Lesbie in een dorp zonder lesbo's

Lesbie in een dorp zonder lesbo's

Carin (19, vwo) is lesbisch. In het dorp (regio Ede-Veenendaal) waar ze woont, is dat helemaal not done en er zijn dus ook weinig gelijkgestemden te vinden. Vrienden en familie vinden het geen probleem, maar hoe vindt ze een ander leuk lesbisch meisje? "Ik ben zelfs een keer naar Zwolle gereisd om iemand te ontmoeten."

Eerste date

"Mijn eerste afspraakje was vlak nadat ik uit de kast was gekomen. Mijn vrienden kenden nog een meisje dat lesbisch was en vonden dat we moesten afspreken. Ik vond het allemaal goed, ik zag vanzelf wel of het iets was."

Helaas klikte het niet. "We pasten totaal niet bij elkaar. Mijn vrienden vonden het heel jammer en snapten het niet zo goed. En dat is altijd wel typisch: mensen denken altijd dat alle lesbische meisjes op elkaar vallen," vertelt Carin verontwaardigd. "Maar ik val ook op bepaalde types. Net als hetero's bijvoorbeeld alleen op blonde mannen vallen."

Het internet

Carin ging online op zoek naar een leuk meisje, omdat die er in de buurt niet waren. Je hebt speciale datingsites voor lesbo's en homo's. En toen? "Een heleboel msn-contact en vervolgens afspreken," zegt Carin.

"Soms komt er helemaal niets van terecht, vaak is er ook geen klik. Ik ben één keer helemaal naar Zwolle gereisd voor een meisje. We hebben van tevoren veel met elkaar gesproken op msn en het leek goed te klikken. Toen ik haar ontmoette, werd het echter helemaal niets. En dan is het best jammer dat je zo'n lange reis hebt gemaakt."

Potspotten

Via internet schoot dus ook niet op. "Om meer meisjes in mijn omgeving te leren kennen, werd ik lid van een projectgroep over homoseksualiteit," vervolgt Carin. "Daar leerde ik meer meisjes kennen en op school doen we tegenwoordig ook aan potspotten: samen met andere lesbische meiden kijken wie er gay is."

Hoe kan je dat dan aan iemand zien? "Je hebt natuurlijk verschillende stereotypes, maar echte lesbo's hebben een goede gaydar," zegt Carin vol trots. Wij kunnen aan iemand zien of hij/zij hetero of homoseksueel is. Hierdoor, en door de projectgroep leerde ik steeds meer 'lotgenoten' kennen."

Echte liefde

En dan gebeurt het een keer: echte liefde. "Ik werd verliefd op een meisje en zij zag mij ook wel zitten. We hebben verschillende keren afgesproken, maar we draaiden een beetje om elkaar heen. Dat komt ook omdat zijn nog niet uit de kast gekomen was. Het was duidelijk dat we elkaar leuk vonden, maar uiteindelijk trok ze zichzelf terug. Ze wilde blijven vasthouden aan haar ideaalbeeld: een man en kinderen." Carin haalt haar schouders op. "En dat was best even klote."

Gepubliceerd op 2 december 2010

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

B.

B.

In de kast gaan zoeken!!
(muppets Statler en Waldorf stem) Hoooohohohohoho!

11 jaar geleden

D.

D.

Ik heb echt respect voor mensen die er zo makkelijk mee omgaan, ondanks al die scheldpartijen etc.

11 jaar geleden

J.

J.

De pot verwijst de ketel dat zij zwart ziet xdxD

11 jaar geleden

K.

K.

Er zijn meer vissen in de zee, komt vanzelf ;)
Op ieder potje past een deksel!

11 jaar geleden

V.

V.

Hoezo ze komen hier niet uit de kast? genoeg hier (teveel??)

11 jaar geleden

J.

J.

Raspekt! Lijkt me moeilijk.

11 jaar geleden

A.

A.

Ik denk dat je gewoon moet afwachten!
Er komt vanzelf een meisje die jou ook ziet zitten, en als je zeker weet dat dat niet gaat gebeuren in het dorp waar je nu woont,
ga dan een paar kilometer verderop wonen!
Dan ben je toch ergens anders, maar ben je ook niet ver van je vrienden en familie vandaan!
Succes ermee, en echt respect dat je je zo open geeft.

11 jaar geleden

M.

M.

of word hetero

11 jaar geleden

N.

N.

Ik begrijp best wat je bedoelt, ze zijn dr wel hier, maar altijd bezet, of te mannelijk, of gewoon niet out&proud...
ik zeg:gaymancipatie in veenendaal!

11 jaar geleden

S.

S.

waar slaat dat nou op, word hetero. lesbisch zijn is geen haarkleur die je kan veranderen ofzo

11 jaar geleden

M.

M.

Waarom vindt een heel dorp het 'not done' als iemand - Carin - lesbisch is? Ik snap dat niet...

En een gaydar, die had ik nog niet gehoord, haha!

11 jaar geleden

B.

B.

Ik ben ook Lesbie en ik zoek een leuk en druk meisje die graag zoent en seks met mij heeft

5 jaar geleden