Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Michel goochelt beha's weg

Michel goochelt beha's weg

Mijn klasgenoot Michel van Zeist is goochelaar. En niet zo’n amateur die met kaarten gooit en ballen jongleert, maar echt een professionele.

Hij is gevraagd voor ‘de nieuwe Uri Geller’, te zien geweest op SBS6 en tourt het hele land door voor optredens. En dat al op achttienjarige leeftijd. What the...?!

Als zesjarige ukkepuk kreeg Michel een goocheldoos, omdat 'ie zo supergefascineerd was door circussen en z'n helden Bassie en Adriaan. Een  hoop goochelboeken en tv-shows van Hans Kazan later werd 't serieus. "Vanaf mijn vijftiende werd ik gevraagd om optredens te doen op de muziekschool, theaters en scholen. Zo heb ik een hele hoop ervaring op kunnen doen."

Geen tijd voor Uri Geller

En sindsdien loopt het als een trein. Michel werd gevraagd om mee te doen aan SBS6-programma De Nieuwe Uri Geller. "Dat heb ik moeten afwijzen, ook omdat ik het te druk had met school," zegt Michel.

"Het is soms best moeilijk te combineren. Op een middag zat ik met mijn huiswerk voor mijn neus, vastbesloten om te leren, maar toen werd er gebeld voor een boeking. En daarna nog een keer. Ik geloof dat ik toen wel tot 9 uur ’s avonds bezig ben geweest met het regelen van die optredens. Aan huiswerk heb ik niets meer kunnen doen."

Lerarenbeha weggegoocheld

Op school staat Michel vooral bekend om zijn beha-truc. "Ik kon niet zo goed overweg met een lerares en heb haar gevraagd om me te assisteren bij een truc. Die truc hield in dat ik haar beha tevoorschijn toverde." Sindsdien is Michel een held en wil iedereen weten hoe 'ie dat geflikt heeft. "Hoe het precies gegaan is, ga ik niet verraden," voegt Michel eraan toe. "Dat laat ik een raadsel."

Verder deed Michel mee aan het NK Goochelen ("daarna belde een geheime maar superbekende Nederlandse goochelaar me, die interesse had in één van mijn trucs') en heeft 'ie nog een hele hoop optredens in de planning staan. "Ik heb de mogelijkheid om hierin te groeien, dus dat ga ik ook zeker doen," zegt hij. We zullen dus echt nog wel wat van hem horen. Zolang 'ie míjn kleren maar met rust laat.

Zelluf doen?

Speciaal voor Scholieren.com legt Michel een trucje uit. Watch and learn:

Gepubliceerd op 17 maart 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

S.

S.

Die gozer kan ouwehoeren (zie dat filmpje): indrukwekkend. Gooit er zo even zonder stotteren een monoloog van 2,5 minuut uit. Is Michel ook heel goed met spiekbriefjes?

13 jaar geleden

H.

H.

Jammer dat het gelijk al zo nep eruit ziet

13 jaar geleden

R.

R.

@simon: hij zal het wel vaker gedaan hebben ;) na alles wat ik hierboven lees.. vetcool. Jammer dat ik niet zoveel tijd heb ik de lessen om gummen uit neuzen te laten vallen:(

12 jaar geleden

J.

J.

Toch handig het internet, kan ik zien wat mijn mede Clv-ers doen zonder het te vragen.

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.