Liefde: Thomas

Liefde: Thomas

Thomas (18) stond jarenlang bekend als 'de eeuwige vrijgezel'. Zijn vrienden probeerden hem te helpen, maar dat mislukte telkens weer. Uiteindelijk ontmoette hij toch de ware, door een goeie combi van juiste plaats en tijd. Zijn liefdesles: "Forceer niks. Het komt echt allemaal vanzelf."

Ivana en Nienke interviewen jongeren over hun liefdesleven en alles wat daarbij komt kijken. Seksualiteit, Tinder, daten en flirten; alles komt aan bod. Deze keer: Thomas. 

Alhoewel hij het zelf niet erg vond om vrijgezel te zijn, vonden Thomas’ vrienden dat hij aan de man moest. Die pogingen mislukten jammerlijk. Thomas: "Een paar hebben geprobeerd me te koppelen, maar meestal bleek diegene dan toch hetero te zijn." Toch trokken zijn vrienden alles uit de kast, vertelt Thomas lachend: "Ze probeerden mij later aan het internetdaten te krijgen, maar ik vind dat helemaal niets. Dat ging dus niet door."

Whatsapp

Uiteindelijk kwam die liefde er toch, en dan wel op een plek waarvan Thomas het totaal niet verwachtte. Hij bezocht vaak dezelfde kroeg, maar was ‘m eigenlijk wel zat. Net toen hij had besloten er niet meer heen te gaan en er voor het laatst heenging liep hij Danny tegen het lijf. “Ik had hem al eerder gezien, maar nu begonnen we echt een gesprek. Na die avond zag ik dat hij in dezelfde whatsapp-groep zat als ik.”

De twee kletsten verder via de app en Thomas merkte al snel dat Danny hem wel zag zitten. "Hij gaf stille hints, ook toen we uiteindelijk steeds meer afspraken. Toen de hints steeds duidelijker werden, heb ik uit hem 'getrokken' dat hij mij leuk vond. Ik gaf mijn gevoelens voor hem ook toe, en dat was het begin van onze relatie."

De coming-out

Het nieuws over hun relatie verspreidde zich snel. Thomas: "Mijn vrienden wisten het bijna meteen, maar Danny moest het nog vertellen aan zijn ouders en vrienden. Daarom duurde het iets langer." Toch verliep het vrij vlekkeloos, vindt Thomas: "Iedereen was positief en omdat ze allemaal wisten dat we beiden gay zijn, accepteerden ze het snel."

Dat de relatie na zeven maanden nog steeds goed is, is volgens Thomas te verklaren aan meerdere factoren: “Al in onze eerste gesprekken hielp ik Danny met zijn problemen, en dat doe ik nu nog steeds. We hebben ook dezelfde interesse in muziek; we maken en schrijven muziek samen. Verder kunnen we allebei ontzettend dom doen, dat verbindt zeker."

Niet blindstaren

Ondanks zijn relatie met Danny vindt Thomas single zijn geen grote ramp, beaamt hij: "Ik heb nooit het idee gehad dat ik te relatieloos was. Je kunt wel gaan zitten wachten, maar dat helpt toch niet. Het maakt je alleen maar depri.” Zijn tip voor andere koos-relatie-lozen: "Staar jezelf niet blind op een jongen, en forceer niks. Het komt echt allemaal vanzelf."

Gepubliceerd op 22 april 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.