwo blijft de stagetijd 72 uur.

LAKS-voorzitter Emiel Willems is blij met de wijzigingen, maar vindt nog niet dat de maatschappelijke stage nu al landelijk ingevoerd mag worden: \"Het is een stap in de goede richting, maar heeft nog veel meer aanpassingen nodig.\"

Volgens hem is nog onduidelijk wat nou precies bedoeld wordt met zo\'n stage en worden teveel jongeren als tijdelijke vakkenvuller ingezet. Vorig jaar klaagden veel teststagair(e)s al dat ze zich nutteloos voelden, liever inhoudelijke lessen volgden en teveel werkuren maakten waardoor vrije tijd in het gedrang kwam. Vanaf schooljaar 2011-2012 zal de stage voor elke scholier verplicht worden.

Gepubliceerd op 16 september 2009

REACTIES

A.

A.

Ik had het geluk dat vorig jaar de stages werden verplaatst naar die van de derde klas. Omdat ik dus op het vmbo had gezeten, heb ik dit dus niet gedaan...

14 jaar geleden

M.

M.

Ik vind het wel goed dat ze eerst gaan kijken naar de inhoud van de stages. Het heeft geen zin als je maar als vakkenvuller bezig bent, daar heb je geen stage voor nodig.

14 jaar geleden

L.

L.

wattefúk zou je echt moeten doen met stage?

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.