Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Mijn corona-stedentrip in de herfstvakantie

Mijn corona-stedentrip in de herfstvakantie

Door Fay

Vanaf het moment dat het nieuwe schooljaar begint, leven we er allemaal naartoe: de herfstvakantie. In mijn vakantie stonden er een paar dagen Rotterdam en Maastricht op de planning. Niet heel spectaculair, maar na drie maanden thuis te hebben gezeten, ben ik blij met elk klein avontuur. Maar een paar dagen voordat we zouden vertrekken, kondigde onze premier nieuwe maatregelen aan, waardoor het tripje iets anders liep dan verwacht.

Ondanks de nieuwe maatregelen besloten mijn vader, zusje en ik toch om te gaan. In plaats van de trein te nemen, stapten we in de auto op weg naar onze eerste bestemming: Rotterdam

Rotterdam

Ik heb het geluk dat mijn twee ooms in Rotterdam wonen, dus hier konden we een nachtje blijven slapen. En aangezien ik nog maar twee keer in de havenstad was geweest, kregen we een mooie privétour door de stad. 

Als eerste stond een tentoonstelling in De Kunsthal op de planning. Het mondkapje dat we op moesten, bleek achteraf beetje overbodig. Er mochten namelijk maar 30 mensen het museum in. We zijn in die twee uur dus nauwelijks mensen tegengekomen. Het leek bijna alsof we het hele museum voor onszelf hadden.

Toen we eenmaal het museum uit waren, konden we natuurlijk niet even ergens wat gaan drinken. Een kop thee en een croissantje to go in het park was het alternatief. Dit park heet trouwens gewoon 'Het Park'. Heel apart als je het mij vraagt, maar dat nam niet weg dat het een heel mooi park was en het croissantje erg lekker.

Drukte

Met onze buiken gevuld, ging de tour door de stad verder. We liepen door de mooie straten van Rotterdam en natuurlijk een groot stuk langs de Maas. Het viel mij tijdens het lopen op dat het niet zo rustig in de stad was als ik had gedacht. Net als wij waren veel mensen op het idee gekomen een wandeling te maken. Je moet toch wat als alle horeca dicht is en het wordt afgeraden om te gaan funshoppen. 

Ook 's avonds zat uit eten gaan er niet in. Gelukkig kan mijn oom goed koken en hebben we toch heel lekker gegeten.

Maastricht

Door naar Maastricht. Nadat we onze spullen in het hotel hadden gedumpt, gingen we gelijk de stad in. Het centrum was letterlijk helemaal uitgestorven. Als er geen bier te halen valt, hebben de Maastrichtenaren blijkbaar niets te zoeken op het Vrijthof. 

Ik vond het heel bijzonder om in de herfstvakantie door zo'n rustige stad te lopen. Ondanks dat er niet veel meer te doen was dan wandelen en winkeltjes kijken, heb ik me toch goed vermaakt. We zijn bijna de hele stad doorgelopen: over de stadsmuur naar Boekhandel Dominicanen, de brug over naar Wyck, over het Onze Lieve Vrouweplein en noem maar op. Het klinkt misschien een beetje cliché, maar in Maastricht voelt het echt alsof je in het buitenland bent, wat de stad alleen maar mooier maakt. 

Wandelen, Eten, Wandelen

Na de lange wandeling gingen we terug naar het hotel om daar lekker uit te rusten en, je gelooft het niet, Thuisbezorgd te laten bestellen. Ik vond dat eerlijk gezegd best een leuke ervaring: aan het kleine tafeltje in de hotelkamer een Vietnamese soep naar binnen slurpen. Ik kan er wel aan wennen.

Na de volgende dag de Pietersberg te hebben beklommen (met een record-aantal stappen van 22.000) zat ons tripje er weer op. Ondanks alle nieuwe maatregelen heb ik toch een hele leuke paar dagen en kon ik weer met frisse moed terug naar school!

Gepubliceerd op 30 oktober 2020
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.