Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Naaihond voor de klas

Naaihond voor de klas

Floris

Dit is een naaihond.Je kent ze wel, van die leraren die er op uit zijn om je te pakken.

Ik kom 5 minuten te laat en loop direct naar de meldkamer om een kaart te halen. Maar het systeem werkt niet. De bevoegde leraar is druk. Dus ik wacht.

Als hij klaar is met bellen, kijkt hij naar de klok: “20 minuten te laat, de les is bijna voorbij.” Dat ik al een kwartier op hem stond te wachten vindt hij geen goede reden. Met 3 uur op zak wandel ik naar het wiskundelokaal.

Deze leraar is een naaihond, ook wel aangeduid als eikel, sukkel en nog een hele lijst met woorden die door de eindredactie niet goedgekeurd zouden worden.

Algemeen gehaat en gevreesd

Ze zijn te herkennen aan: algemeen gehaat en vaak gevreesd. Soms geven ze goed les, maar ons voorbeeldige leerlingen wordt niet de kans gegeven die te ontvangen. Na acht minuten is al zeker driekwart van de klas de les uitgestuurd.
Nog erger is het als ze niet goed les geven, en om de minuut hun rekenmachine of antwoordenboekje erbij moeten pakken om te controleren of het net uitgerekende antwoord wel goed is. Om daarna hun onvermogen om les te geven op onze leergierige tere kinderzieltjes af te reageren door middel van moeilijke toetsen en repetities.

Terreur

Kortom deze leraren zijn niet op de goede plek terecht gekomen. Het zijn akelige mensen, die ook door collega's worden gemeden. Ze maken misbruik van hun macht, en terroriseren de leerlingen onder het mom van “voor je eigen bestwil”.

Gelukkig zijn er ook goede leraren, daar schrijf ik een andere keer over. Dit moest ik eerst even kwijt.

Gepubliceerd op 11 maart 2010
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

F.

F.

ik kijk niet naar je typfout, maar je hele zinsconstructie klopt niet.....srry hoor, als je dan al een negatieve opmerking heb, formuleer hem dan goed. toch bedankt voor je reactie

12 jaar geleden

O.

O.

Misschien is vragen of je naaihond nederlands wil wat wil vertellen over opbouw, zinsbouw en hoe je de aandacht van de lezer erbij houdt.

Wellicht meteen bij naaihond drama langs voor een lesje gevoel voor humor, want van je ouders heb je dat in ieder geval niet meegekregen.

12 jaar geleden

O.

O.

Nu ga je me natuurlijk verbeteren omdat ik een enkel typfoutje heb gemaakt. Helaas kan ik dat nu niet meer aanpassen.

12 jaar geleden

R.

R.

Baksteen door de ruit, als je het mij vraagt.

12 jaar geleden

N.

N.

Ik ben benieuwd wat de goede leraren dan doen ^^

12 jaar geleden

H.

H.

ik bent helemaal met je eens . leraren zijn stom ik heb al 2 rode kaarten en nog een en ik word een week geschorst. maar het helpt nix ik ga gwoon door dus wrom die straf die nix helpt

12 jaar geleden

L.

L.

Geniaal. Ik ken het fenomeen naaihond leraar maar al te goed XD

12 jaar geleden

L.

L.

Ik ga trouwens echt los om 'ik haat lerarebn'
Kan ik raden op wat voor school dat persoon zit?

12 jaar geleden

G.

G.

Haters blijven haters. Wat moet je tegen dit soort leraren doen?

12 jaar geleden

W.

W.

spacekees lekker bezig:P ik denk maar aan 1 leraar bij dit artikel als het gaat om naaien;)

12 jaar geleden

R.

R.

hee, weet iemand een manier om ouderlijk toezicht op windows 7 te ontlopen?? scholieren.com is 1 van de 6 sites waar ik nog op kan komen :s bvd

12 jaar geleden

G.

G.

Naja, 't is op zich beter dan niks, Rhanna.

12 jaar geleden

M.

M.

Leuk geschreven ook al is het geen vrolijk onderwerp. Erg herkenbaar ook. Hebben of kennen we allemaal niet zo'n leraar?

12 jaar geleden

F.

F.

GEWELDIG

12 jaar geleden

E.

E.

Ik moet vrijdag een uur nakomen omdat ik ééééééééén opdracht niet af heb van de honderdduizend. Ook weer een actie van een naaihond.
Leuk geschreven ;)

12 jaar geleden

G.

G.

Och, daar ken ik er nog wel 6 van, zulke leraren..

12 jaar geleden

J.

J.

zelfs als ik een seconde te laat ben moet ik al een brieftje halen... dan mag je tot half 5 op school zitten of extreem vroeg melden

12 jaar geleden

H.

H.

Dit zou ik dus echt niet pikken jonge, want het is zijn schuld. Niet de jouwe. Vol tegen in, ik weet zeker dat je ouders achter je staan.
Als niks werkt gewoon dat zeggen tegen hun, of op school zeggen; zoek het uit, bel mn ouders maar.

12 jaar geleden