Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

NFFS 2013: dit zijn de winnaars

NFFS 2013: dit zijn de winnaars

500 scholieren streden maandag om verschillende prijzen tijdens de negende editie van het Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS). In de categorie 'live action fictie' scoorde het Erasmiaans Gymnasium uit Rotterdam veel prijzen, scholen uit de Achterhoek staken er met kop en schouders bovenuit in de categorie 'animatie'.

De prijzen werden uitgedeeld door een jury van filmpro's: dit jaar bestond de jury uit actrices Lisa Smit (De Griezelbus, TBS), Roos Wiltink (Terug naar de kust), regiseusse Tessa Schram (Sammie is zoek), regisseurs Joram Lürsen (Alles is liefde) en Eddy Terstall (Deal, Simon), en acteur Mees Peijnenburg (Timboektoe, Hoe overleef ik mezelf?).

Verschillende prijzen

Bij het uitdelen van de juryprijzen werd er onderscheid gemaakt tussen onderbouw, middenbouw en bovenbouw, en verschillende categorieën (live action fictie, 1-minuut, animatie en live action non-fictie). Het publiek kon ook stemmen op zijn/haar favoriete film. Ook werden er stimuleringsprijzen door verschillende filmfestivals uitgereikt. Zo kon je VIP-kaarten of een juryplek scoren bij bijvoorbeeld het Internationaal Documentaire Festival Amsterdam (IDFA).

Vorig jaar won blogger Casper nog drie prijzen op het festival: hij mocht ons land vertegenwoordigen tijdens het internationale Camera Zizanio in Griekenland.

Hieronder een selectie uit de winnende films. De lijst met alle winnaars is binnenkort te vinden op de website van het NFFS. Videobloggers Ruben en Brandon interviewden de winnaars en de jury op het festival, die video staat vrijdag online.

In Between (Live action fictie bovenbouw)

Keuzestress (2e prijs Non-fictie)

Skynda (2e prijs Live action fictie bovenbouw)

Zehma Amnesia (Nationaal Online Filmfestival voor Scholieren)

De winnaar van de online versie van het festival (het Nationaal Online Filmfestival voor Scholieren) verdient ook een aparte vermelding. Op het online festival kun je meedoen als individu, dus zonder je via je school in te schrijven. Ook deze films worden beoordeeld door de jury. Dit jaar won Amnesia, een film die er echt uitsprong.

Gepubliceerd op 17 september 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Casper

Casper

Zehma Amnesia was zo geweldig, ik ging echt 100% stuk in die zaal. "Wat, wat, wat, wat, wat"

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.