Mijn 5 grootste kleine ergernissen

Mijn 5 grootste kleine ergernissen

Af en toe kom je in zo'n situatie waarbij je je ergert zonder dat je weet waarom. In andere woorden: je ergert je aan je irritatie. In het Engels noemen ze dat pet peeves. In deze blog deel ik mijn 5 grootste pet peeves.

1. Niet fullscreen

Je kent het vast wel: je gaat in de les een filmpje kijken (yesss!), maar de docent vergeet 'm op fullscreen te zetten (ugh…). De complete inhoud van de video gaat aan me voorbij, want het enige waar ik me nog op kan concentreren is die éne extra muisklik. Om de les maar niet te verstoren, probeer ik meestal telepathisch de leraar aan te sturen, maar mijn hersengolven lijken nooit doel te treffen….

2. PowerPoint niet in presenteermodus

In dezelfde categorie en minstens zo ergerlijker is het als een PowerPoint niet in de presenteermodus wordt gezet. Zeker bij online les, waar je toch al op een klein schermpje zit te turen. Het is vooral dat ik niet snap waarom je het niet zou doen. Als docent is het toch ook veel fijner om een overzichtelijke slide te hebben? Bij deze zou ik dus aan iedereen die zich aangesproken voelt uit oprechte interesse willen vragen: waarom presenteer je je PowerPoint op deze manier?

3. Onnodige verkleinwoorden

Van mensjes die overal verkleinwoordjes van maken, krijg ik moordneiginkjes. Nee, even serieus: het haalt het bloed onder mijn nagel(tje)s vandaan als iemand zo praat. Het voelt ofwel alsof ik niet voor een volwaardige gesprekspartner wordt aangezien, of het is een teken dat iemand 'bescheiden' probeert op te scheppen ('Kom je een keer mee in mijn Ferrari'tje naar mijn villaatje?'). Mijn voorstel? Laten we verkleinwoorden verbieden als je tegen een persoon ouder dan 2 jaar praat.

4. Snelhechters

Ik ben groot fan van snelhechters, maar wel onder zeer specifieke voorwaarden. Ten eerste moeten de gaatjes zowel in het midden als recht zijn geperforeerd. Ten tweede moeten er niet te veel pagina's in het mapje zitten en tot slot moet je zeker weten dat je later niet nog middenin een blad wil toevoegen. Als aan deze voorwaarden niet voldaan kan worden, is een snelhechter het vleesgeworden kwaad; de gaatjes van de pagina's scheuren uit, de hoekjes vouwen om en het is een pokkewerk om de pagina's weer terug te krijgen als je ze er eenmaal uit hebt gehaald. 

5. Vaatwasser

Ik ben ervan overtuigd dat de manier waarop iemand een vaatwasser inruimt zijn ware aard blootlegt. Nu zijn er mensen in mijn gezin – ik zal geen namen noemen, maar ik weet dat je dit leest ;) – die de vaat consequent scheef in het rekje zetten, waardoor een ándere persoon in het gezin het volgende ding ook scheef neerzet. Resultaat: alles wordt een puinhoop. En wie gaat alles vervolgens tegen beter weten in rechtzetten…? Juist ja.

Zo. Dat lucht op. Mijn jaarlijkse klaagsessie is weer achter de rug. Vanaf nu beloof ik weer positief te zijn. Ik zou bijna zeggen dat ik me begin te ergeren aan mijn irritatie over mijn ergernissen.

Gepubliceerd op 5 mei 2021
ADVERTENTIE
De Galaxy Chromebook maakt je (school)leven makkelijker!

Met de Galaxy Chromebook Go kun je de hele dag huiswerk maken, series bingen en online shoppen zonder dat 'ie leeg raakt. Ook kan deze laptop wel tegen een stootje. Dus geen paniek als jij je drinken omstoot, want deze laptop heeft een morsbestendig toetsenbord!

Ontdek de Chromebook!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.