'Mama, ik wou dat ik dat ook kon'

'Mama, ik wou dat ik dat ook kon'

Afgelopen Paasweekend vond op De Toekomst, op een steenworp afstand van de Amsterdam Arena, de Future Cup plaats. Een toernooi voor onder-17 elftallen van grote clubs georganiseerd door Ajax en uitgezonden door Fox Sports. In het verleden speelden op dit toernooi spelers als Emre Can, Davy Klaassen en Matthijs de Ligt. Deze keer waren onder andere de teams van Juventus, Anderlecht, Bayern München en Ajax present. Op de finaledag was ook blogger Jasper aanwezig. 

Als ik het terrein van De Toekomst op kom lopen staat de halve finale tussen Bayern München en J-League op het punt van beginnen. De Duitse club komt je vast bekend voor, maar J-League zegt je waarschijnlijk niets. Het is een onder-17 afvaardiging van de Japanse competitie. Maar de Japanse spelers zijn niet alleen gekomen; er zijn behoorlijk wat supporters, inclusief vlag. Het mag niet baten want Bayern wint wel.

Daarna vindt de wedstrijd tussen Ajax en Anderlecht plaats voor de andere finaleplek. Anderlecht komt al snel op een 1-0 voorsprong en weet deze na rust te verdubbelen, tot teleurstelling van het vele publiek! Ajax komt echter terug tot 2-2. Penalty's moeten uiteindelijk de doorslag geven...

 

De keepers gaan gebroederlijk naar de goal, na een handdruk: Sportief!

De spanning is om te snijden!

Na missers aan beide kanten had Anderlecht de winst voor het grijpen. Maar het keert nog om en Ajax wint!

Ajax wint! Na de wedstrijd tussen Ajax en Anderlecht verplaatst de menigte zich naar het tweede veld waar Benfica en Arsenal hun wedstrijd voor een ereplaats afwerken. Benfica wint, met steun van hun supporters. 

Echte fans!

Tussen de wedstrijden door is er genoeg te doen. De frietkraampjes draaien overuren en het restaurant zit gezellig vol. Op het buitenterrein kun je allerlei voetbalactiviteiten doen: dribbelen door een parcours, schieten op punten of gewoon een leuk wedstrijdje! De pauzes zijn kort, dus heel veel komt de voetbalfan er niet. Ondertussen zijn de kleinere kindjes handtekeningen aan het scoren van de, wellicht, toekomstige sterren.

Na de middagpauze wordt er gespeeld voor de derde plek tussen Anderlecht en het Japanse team. De wedstrijd levert enkele schitterende goals op en mede dankzij onderstaand tactisch plan, in het Japans, wint J-League met maar liefst 7-0.

Cruijff: Voetballen is heel simpel. Jaja..

Aan het eind van de dag is daar dan eindelijk de finale tussen Ajax en Bayern München. De Amsterdammers komen al binnen 24 minuten op 2-0 voorsprong, die ze niet meer uit handen geven. De tweede helft kenmerkt zich vooral door ballen op het dak en een vrouw die heel hard ''Kom op Ajax'' roept.

Winst en verlies in één beeld.

Een Amsterdams feestje!

Ook dit wordt met plezier gedaan!

Na al het voetbalspektakel hoor ik van een jongetje, een jaar of acht schat ik hem, voor me: ''Mama, ik wou dat ik dit ook kon.'' En zo komt een prachtig toernooi tot een einde. Op naar editie 2018!

Gepubliceerd op 21 april 2017
ADVERTENTIE
Zoek jij informatie voor je (profiel)werkstuk over het klimaat?

Op EnergieGenie.nl vind je allerlei artikelen die je kunnen helpen bij het maken van je werkstuk over klimaatverandering, duurzame energie en de energietransitie. Daarnaast vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat.

Check EnergieGenie.nl

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.