Liefde: Conner

Liefde: Conner

Verliefd zijn is heerlijk. Elkaars hand vasthouden, knuffelen en gewoon bij elkaar zijn is het leukste dat er is als je verliefd bent. Dit is echter wat minder makkelijk als je een lange-afstandrelatie hebt. Conner (16) weet hier alles van. Zijn vriendin Maaike woont 100 kilometer verderop en daar baalt hij behoorlijk van. "Ik wil gewoon haar hand vasthouden als ze het nodig heeft."

Lisette en Nienke interviewen jongeren over hun liefdesleven en alles wat daarbij komt kijken. Seksualiteit, Tinder, daten en flirten; alles komt aan bod. Deze keer: Conner.

Dezelfde interesses

“Hoe we elkaar hebben leren kennen, is eigenlijk een lang verhaal", vertelt Conner. “Ik zou een webserie regisseren en zij had auditie gedaan voor een van de rollen.” In een Whatsapp-groep zag hij haar status, waarin muziek werd vermeld waar hij zelf ook van houdt. “Toen zijn we daarover aan de praat geraakt en kwamen we erachter dat we veel meer gemeen hadden.”

Volgens Conner is dat precies wat haar uniek maakt. “Er zijn zat mooie meisjes in de buurt, hoor. Maar iemand die van dezelfde muziek houdt, een alternatieve stijl heeft en ook nog eens acteert? Nee, dat vind je niet zomaar. Wat dat betreft is ze echt speciaal.”

Reizen met de trein

Op de vraag hoe lang ze al wat hebben, kan Conner niet meteen een antwoord geven. Hij krabt aan zijn nek, controleert het op Facebook, maar vindt niet snel een antwoord. “Anderhalf à twee maanden denk ik. Maar maak je geen zorgen, zij weet de exacte datum ook niet.”

“We zien elkaar niet vaak,” legt hij uit. “Tot nu toe hebben we elkaar ongeveer vijf keer gezien, en telkens zit er een week of zes tussen elke afspraak. Met de trein is het 50 euro voor een retourtje, dus dat is best duur.”

Ongemakkelijk

Omdat ze elkaar niet zo vaak zien is het ook wel eens ongemakkelijk als ze elkaar wél zien. “Er vallen weleens stiltes, ja. Dat is altijd zo als je iemand voor het eerst ontmoet of een lange tijd niet gezien hebt. En ook al praten we veel online, in het echt is het toch anders. Maar het is nog steeds wel heel erg gezellig, hoor.”

Uiteindelijk zouden ze wel bij elkaar in de buurt willen wonen. “Maar nu hebben we elkaars families nog niet eens ontmoet, dus dat zijn plannen waar we echt nog niet over praten.”

Gepubliceerd op 31 december 2014
ADVERTENTIE
Zoek jij informatie voor je (profiel)werkstuk over het klimaat?

Op EnergieGenie.nl vind je allerlei artikelen die je kunnen helpen bij het maken van je werkstuk over klimaatverandering, duurzame energie en de energietransitie. Daarnaast vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat.

Check EnergieGenie.nl

REACTIES

C.

C.

Goed onderwerp, leuk dat hij zijn verhaal wilt vertellen, maar jammer genoeg een zwakzinnig artikel. Lijkt me heel vervelend om een lange afstandsrelatie te hebben.

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.